Do Gospodarzy i Gości wątków kocio-pogaduszkowych :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 29, 2008 20:05

ana pisze:
CoToMa pisze:
ana pisze:to może dałoby się wprowadzić dotatkową kolumne na tagi, którymi autorzy mogliby (jeśli uznają za stosowne) oznaczać wątki np. z pilnym pytaniem medycznym, albo adopcyjnym, albo łapankowym czy co tam jeszcze.
Wtedy forum pozostałoby jedno, ale trochę łatwiej byłoby je przeglądać i wybierać to, co się chce czytać?

A co z wątkiem, który jest medyczno-adopcyjno-pogaduchowo-coś tam jeszcze?
Nic. Bez oznaczenia. Albo otagowany (w zależności od potrzby autora) na czas problemu, w rozwiązaniu którego szuka pomocy u osób spoza kręgu stałych czytelników.
Oznanczenie wątku byłoby tylko opcją, z której można, ale nie trzeba korzystać.

Zapytam jeszcze raz:
Czy tego typu pomysł na różnicowanie wątków byłby do zaakcaptowania przez Autorów?
Sądzę, że usprawniłby przeglądanie wątków w obrębie jednego forum.
Mnie by usprawnił. Dla mnie to ważne.
Może jeszcze dla kogoś?
Moglibyście się ustosunkować, please? :)
fckptn
Obrazek

ana

Od: Śro lut 20, 2002 21:56

Post » Pt sie 29, 2008 20:09

genowefa pisze: PS 2: Marcelibu ochłoń, piszę dla Ciebie odpowiedź a w tym czasie już ponaglenie się pojawiło 8O

EOT z mojej strony.
Marcelibu

Post » Pt sie 29, 2008 20:11

ustosunkowuję się: jest mi obojętne. Ja znajdę wszystko, co będę chciała znaleźć. Teraz też znajduję.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pt sie 29, 2008 20:12

ana pisze:(...)

Nie mam nic przeciwko. Zwłaszcza jeśli ikonki można będzie zmieniać wraz ze zmianami zachodzącymi w wątku.

W kwestii technicznych możliwości musiałby wypowiedzieć się Rafał.

I chciałbym podkreślić, że "katastrofa" na stronie 12 nie miała nic wspólnego z tym przykładem: http://klubkm.pl/forum/forumdisplay.php?f=18 :lol:

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Pt sie 29, 2008 20:16

Wojtek pisze: W kwestii technicznych możliwości musiałby wypowiedzieć się Rafał.
Jasne, ale może zanim się do niego zwrócimy z pytaniem, najpierw zróbmy tutaj burzę mózgów, bo może się okazać, że pomysł nie jest akceptowany i wtedy nie ma sensu zawracać (zapracowanej) głowy Adminowi?
fckptn
Obrazek

ana

Post » Pt sie 29, 2008 20:27

Uważam, że wydzielanie kolejnego podforum nie ma sensu. Bo wszystkie gwałtowne potrzeby będą i tak sygnalizowane w dziale najpopularniejszym.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Pt sie 29, 2008 20:30

casica pisze:Uważam, że wydzielanie kolejnego podforum nie ma sensu. Bo wszystkie gwałtowne potrzeby będą i tak sygnalizowane w dziale najpopularniejszym.
O mamo :lol:

Helou!
Mówimy o czym innym!
To samo forum!
Otagowane, wedle życzenia/sugestii/potrzby Autora wątki!
fckptn
Obrazek

ana

Post » Pt sie 29, 2008 20:32

Marcelibu pisze:
genowefa pisze: PS 2: Marcelibu ochłoń, piszę dla Ciebie odpowiedź a w tym czasie już ponaglenie się pojawiło 8O

EOT z mojej strony.

Ojej...
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Pt sie 29, 2008 20:33

A to autor watku ma zmieniac taga? Bedzie taka mozliwosc?

Rachelinka

Od: Czw wrz 13, 2007 22:21

Post » Pt sie 29, 2008 20:36

To wielkie sorry ana, ale nie kumam nic, jak będzie tak będzie.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Pt sie 29, 2008 20:39

Ana, ja nie mam nic przeciwko, może to dobry pomysł.
Z doświadczeń swojego wątku wiem, że gdy działo się coś złego, pilnego, kiedy potrzebowałam pomocy, rady, itd., sygnalizowałam w tytule wątku i nawet o pierwszej w nocy, jak było w przypadku zwichnięcia szczęki Cosi, taką nieocenioną pomoc otrzymałam. I to od kilku osób. Ale każdy wątek jest inny, ma często inne stałe grono gości.
Niestety z braku czasu nieczęsto bywam na innych wątkach, ale gdybym zobaczyła tag- wejdę natychmiast.
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Pt sie 29, 2008 20:41

Wojtek pisze:
ana pisze:(...)

Nie mam nic przeciwko. Zwłaszcza jeśli ikonki można będzie zmieniać wraz ze zmianami zachodzącymi w wątku.

Jako blogowicz-pogaduchowicz :wink: też nie mam nic przeciwko, pod warunkiem, że ikonki (na stronie głównej!) nie będą takie Obrazek
Oczopląsu dostaniemy :roll:.
Druga sprawa, to możliwość nadużywania ich przez autorów. Kto to będzie weryfikował?

W kwestii technicznych możliwości musiałby wypowiedzieć się Rafał.

Jak i w sprawie możliwości usprawnienia wyszukiwarki, bo co do tego akurat wszyscy są zgodni.
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Pt sie 29, 2008 20:45

Jana pisze:A propos watków pogaduszkowych.

Kiedyś były takie cykliczne wątki, na KŁ - Posty. Zostały zlikwidowane i zakazane :wink: oficjalny powód to przeciążenie serwera, de facto chodziło o pretensje, że obrabia się w nich d..ę różnym osobom.

Teraz taki pogaduszkowy charakter można odnaleźć w wielu wątkach na Kotach. Czyli - pogaduchy są potrzebne.

Różnica polega m.in. na tym, że kiedyś można było czytać Posty i sprawdzać kto i komu d..ę obrabia, pełna jawność. Obecnie z pw dowiaduję się, że w tym lub w tamtym wątku (do których nie zaglądam) moja d..a jest obrabiana.

:twisted: :twisted: :twisted:

Sorki, ale jak czytam że ktoś kto ma zamiłowanie w obrabianiu d... pisze takie rzeczy, to żal d... ściska. Lubię jasno określać swoje stanowiska. A co do tego kto bardziej pomaga kotom - ten który siedzi cały czas na wątku dzieńdobrowym czy ten, który spędza czas wyszukując co inni napisali.... - sprawa jest dla mnie oczywista. I jeszcze jedno - wątki dzieńdobrowe to miejsce gdzie moża odpocząć od jadu którego pełno w innych wątkach. I od którego robi się niedobrze. nie wiem kto komu dał prawo do decydowania co jest wazniejsze a co nie... A - i jeszcze jedno - jak będziecie wydzielać wątki dziedobrowe to proszę również o wydzielenie wątków "ołtarzykowych" HOWGH!!! I wielu, wielu innych....
Bleee......

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Pt sie 29, 2008 20:52

może otagować tylko konkretne wątki potrzebujące pomocy, prostym znaczkiem (logo a'la czerwony krzyż, wykrzyknik), bo jak się wprowadzi kilka tagów, do tego zmieniających się w zależności od nastroju autora, to forum się strasznie oczojebne zrobi...
wtedy, każdy wąt, w zależności od sytuacji, będzie mógł sobie takiego taga wstawić, w momencie, gdy będzie potrzebował pomocy, i zdjąć gdy już nie będzie potrzebna, żeby nie angażować uwagi Pomagaczy niepotrzebnie...
Obrazek

Fri

Od: Śro sty 25, 2006 17:02

Post » Pt sie 29, 2008 20:56

mnie propozycja ikonek, szczegolnie do pewnego konkretnego typu watkow, sie podoba
przyznaje, ze od roku (z powodu braku czasu) najczesciej przegladam watki na kotach po autorach, chyba ze tytul mnie poruszy - a tak latwiej byloby znalezc te "pilne"

do pogaduszkowych nie wchodze raczej i osobiscie ciesze sie, ze Postow nie ma :wink:

przyznaje rowniez ze skrucha, ze nie wiem, co to sa watki "oltarzykowe" :oops:

wedlug mnie najwazniejsze byloby oznaczenie 1. watkow pilnych (jakas specjalna ikonka) i watkow podlinkowanych w Kocim ABC (to dla "nowych" forumowiczow byloby pozyteczne)
wszelkie inne potrafie znalezc, jak ich potrzebuje :wink:

Fri, pisalysmy rownoczesnie 8)

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

[poprzednia][następna]