Bungo i Lusia - koniec części pierwszej, można zamknąć wątek

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 02, 2007 15:50

To ja tylko tyle mam do powiedzenia: :lol: :lol: :lol:

I gratuluję Tobie i Lusi 8)

Rustie

Od: Wto paź 21, 2003 6:11

Post » Śro maja 02, 2007 15:51

Dziękujemy :twisted:

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Śro maja 02, 2007 17:15

Bungo pisze:Lusi nie oddam - i już wiadomo ża na domek tymczasowy się nie nadaję :evil:

:dance2: :dance2: :dance2:

Gratuluję, gratuluję, gratuluję !!!
Śliczna Lusia, prawda? Bungo - strasznie się cieszę !!!

gauka1

Od: Śro cze 28, 2006 21:40

Post » Śro maja 02, 2007 17:27

Bungo pisze:Tylko czekam, aż ktoś na forum zacznie przekonywać, że TRZY koty to jest najlepszy pomysł pod słońcem. Tym razem zapapmiętam nicka :evil:
Pozdrowienia od moich galopujących od rana potworów :roll:

Mówisz i masz.... 8)
Wiesz, Bungo...trzy koty to już zupełnie to samo, co dwa....Bieganina ta sama - i tak spać nie dają, rozrzucanie żwirku- już wszystko jedno ILE wywalają, skoro wywalają w ogóle....W łóżku to nawet wygodniej, bo powstaje zgrabny przekładaniec: Kot - TŻ - Kot - Bungo - Kot....Poza tym jak jeden kot nie ma ochoty bawić się z drugim, to ten drugi się nudzi, a tak...jest trzeci kot i ten pierwszy nie zawraca głowy Dużym, że się nudzi... :wink:
Do zapamiętania: my name is pixie....pixie65... 8)

Gratuluję fantastycznego dokocenia i wbrew temu co pisałaś wcześniej, uważam, że znakomicie nadajesz się na domek...(tymczasowy...) :lol:
Ostatnio edytowano Śro maja 02, 2007 20:57 przez pixie65, łącznie edytowano 1 raz
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Śro maja 02, 2007 18:13

Bungo, no przecież od samego początku tak miało byc, że Lusia zostanie :wink:

bardzo, bardzo się cieszę :D

progect

Od: Nie lis 28, 2004 21:36

Post » Śro maja 02, 2007 20:13

pixie65 pisze:Wiesz, Bungo...trzy koty to już zupełnie to samo, co dwa....

Pixie, ja ci tego nie zapomnę :twisted:
A Lusia wcale nie miała zostać :? Miałam jej szukać domku... i znalazłam..... Ale ona tak się wszystkiego bała na początku, a teraz polubili się z Bungo, no i on by tęsknił, a ona gdzieś tam by się bała i tęskniła... no i TŻ się poddał :roll:
No, normalnie bym po nocach nie spała, więc zostawiłam ją dla swojego świętego spokoju.
Ale trzeci kot dopiero po rozwodzie. To będzie oczywiście Ciszek, który dziś postanowił dostać się do domu od góry. Wieczorkiem Luśka podniosła na balkonie raban, wylatuję - i cóż widzę? Na wierzbie, co rośnie pod moim oknem skrada się - po coraz cieńszej gałęzi - Ciszek, wyraźnie celując w mój balkon 8O . Złapałam miskę z żarciem i wypadłam na zewnątrz - ale Ciszunio już czekał na mnie pod drzwiami klatki schodowej. :roll:
Może wcale nie chciał do domu, tylko przypominał, że pora kolacji się zbliża :wink:

Bungo

Post » Śro maja 02, 2007 20:38

Uff, nadrobiłam!
Hmmm, jakby tu powiedzieć.... :roll:
Dwa koty to radość jednego kota z drugiego kota :P , natomiast nie ma co ukrywać, koszty podwójne, kłopoty podwójne, troska zwielokrotniona.
Trzeci kot, to już kaplica :twisted: , a jak do tego beznadziejny, to przed kaplicą nerwica :evil: Jak wiadomo, Cosia należy do tego unikalnego, słodkiego gatunku 8)
Ja Ci Bungo nie będę pisać, ile razy drzwi otwieram i zamykam, jest od tego mój wątek Cosi. Przy kotach wychodzących, ich zwielokrotnienie to po prostu obłęd :roll: do sześcianu :roll: i taka jest prawda. Ale nie smutna prawda, a wesoła prawda :D Należy się z nią pogodzić i być dzielnym, czego z całego serca życzę i gratuluję!!!!! Luśka jest wspaniała, a i Bungo będzie teraz częściej w domu!
Gorzej, jak Lusia zacznie też wychodzić :twisted: :twisted: :twisted: [/list]
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Śro maja 02, 2007 21:10

progect pisze:Bungo, no przecież od samego początku tak miało byc, że Lusia zostanie :wink:

bardzo, bardzo się cieszę :D

chyba więcej osób było wręcz pewnych że Lusia juz ma Swój Dom 8) :D

moje serdecznie gratulacje z powodu dokocenia :dance: :dance: :dance: :dance:
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Śro maja 02, 2007 22:35

berni pisze:chyba więcej osób było wręcz pewnych że Lusia juz ma Swój Dom 8) :D

8)

Gratuluję! :D
I nie zapomnij pogłaskać męża w nagrodę, że taki grzeczny :lol: Albo nawet podrapać za uszkiem - Ebiś uwielbia :lol:

asica

Od: Sob sty 28, 2006 15:31

Post » Śro maja 02, 2007 22:41

No cóż, widzę, że wszyscy wiedzieli o tym, że Lusia ma dom - z wyjątkiem mnie :twisted:
Niemniej serdecznie dziękuję wszystkim za gratulacje i Czitce za wyrazy współczucia :roll: Ona mnie rozumie - ja ją jeszcze nie całkiem i mam nadzieję, że tak zostanie.
TŻ wolę nie dotykać, bo ostatnio nie w humorze :evil: Poszczuję go Lusią :twisted:

Bungo

Post » Śro maja 02, 2007 23:30

Bungo, zadanie bojowe mam dla ciebie: zdjęcia Ciszka, mogą byc w plenerze. Na już 8) Ludzie z majówki wracają, odkrywają, że bez kota w domu tak jakoś pusto, trzeba kuc żelazo póki gorące :wink:

A tak na serio mam tajny, desperacki plan :roll:

Rustie

Od: Wto paź 21, 2003 6:11

Post » Czw maja 03, 2007 7:26

Bungo, zapomniałam wczoraj :(
Małą, cudną, miziasta kicię na wydaniu od soboty ma Fredziolina. Widziałam kotuchę osobiście- około 7-mio miesięczna tygryska, miziak i mruczak, zdrowa i sterylnieta, w sobote Jadzia jej sama wyjmuje szwy i puszcza luzem na działki- a szkoda.....To już gotowiec i do tego domowiec sie zrobił. Drobniutka, o uroczym pysiu. JAdzia mówi, ze nie będzie jej źle na działkach, ale domek byłby lepszy.....
Chyba, że Ty chesz :twisted:
Trzy, to jest to!, żaden kłopot :twisted:, żadna różnica :P
Obrazek

czitka

Post » Czw maja 03, 2007 11:38

Bungo pisze:No cóż, widzę, że wszyscy wiedzieli o tym, że Lusia ma dom - z wyjątkiem mnie :twisted:

zawsze najbardziej zainteresowani dowiadują się na końcu 8)
chociaż Lusia chyba też od początku wiedziała :D

Rustie pisze: A tak na serio mam tajny, desperacki plan

to ja trzymam kciuki za ten tajny plan :ok: :ok:
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Czw maja 03, 2007 22:48

Rustie, jak Ci już pisałam, plan jest fajny.
Tej kici od fredzioliny na widziałam na kociarni. Za to zgłosiły się trzy czarne kotki. Jutro pogadam z koleżanką i niech ona decyduje bo ja nie mam serca :(
Czitka, wykrakałas z tym wychodzeniem Lusi :evil: Wczoraj goniłam ją po całej klatce schodowej - tam i z powrotem - bo próbowała zwiać. Zołza jedna - trzeba ją było oddać, to by sobie mogła uciekać, gdzie chce na tej wsi :evil:
Mam teraz dwa wkurzone niewychodzeniem koty 8O

Bungo

Post » Pt maja 04, 2007 7:01

Droga Bungo!
W ramach krakania dalej, za chwilę będziesz miała dwa wychodzące koty :roll: , bo w końcu Luśka tak czy inaczej się wymknie. Bungo będzie na sobie przynosił zapachy wolności, powietrza, ziemi, innych kotów...
Ją będzie gnało, instynkt będzie silniejszy.
Według mojego rozpoznania, a daj Boże, że błędnego, utrzymanie kota niewychodzącego przy wychodzącym, z założeniem, że niewychodzący chce być wychodzącym, graniczy z cudem lub domem wariatów, ewentualnie kliniką psychiatryczną w najlepszym wypadku.
Mimo wszystko, miłego, słonecznego i spokojnego dnia! :D
Obrazek

czitka

[poprzednia][następna]