Najdroższe Dranie Świata i ja. Fotki z Wizyty Gości ;) s.100

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Którego Drania lubicie najbardziej (nie bać się, nie porozsyłam) ;) ?

Licho
4
6%
Tadzinę
3
5%
Norcię-Gumkojada
5
8%
Ropulka
5
8%
Busię (Królewnę Ch.Ch.)
7
11%
Dzicz
4
6%
Macieja Kota
4
6%
Bidzię
7
11%
Plunia Bez Mózgu
17
27%
żadnego, ich nie da się lubić
7
11%

Liczba głosów : 63

Post » Pt wrz 18, 2009 23:51 Re: Najdroższe Dranie Świata i ja. Podwójne urodziny :)))

Aaaa.

Dziczyzna chyba chce wyszkolić się na kosmetyczkę :roll:
Codziennie (oraz conocnie) pracowicie wybebesza mi rzeczy z jednej z 'toaletowych' szafek w dużym pokoju, ba, raz zdołała nawet otworzyć i rozlać rumiankowy tonik do twarzy :twisted:
Z tym tonikiem to nie wiem właściwie do końca, czy to aby na pewno ona, być może ktoryś inny Drań był taki pomysłowy i sprytny :twisted: :twisted: :twisted: - w każdym razie na otwieraniu szafki i strącaniu łapeczką z półek kosmetyków to właśnie Duduniek już kilkarotnie został przeze mnie przyłapany :twisted:

Poza tym: dzisiaj podczas mojej dziennej nieobecności kochane dzieciątka były łaskawe po raz już nie wiem który poszatkować na drobne strzępki całą rolkę papierowych ręczników (zgadnijcie, kto nałogowo otwiera również kuchenne szafki :twisted: ) i upstrzyć tymi strzępkami niczym śniegiem całą powierzchnię salonu, kuchni, łazienki i korytarza :twisted:
Strzępki kuchenne zostały w jednym z kątów bonusowo obszczane. O to ostatnie bynajmniej już nie podejrzewam Duńki :twisted:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Sob wrz 19, 2009 5:50 Re: Najdroższe Dranie Świata i ja. Newsy.

Ale mam grzeczne koteczki! :mrgreen: :twisted: Wiem, złośliwa jestem 8)
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Sob wrz 19, 2009 6:31 Re: Najdroższe Dranie Świata i ja. Newsy.

Obrazek :kotek:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Sob wrz 19, 2009 18:19 Re: Najdroższe Dranie Świata i ja. Newsy.

Dużo zdrowia dla Babci :ok: :ok: Moja Babcia (80-tka w tym roku) coraz bardziej się sypie :( ale jakoś jeszcze trzyma się.

Co do rozmów w pracy - nie zniosłabym babińca. Całe szczęście, że pracuję głównie z facetami i z kobietami, które pracują głównie z facetami. Oby tak do końca mojej "kariery".
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Sob wrz 19, 2009 19:27 Re: Najdroższe Dranie Świata i ja. Newsy.

Wielbłądzio , czytam tak od dłuższego czasu co piszesz i myślę,
im więcej piszesz tym bardziej myślę...
no i stwierdzam, że ty mądrą kobietą jesteś...
tylko nie masz warstwy ochronnej i wszystko do wnętrza Ci się wciska.

trzymam kciuki za Ciebie i Twój świat :ok:

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Sob wrz 19, 2009 20:22 Re: Najdroższe Dranie Świata i ja. Newsy.

izydorka pisze:Wielbłądzio , czytam tak od dłuższego czasu co piszesz i myślę,
im więcej piszesz tym bardziej myślę...
no i stwierdzam, że ty mądrą kobietą jesteś...
tylko nie masz warstwy ochronnej i wszystko do wnętrza Ci się wciska.

trzymam kciuki za Ciebie i Twój świat :ok:

Dziękuję :oops:
Sama bym chyba nigdy na to nie wpadła :twisted: :roll:

Niewykluczone, że zaistnieje pewna szansa na konfrontację Twojego stwierdzenia z rzeczywistością... Przed końcem nadchodzącego tygodnia powinnam dowiedzieć się, czy będę mogła wznawiać seminarium magisterskie i czy znajdzie się ktoś, u kogo dam radę wreszcie napisać pracę... Miałam czas na tę decyzję tylko do końca września, więc postanowiłam chociaż się podowiadywać...

A że nie mam 'warstwy ochronnej', to niestety fakt. 'Warstwa ochronna' to wg mnie ugruntowana, niezbita i stosowna wobec stanu faktycznego pewność siebie, poczucie swojej własnej wartości, własnych możliwości i sił na polach wszelkich. Kiedyś ją miałam, dlatego dobrze wiem, że z takową żyje się zupełnie inaczej - normalnie i dobrze po prostu...
Tyle, że u mnie taki 'kokon' miał szanse istnieć jedynie wtedy, kiedy miałam przy sobie Kogoś, kto we mnie codziennie to poczucie własnej wartości umacniał - sama ni pioruna nie potrafię, tym bardziej, że jeszcze nie do końca wylizałam się po relacji z kimś, kto zdołał dla odmiany (chyba nieumyślnie, ale jednak) doprowadzić mnie do samopoczucia głupiej, łatwej, bezwartościowej dziwki :oops: :( :(
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Sob wrz 19, 2009 21:08 Re: Najdroższe Dranie Świata i ja. Newsy.

potrafisz.
potrafisz na nowo ją stworzyć, tylko musisz uwolnić się od myśli , że nie potrafisz :twisted:
to tak jak wydobyć się z uzależnienia.
to trwa, jest możliwe... ale idzie etapami, żadnego z nich nie można ominąć. Jedne emocje wygasną, drugie się ustabilizują.
poza tym byłoby Ci trudniej gdybyś miała "normalne" koty ( ale nie wiem czy takie istnieją :oops: ). Twoje, jako osobniki wybitne, potrzebują desperackich działań :twisted: A w desperacji to zdaje się masz praktykę.

magisterka może być, ale nie musi :wink:
zresztą sama piszesz, że Dziczyzna chce dać Ci nowy zawód :ryk: , nie musiałabyś po schodach ganiać...
no i te stwory dbają, byś zawsze miała jakieś zajęcie :D , to takie terapeutyczne koty 8)

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Sob wrz 19, 2009 21:33 Re: Najdroższe Dranie Świata i ja. Newsy.

Dziczyzna to co najwyżej sama zacznie parę groszy do domu przynosić :wink: - tylko jak ona może zostać 'publiczną' kosmetyczką, skoro jest - jak sama nazwa wskazuje - taką niereformowalną dziczyzną :roll: ... ?

Wielbłądzio

Post » Sob wrz 19, 2009 21:44 Re: Najdroższe Dranie Świata i ja. Newsy.

Wielbłądzio pisze:Tyle, że u mnie taki 'kokon' miał szanse istnieć jedynie wtedy, kiedy miałam przy sobie Kogoś, kto we mnie codziennie to poczucie własnej wartości umacniał

Kasiu, a my, tutaj?Może nie tak blisko jesteśmy, ale....Ty wiesz.. :wink:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Sob wrz 19, 2009 22:14 Re: Najdroższe Dranie Świata i ja. Newsy.

kalair pisze:
Wielbłądzio pisze:Tyle, że u mnie taki 'kokon' miał szanse istnieć jedynie wtedy, kiedy miałam przy sobie Kogoś, kto we mnie codziennie to poczucie własnej wartości umacniał

Wiem i właśnie za to zawsze Wam dziękuję.....
Tylko to o trochę co innego chodzi w codziennej rzeczywistości, takiej od rana do nocy i nie tylko przed ekranem kompa :( O życie, normalne życie chodzi :(

Wielbłądzio

Post » Sob wrz 19, 2009 22:22 Re: Najdroższe Dranie Świata i ja. Newsy.

Wielbłądzio pisze:
kalair pisze:

Wiem i właśnie za to zawsze Wam dziękuję.....
Tylko to o trochę co innego chodzi w codziennej rzeczywistości, takiej od rana do nocy i nie tylko przed ekranem kompa :( O życie, normalne życie chodzi :(

Wiem, rozumiem. Ale poczucie własnej wartości można budować w różny sposób. A Ty jesteś wspaniałą, wrażliwą osobą. Cóż więcej? :wink:
Glaski dla Drani proszę! :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Sob wrz 19, 2009 22:29 Re: Najdroższe Dranie Świata i ja. Newsy.

Dla Dunieczki też :roll: ? Jak ja niby miałabym tego dokonać :?: :?: :?:

Wielbłądzio

Post » Nie wrz 20, 2009 6:46 Re: Najdroższe Dranie Świata i ja. Newsy.

Wielbłądzio pisze:Dla Dunieczki też :roll: ? Jak ja niby miałabym tego dokonać :?: :?: :?:

No mnie pytasz?! 8O Życie z kotkami nie nauczyło Cię przebiegłości? :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie wrz 20, 2009 8:51 Re: Najdroższe Dranie Świata i ja. Newsy.

Odnośnie Waszej bardzo fajnej i mądrej rozmowy z Izydorką - Kasiu musisz zacząć to, co masz w poniedziałek. Ja nie chcę się tu rozwodzić, ale jeśli uda mi się dziś do Ciebie przyjechać, to pogadamy.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Nie wrz 20, 2009 18:26 Re: Najdroższe Dranie Świata i ja. Newsy.

Niedziela na nogach i poza domem :roll: ...?
Oczywiście miałam zamiar spać do południa, potem trochę posprzątać - i czekać na Monikę... Pospałam zaledwie do jakiejś dziewiątej z minutami, kiedy to zadzwoniła moja Babcia i wymusiła na mnie przyjazd do siebie na obiad. Nieważne, że byłam u niej ostatnio w piątek po południu i że na dzisiaj byłam już umówiona z kim innym - Babcia zapowiedziała, że jeśli nie przyjadę, to ona do środy (bo zaoferowałam się na środę po robocie) na pewno umrze :roll:
Starsi ludzie bywają naprawdę trudni :( ...

W mieszkaniu syf, w związku z czym planuję dzisiaj do rana sprzątać :roll: , wyspałam się na zapas już wczoraj.

Ktoś u mnie na kogoś warczy w korytarzu :roll: :twisted:
A ja tam tak cholernie, wściekle dosyć całego tego swojego byle jakiego życia :(

Wielbłądzio

[poprzednia][następna]