Cosia, Czitusia, Balbi i jakieś nie moje.Wiosno, przybądź!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto sty 29, 2019 20:39 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce. Dramat Nestora...

Jeszcze dziś przyszedł przelew od MGJ na 35 zł. Dolicze to oczywiście do rachunku :-)

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Wto sty 29, 2019 21:24 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce. Dramat Nestora...

Dzięki :)
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Śro sty 30, 2019 9:42 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce. Dramat Nestora...

Dzisiaj Brat ma dostać Stronghold, starałam się głośno o tym nawet nie myśleć od wczoraj, ale chyba i tak wie, bo koty wiedzą. Nie ma Brata.
Ale za to jest mróz. Delikatny, taki słoneczny, prawie wiosenny mróz. Staram się wieczorem Mamę zwabić na spanie w domu, to jest wyższa szkoła jazdy. Udaje się na metodę. Metoda jest taka, że ona lubi mięso mielone ze schabu. Ale to by było za proste, mięsko musi być podgrzane. Nie, nie daję z lodówki, nikomu nigdy. Takie pokojowe. Niestety, wywala te oczyska cudne i mówi, że chyba mnie pogięło. Ma być ciepłe, takie, co postoi w miseczce na kaloryferze przed podaniem :roll:
No to grzejemy. Robi mnie w trąbę od dawna :evil:
Balbisia natomiast gustuje w parówkach z indyka. Są kompletnie bez smaku, bez dodatków typu pieprz i przyprawy. Nie wiem czy karma saszetkowa nie ma więcej świństw w środku niż te nieszczęsne parówki.
Albo szprotki w oleju z serkiem białym. Pycha!
Szczepan, wychodź!
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Śro sty 30, 2019 18:36 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce. Dramat Nestora...

Myślę, że Brat wyczuwa że masz "nieczyste sumienie". Ze myślisz że go będzie bolało i że będzie mu nieprzyjemnie, więc sama się jakoś podświadomie wzdragasz przed podaniem leku.

Taya

Od: Czw sty 12, 2012 13:50

Post » Śro sty 30, 2019 19:05 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce. Dramat Nestora...

Taya pisze:Myślę, że Brat wyczuwa że masz "nieczyste sumienie". Ze myślisz że go będzie bolało i że będzie mu nieprzyjemnie, więc sama się jakoś podświadomie wzdragasz przed podaniem leku.

Podałam o 13.40! :P
Brat nie bardzo wie, co z sobą zrobić, przyszedł niedawno i grzeje się przy kominku. A uchem tym ze świerzbem dzisiaj trzepie, czy możliwe, że istotnie dnia 21-go to świństwo się odradza?
Zimno. Zimno jest i zimno idzie :evil:
Ale w środku dnia było ładnie, niektórzy dali się nabrać.
Obrazek
Pasio i Mama. Pierwsze prawdziwe opalanie. Potem tak już od wiosny do późnej jesieni, to ich ulubione miejsce.
A ogród wygląda okropnie, jak zarośnie będzie pięęęęęęknie :mrgreen: !
Obrazek

czitka

Post » Śro sty 30, 2019 19:21 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce. Dramat Nestora...

czitka pisze:Staram się wieczorem Mamę zwabić na spanie w domu, to jest wyższa szkoła jazdy. Udaje się na metodę. Metoda jest taka, że ona lubi mięso mielone ze schabu. Ale to by było za proste, mięsko musi być podgrzane. Nie, nie daję z lodówki, nikomu nigdy. Takie pokojowe. Niestety, wywala te oczyska cudne i mówi, że chyba mnie pogięło. Ma być ciepłe, takie, co postoi w miseczce na kaloryferze przed podaniem :roll:
No to grzejemy. Robi mnie w trąbę od dawna :evil:

A kiedyś bardzo dawno temu i nie pamiętam dokładnie w którym wątku czitka pisała, że do domu nie wpuści...

Chikita

Od: Śro cze 28, 2017 18:05

Post » Śro sty 30, 2019 22:06 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce. Dramat Nestora...

Koty wejdą same, bez wpuszczania

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro sty 30, 2019 22:59 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce. Dramat Nestora...

MaryLux pisze:Koty wejdą same, bez wpuszczania

I tu tkwi ów szkopuł fatalny, co w niwecz obraca wszelkie zamierzenia... :(
Od wiosny do jesieni drzwi tarasowe są otwarte, bo po to są i po to jest ogród. I lezą, różne lezą, ale niektóre tak się bardziej przyglądają, rozglądają, że tak niby tylko na chwilę i sobie pójdą, że raz wejdą tylko a potem nigdy więcej, a niektóre to sobie coś urodzą w komórce nawet :evil:
Nie, nie jestem z tego powodu szczęśliwa, nic a nic mnie również z tego powodu ani nie cieszy ani nie śmieszy. I niczego tu zaradzić, albo zmienić. Tylko mieć nadzieję, że ten najazd się skończył :roll:
Mam teraz na kołdrze trzy bure koty. Jeden z bielmem na oku, drugi z trzema zębami i trzeci z wiszącymi łysymi cyckami. Ohyda.
Wszystkie mruczą.
Za głośno :evil:
Obrazek

czitka

Post » Czw sty 31, 2019 5:19 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce. Dramat Nestora...

Czitka, myślę że dzis będę mogła zamawiać cały sklep dla nie Twojej bandy :smokin:
Napisz proszę co jedzą i w co załatwiają swoje potrzeby,
Oczekuj Tira :smokin:
Ale jazda.
Przepiękna akcja.

Ps
Kurier może tylko do 30 kg wnieść :strach:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Czw sty 31, 2019 5:27 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce. Dramat Nestora...

Moli25 pisze:Czitka, myślę że dzis będę mogła zamawiać cały sklep dla nie Twojej bandy :smokin:
Ale jazda.
Przepiękna akcja.

Ps

Rozbij na kilka zamówień. Nie powinno być problemu.

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Czw sty 31, 2019 9:08 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce. Dramat Nestora...

Dyktatura pisze:
Moli25 pisze:Czitka, myślę że dzis będę mogła zamawiać cały sklep dla nie Twojej bandy :smokin:
Ale jazda.
Przepiękna akcja.

Ps

Rozbij na kilka zamówień. Nie powinno być problemu.

Znakomicie, zaraz się zabiorę za ustalanie menu 8) Marta, napisz proszę jaką kwotą ostatecznie dysponujemy. Bardzo się cieszę! :1luvu:
Z kurierem sobie poradzę, obiecam nagrodę za wniesienie paczek :strach: :mrgreen:
No co, na dłużej żarełka zostanie :smokin:
A taki Pasio, to może być żywa reklama Zooplusa. Tylko jeszcze trzeba dodatkowo hasła reklamowe powymyślać, może ktoś?
Ja tak na próbę:
Jadał Pasio w Zooplusie
Kiedyś szczupły kotek
Dzisiaj już Paś nie potrafi
Przeskoczyć przez płotek... :roll:
Obrazek

czitka

Post » Czw sty 31, 2019 11:00 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce. Dramat Nestora...

Nie jestem pewna czy to dobra reklama :twisted:

małgo

Od: Śro mar 06, 2002 12:36

Post » Czw sty 31, 2019 17:19 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce. Dramat Nestora...

Piękne opalanie, widać jak im błogo!

Taya

Od: Czw sty 12, 2012 13:50

Post » Czw sty 31, 2019 20:46 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce. Dramat Nestora...

Ale jazda.
Przepiękna akcja.

Ps

Moli, tylko uważaj, bo zooplus sobie dolicza za kolejna paczkę w jednym zamówieniu nawet jak masz minimum kwotowe.
Na przykładzie: kupuję 2 Benki po 25 kg, mam kwotę do darmowej wysyłki, ale dwie paczki, bo w jedną do 30 kg nie wlezie, to doliczają bodaj 7 zł za tę drugą.
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Czw sty 31, 2019 20:49 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce. Dramat Nestora...

dziewczyny, ja tylko podpowiem, że warto teraz zrobić zamówienie, bo w związku z wycofaniem Acany są w gratisach paczki suchej Purizon, Wild coś tam – niby to niewiele, ale do każdej paczki można dorzucić po torbie, jak dobrze podzielicie zamówienie, to kilka paczek wyjdzie. Wiecej chyba gratisów jest dla psów, ale tu nie wiem, czy się przyda.

https://www.zooplus.pl/shop/marki/prawi ... que=HTML22
Obrazek

maczkowa

Od: Pon gru 03, 2018 16:47

[poprzednia][następna]