Nowi

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 25, 2009 11:09

U mnie Tysiek kocha całkiem po ludzku, tylko bez przypraw, warzywa z patelni z kurakiem i ryżem. Jak robię sobie to on musi mieć działkę. Więc opanowałam solenie na talerzu... Bo puszki to Tysiek nie raczy... O! Jajecznica jeszcze! I rybka na parze! Bywa że kradziona z mojego talerza. No, to się dzielimy... :lol:
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Śro mar 25, 2009 11:12

gerberki (mięsne) podaje się małym kotkom , które kończą picie mleczka u mamy albo zostały porzucone itp.
jako pierwsze mięsne jedzonko - potem włącza się suche rozmoczone
nie szkodzi tez starszym kotom - szczególnie takim jak moja Ofcia , które je uwielbiają
Obrazek Obrazek

sawanka1

Od: Pon paź 29, 2007 10:31

Post » Śro mar 25, 2009 11:19

Nowy dzień, nowa wiedza. Super! :lol:
Obrazek

kinga w.

Post » Śro mar 25, 2009 11:19

dzięki Pati, zatem i ja spróbuję w ten sposób urozmaicić koci dietę :)

Obrazek
pedicure

ksiezna_kluska

Od: Wto lut 03, 2009 17:04

Post » Śro mar 25, 2009 11:24

Na forum przeczytałam o Gerberku.Mojej jednej "troszkę puszystej" postanowiłam raz dziennie podawać Gerberka.No i kupiłam królika w warzywach.A że ona zje wszystko no to i zjadła Gerberka.Na wieczór taka lekkostrawna kolacyjka 8) .Ciekawa jestem jaki kupalec po tym będzie?Jak u niemowlęcia? :?
BAMBI I TROLKA
Obrazek
"Człowiek jest wielki nie przez to, co ma,
nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym
dzieli się z innymi."

dorotak97

Od: Wto gru 23, 2008 11:52

Post » Śro mar 25, 2009 11:26

Księżna jeśli kupujesz kotu karmę dobrej jakości to przy odpowiednim dawkowaniu kot dostanie wszystko co mu do życia w zdrowiu potrzebne..czasem można dać żółtko, albo surowe mięsko(koniecznie przemrożone!), mój lubi też tuńczyka, ale tylko w sosie własnym, boże broń podawać w oleju kurczak z ryżem, marchewą i petruchą tez powinien smakować..to tyle tak na szybko. Dziewczyny tutaj tez podsuwaja fajne pomysły no i zawsze warto wejsc do kocieko ABC
Kiedy mnie zostawiasz sobie, głupstwa robie bo nie ma Cię
ObrazekObrazekObrazek

PatiG

Od: Sob lis 08, 2008 19:10

Post » Śro mar 25, 2009 11:31

hmm a może jeszcze jakieś kocie przysmaki mi podpowiecie?

co z kaszką dla dzieci, o której pisała Lulunia? :?

raz ugotowałam z kurczakiem marchewkę, ale Tequila jej nie zjadła, wybrała tylko mięsko... serka białego ani twarogu też nie chce, raz wylizała tylko trochę z opakowania po activii.

w kwestii puszek i suchego nie wybrzydza- jeszcze żadnej nie odmówiła :)

i jak jesteście takie miłe, to spytam jeszcze o objawy zapalenia dziąseł- czy kot w jakiś sposób pokazuje, że jest nie tak jak powinno?
zajrzałam do pysia i wydaje mi się, że troszkę zaczerwienione są. no ale to była moja pierwsza wizyta w kociej paszczy, więc może to przewrażliwienie... mogę się mylić. poza tym, co mi się wydawało w pysiu to jest wesoła, rozgadana, suche wcina aż jej się uszy trzęsą.

do weta oczywiście z tym pójdziemy, ale niestety muszę poczekać do końca tygodnia na wypłatę :oops: teraz wydałam fortunę na psinkę (antybiotyki na dziąsła, kardiolog, zabieg pyszczkowy z ultradźwiękami i wycinaniem nadziąślaków...:( )

ksiezna_kluska

Post » Śro mar 25, 2009 11:39

Zapalenie dziąseł jest o ile wiem bolesne - kota nie jadła by chyba suchego... nie jestem pewna, tak sobie głośno myslę.
Obrazek

kinga w.

Post » Śro mar 25, 2009 11:39

ksiezna_kluska pisze

co z kaszką dla dzieci, o której pisała Lulunia?

Dziewczyny pisały cos jeszcze o mleczyku ale ja nie próbowałam dawać kotu :wink:

Na początku mojej przygody z kotami dawałam im Whiskasa i kitketa i myślałam, że to jest najlepsza karma na rynku.Kiedy trafiłam na forum i zaczęłam czytać coś o tych karmach natychmiast odstawiłam je.Teraz nie żałuję na dobre jedzenie dla moich "córeczek". :lol:
BAMBI I TROLKA
Obrazek
"Człowiek jest wielki nie przez to, co ma,
nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym
dzieli się z innymi."

dorotak97

Od: Wto gru 23, 2008 11:52

Post » Śro mar 25, 2009 11:40

PatiG pisze:Księżna jeśli kupujesz kotu karmę dobrej jakości to przy odpowiednim dawkowaniu kot dostanie wszystko co mu do życia w zdrowiu potrzebne..czasem można dać żółtko, albo surowe mięsko(koniecznie przemrożone!), mój lubi też tuńczyka, ale tylko w sosie własnym, boże broń podawać w oleju kurczak z ryżem, marchewą i petruchą tez powinien smakować..to tyle tak na szybko. Dziewczyny tutaj tez podsuwaja fajne pomysły no i zawsze warto wejsc do kocieko ABC

z mokrych podaję jej gourmeta gold na zmianę z miamor. suche to sanabelle sensitive (polecenie Dellfinki, bo od niej wzięłam kotę). no i poza tym kurczak gotowany (surowego rozmrożonego nie chciała jeść).

jajka nie próbowałam, bo boję się o żołądek... moja znajoma z 4 ogonami daje swoim pociechom jaja przepiórcze w całości. pewnie jak spróbuję to też z przepiórczym.

ABC czytałam, ambitnie chciałam gotować domowe żarełko. zrezygnowałam jednak :oops: odnośnie puszek, to z forum dowiedziałam się, jakie warto dawać (chociaż opinie czasem sprzeczne).

dzięki za pomoc :D

ksiezna_kluska

Post » Śro mar 25, 2009 11:46

Surowe rozbełtane jajco Futro i Kłaq rąbią w ciemno. Reszta gardzi. Z serkiem uwaga. Tyś kochał serek w w pewnym momencie zaczął po nim wymiotować 0 nie toleruje laktozy. Reszta to mlekopije - panny wyniosły nawyk z domu, Futro i Kłaqlec żłopią bo lubią. To im daję. Wiem że to mleko natura stworzyła dla cieląt, ale powiedzcie to ludzkim dzieciom.
Obrazek

kinga w.

Post » Śro mar 25, 2009 11:50

dobre są filety Sheby, Miamora, Porta 21
smakołyki:
śmietanka 12%, jogurty/serki smakowe owocowe byle nie z owocami tropikalnymi bo nie lubią, rybka wędzona (1 raz w miesiącu, niewiele na smaczek)
wszystko jako smakołyki więc niewiele i nie codziennie

witaminki Gimpeta (codziennie 4 szt)
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Śro mar 25, 2009 11:52

Ofca siedzi i gapi się na ścianę
Obrazek
Obrazek Obrazek

sawanka1

Od: Pon paź 29, 2007 10:31

Post » Śro mar 25, 2009 11:53

Sawanka! Używasz czasem laserka do zabawy?
Obrazek

kinga w.

Post » Śro mar 25, 2009 11:57

Ja karmie RC sterilised swój koci stfoor....co do mleczka to chyba najlepiej kupic takie dla kociąt z obniżoną zawartością laktozy, bo to to jest nie do strawienia zarówno dla ludziów jak i kotoof...w sumie każdy sam jakoś tą dietę komponuje dla swoich pysiaków. Na forum jest tyle rad że można śmiało znaleźć coś dla swojego. Co kot to inne żarło :D ...tak właśnie idę przez wątki Sibii i właśnie czytałam że jak jest zapalenie dziąseł to albo kotu nie je suchej, albo jakoś tak wyjątkowo ostrożnie konsumuje.
Kiedy mnie zostawiasz sobie, głupstwa robie bo nie ma Cię
ObrazekObrazekObrazek

PatiG

Od: Sob lis 08, 2008 19:10

[poprzednia][następna]