Przygody Kitka&Alienika - kity jadą do stolicy :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 05, 2004 11:44

hmmm....a moze by tak chociaz poprobowac....
Obrazek

Anusia

Od: Pon sie 25, 2003 15:45

Post » Pt mar 05, 2004 11:47

Who knows...

Tylko gdzie ja znajdę tak wdzięcznych czytelników jak tutaj, no gdzie?

Sigrid

Od: Śro lip 30, 2003 16:54

Post » Pt mar 05, 2004 12:06

znajdziesz spoko :) juz my tutaj dopilnujemy zeby caly naklad zostal wykupiony na pniu :)
Obrazek

Anusia

Post » Pt mar 05, 2004 14:03

popieram calym sercem :D
jako fanka kita i milosniczka opowiesci Sigrid deklaruje swoja pomoc w kwestii zrobienia PR ksiazce :)

nefri

Od: Sob lut 28, 2004 19:07

Post » Pt mar 05, 2004 14:37

:oops: Dzięki.
Miło mi bardzo to czytać, kiedyś myślałam o tym, że fajna byłaby antologia opowiadań o forumowych kotach - boć tu przecie piór dobrych nie brakuje i z całym szacunkiem, lepszych od mojego [ikonka zdejmująca z głowy kapelusz i rysująca pióropuszem esy-floresy na podłodze - styl: kawaler d'Herblay alias Aramis].
A to co koty potrafią, już my dobrze wiemy :ryk:
Ja na razie mocno trzymam kciuki za opowieści o Pirackim Trio :ok: , ale kto wie, może coś wspólnie, forumowo wymodzimy? To jak, wchodzicie? :lol:

Sigrid

Post » Pt mar 05, 2004 14:53

jak w dym :ok:
Obrazek

Anusia

Post » Pt mar 05, 2004 14:56

To migiem bierz się do spisywania dziejów trójkąta - Melka, Mamusia and intrygujący dr Hubert :lol:

Sigrid

Post » Pt mar 05, 2004 15:20

co najwyzej moge Ci suche fakty do obrobki dostarczac... bo ja nie mam takich zdolnosci do ubierania ich w slowa jak Ty! :)
Obrazek

Anusia

Post » Pt mar 05, 2004 21:44

Sigrid, dopiero teraz przeczytałam cały wątek Obrazek Kitek jest boski! I też uważam, że powinnaś napisać książkę. Cudownie czyta się te opowieści. Pisałaś wcześniej, że Kitek jest jak dr Jekyll/mr Hyde, niniejszym dedykuję więc tą ikonkę Obrazek mojemu ulubionemu Rudzielcowi :D
Agatka i
Obrazek
"Koty prowokują człowieka do nieustannych wyznań miłości"
Christopher Sandt

mysikluliczek

Od: Sob sty 10, 2004 22:20

Post » Pt mar 05, 2004 22:04

Sigrid,
czy mogę zaklepać kolejkę :?:
Twoja książka o Kitku :arrow: Kicie 8)
dla mnie będzie NR 1 :!: :!: :!:
I bez fałszywej skromności, proszę...
nie ma na forum lepszego pióra 8)
Obrazek

Ella

Od: Czw mar 07, 2002 13:22

Post » Pt mar 05, 2004 23:44

No Sigrid, piorko masz letkie :D :lol:
A jesli tam jeszcze wstawisz fotki Kita, to bedzie szlagier, i na rynku bedziecie razem z Anja autografy na 4 raczki rozdawac :D

Inka

Od: Pon lut 10, 2003 2:29

Post » Sob mar 06, 2004 1:24

Ta. Już widzę te nagrody... Pulitzer... Nobel... no dobra, na początek Nike wystarczy :wink:

A tak w ogóle, mozecie się duchowo przygotować na kolejną dramatyczną opowieść, bo coś mi się Kitkowe uszyska nie podobają :roll:
Wet twierdzi, że to nie świerzbowiec...Oby! Boję się, że od Kserokota coś załapał. Ale nie drapie się wcale.
Teraz mam dylemat czy rzeczone usiska czyścić, czy hodować brudek do poniedziałku i iść z tym do innego weta na konsultację...
Oj będzie się działo :roll:
Ktoś ma może zdjęcia, jak takie coś paskudnego wygląda?

Mysikluliczku, śliczna ikonka :D Bardzo oddaje Kitkową dwoistość charakteru.

Sigrid

Post » Sob mar 06, 2004 14:29

Emi miała świerzbowca jak się u mnie znalazła. Radziłabym Ci skorzystać z porady innego weta, u mnie na osiedlu jest jeden. Byłam tam z moją wówczas dwumiesięczną kociną, obejrzał jej uszka i powiedział, że jest ok. A mnie to niepokoiło, bo miała takie ciemne coś w uszkach, wyglądało to tak jakby były brudne. Poczytałam troche w necie na ten temat i następnym razem zapytałam się z mostu czy to nie świerzb - okazało się, że tak. :?
Obrazek
Tutaj trochę widać tego na uszkach, ale im głębiej tym gorzej było.
Jeśli masz mikroskop, to możesz pobrać trochę tej wydzieliny i obejrzeć - świerzbowiec wygląda jak taki mały pajączek. Przy świerzbie kot często się drapie i potrząsa głową, zaobserwowałaś takie objawy?
Agatka i
Obrazek
"Koty prowokują człowieka do nieustannych wyznań miłości"
Christopher Sandt

mysikluliczek

Od: Sob sty 10, 2004 22:20

Post » Nie mar 07, 2004 1:37

Właśnie się nie drapie, nie potrząsa głową i nie zwraca uwagi, że w ogóle uszy ma. To mnie dezorientuje, bo czytałam już, że koty mając takich nieproszonych gości w uszach strasznie się po nich skrobią :roll: .
nie bardzo potrafię ocenić, czy to jest takie jak na zdjeciu od Mysikluliczka :cry: , a nie mam niestety mikroskopu, żeby sprawdzić, czy przypomina to pajączki.

Weta już kiedyś pytałam prosto z mostu, czy to nie świerzbowiec. Mówił że nie, wpuścił mu do ucha płyn czyszczący, wytarł wacikami i długo był spokój.
Prawdę mówiąc, nie widziałam też, żeby Kit sobie uszka czyścił, a drugiego kotka do wylizywania jeszcze nie ma, biedaczek. Moze nie bardzo sobie radzi sam z czyszczeniem?

Wkurzę się strasznie, jeśli okaże się, że jednak ma lokatorów, bo nie po to latam z kotem regularnie do lekarza, żeby był zapuszczony, jak kotek podwórzowy :evil: Jak się okaże, że to faktycznie świerzb, spalę się ze wstydu :oops: :evil:

Sigrid

Post » Nie mar 07, 2004 2:25

Sigrid pisze:Jak się okaże, że to faktycznie świerzb, spalę się ze wstydu
A już byś chciała :twisted: Zawsze ktoś z kubkiem wody zdąży :wink:
Od-vetowy Snus
Za vetem veto - liberum veto :evil:

evanka

Od: Pt gru 13, 2002 16:16
Lokalizacja: miasto wojewódzkie na prawach powiatu, a nawet gminy

[poprzednia][następna]