MILI i AMY - wariatki ze wsi ♥♥♥ i Bagirka z IBD

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 05, 2018 16:33 Re: MILI i AMY - wariatki ze wsi ♥♥♥ i Bagirka :)

No to zmienia postać rzeczy :)

Do Kutna? To obok mnie!
ser_Kociątko

Post » Pon lut 05, 2018 17:20 Re: MILI i AMY - wariatki ze wsi ♥♥♥ i Bagirka :)

ser_Kociątko pisze:No to zmienia postać rzeczy :)

Do Kutna? To obok mnie!

Tak , wiem
To moje rodzinne miasto :D jakos nie umiem sie odnalezc gdzies indziej. Taka Warszawa mnie mega przytlacza :(
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Pon lut 05, 2018 20:17 Re: MILI i AMY - wariatki ze wsi ♥♥♥ i Bagirka :)

Czy dobrze przeczytałam? Ktoś tu ma dzisiaj urodzinki?
Obrazek
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pon lut 05, 2018 21:10 Re: MILI i AMY - wariatki ze wsi ♥♥♥ i Bagirka :)

MonikaMroz pisze:

Do Kutna? To obok mnie!

Tak , wiem
To moje rodzinne miasto :D jakos nie umiem sie odnalezc gdzies indziej. Taka Warszawa mnie mega przytlacza :(

Moniko poważnie myślisz o przeprowadzce ? Tu macie pracę a w Kutnie :?: :?:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pon lut 05, 2018 21:54 Re: MILI i AMY - wariatki ze wsi ♥♥♥ i Bagirka :)

MonikaMroz pisze:Stwierdziłam dzisjai że Bagirka to ze mna ma bidę. Ja ją tak kocham i ciągle bym ja cmokała albo przytulała. A ona tak nie lubi brania na ręce i tulenia. Pieszczochy lubi ale nic poza tym :201461
A ja ciągle ją chcę tulić. Jestem beznadziejna :placz:

Nie wiem czy Cię to pocieszy, ale z Lady również nie lubi być brana na ręce, zawsze wtedy zaczyna rzucać wulgaryzmami :lol: Ale kocham ją tak mocno, że nie mógłbym zrezygnować z brania jej na ręce i tulenia :1luvu:
ObrazekObrazek
Pozdrawiam i zapraszam do naszego wątku: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... #p11640562 :201461

Zefir

Od: Nie paź 30, 2016 22:17

Post » Wto lut 06, 2018 7:41 Re: MILI i AMY - wariatki ze wsi ♥♥♥ i Bagirka :)

Spóźnione ale szczere NAJLEPSZE ŻYCZENIA URODZINOWE :kotek:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Wto lut 06, 2018 9:58 Re: MILI i AMY - wariatki ze wsi ♥♥♥ i Bagirka :)

Gosiagosia pisze:
MonikaMroz pisze:

Do Kutna? To obok mnie!

Tak , wiem

Moniko poważnie myślisz o przeprowadzce ? Tu macie pracę a w Kutnie :?: :?:

Gosiu na poważnie... Ja nie potrafie się tu odnaleźć... Męczy mnie to miasto i często przez to czuje się źle psychicznie.
Może jak by stać mnie było na kupienie mieszkania tutaj, jakbym czuła że mam cos swojego to byłoby inaczej. Ale niestety...
A z praca Gosiu to dzisiaj jest jutro jej nie ma. Zarówno w Warszawie jak i w Kutnie. :ok:

MonikaMroz

Post » Wto lut 06, 2018 10:04 Re: MILI i AMY - wariatki ze wsi ♥♥♥ i Bagirka :)

Bardzo nie podoba mi się co się zrobiło z Warszawy. Nie ma mnie tam piaty rok... a różnica kolosalna, byłabym nieszczęśliwa musząc tam wracać.
Choć głównie o Centrum mi chodzi. Dalsze dzielnice nadal ok, u babci się nic wielkiego nie zmieniło. Za to w centrach handlowych nie uświadczysz języka polskiego :| Jest TYLE przyjezdnych, że nie wiem czasem gdzie się znajduję :? Za dużo ludzi! Wszędzie ludzie!

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Wto lut 06, 2018 10:12 Re: MILI i AMY - wariatki ze wsi ♥♥♥ i Bagirka :)

Aia pisze:Bardzo nie podoba mi się co się zrobiło z Warszawy. Nie ma mnie tam piaty rok... a różnica kolosalna, byłabym nieszczęśliwa musząc tam wracać.
Choć głównie o Centrum mi chodzi. Dalsze dzielnice nadal ok, u babci się nic wielkiego nie zmieniło. Za to w centrach handlowych nie uświadczysz języka polskiego :| Jest TYLE przyjezdnych, że nie wiem czasem gdzie się znajduję :? Za dużo ludzi! Wszędzie ludzie!

Mnie też przytłacza ten nadmiar ludzi...
Ja nigdy nie przepadałam za Warszawą. Jestem tu ze wzgledu na męża. W innych okolicznościach na pewno moja noga by tu nie staneła.
W Kutnie mam ciszę i spokój. Ma 50 tys. mieszkanców wiec nie jest takie małe. I wszystko pod ręką.
A w Warszawie nawet wyjście po zakupy to cała wyprawa i stanie w korkach. Męczy mnie to strasznie :(

MonikaMroz

Post » Wto lut 06, 2018 10:23 Re: MILI i AMY - wariatki ze wsi ♥♥♥ i Bagirka :)

Jest mi bardzo smutno i nie na rękę to, w jaki sposób zmienia się to miasto. Kiedyś aż tak nie było!! Kiedyś.. no mówię 5 lat temu :| Nie twierdzę, że mi przeszkadzają obcokrajowcy i inni przyjezdni z Polski, ale ich natężenie. Teraz za każdym razem jak jeżdżę, to meczę się straszliwe i jestem poddenerwowana, nie umiem robić zakupów w Warszawie! Ostatnio żywo się interesuje tym tematem i to nie tylko problem Wwy. Krk, Kato podobnie, w Łódź jeszcze nie uderzyła fala przyjezdnych. Tu u mnie zawsze było wolniej, jest więcej przestrzeni, nie muszę się irytować, że ktoś się przepycha, ktoś ociera albo trąca.

Moniko w jakiej dzielnicy mieszkacie?

Aia

Post » Wto lut 06, 2018 10:59 Re: MILI i AMY - wariatki ze wsi ♥♥♥ i Bagirka :)

Aia pisze:Jest mi bardzo smutno i nie na rękę to, w jaki sposób zmienia się to miasto. Kiedyś aż tak nie było!! Kiedyś.. no mówię 5 lat temu :| Nie twierdzę, że mi przeszkadzają obcokrajowcy i inni przyjezdni z Polski, ale ich natężenie. Teraz za każdym razem jak jeżdżę, to meczę się straszliwe i jestem poddenerwowana, nie umiem robić zakupów w Warszawie! Ostatnio żywo się interesuje tym tematem i to nie tylko problem Wwy. Krk, Kato podobnie, w Łódź jeszcze nie uderzyła fala przyjezdnych. Tu u mnie zawsze było wolniej, jest więcej przestrzeni, nie muszę się irytować, że ktoś się przepycha, ktoś ociera albo trąca.

Mieszkaliśmy na Ochocie (bitwy w-skiej), Teraz na Woli (niedaleko Arkadii)

MonikaMroz

Post » Wto lut 06, 2018 11:35 Re: MILI i AMY - wariatki ze wsi ♥♥♥ i Bagirka :)

Aj, no to nie da się odpocząć.
Moje rejony to Dolny Mokotów. Niedaleko Centrum, a jednak różnica jest, spokojniej przynajmniej do mieszkania. Jednakowoż nie chroni to przed dojazdami do pracy/do sklepów/korkami itp

Aia

Post » Wto lut 06, 2018 12:27 Re: MILI i AMY - wariatki ze wsi ♥♥♥ i Bagirka :)

Aia pisze:Jest mi bardzo smutno i nie na rękę to, w jaki sposób zmienia się to miasto. Kiedyś aż tak nie było!! Kiedyś.. no mówię 5 lat temu :| Nie twierdzę, że mi przeszkadzają obcokrajowcy i inni przyjezdni z Polski, ale ich natężenie. Teraz za każdym razem jak jeżdżę, to meczę się straszliwe i jestem poddenerwowana, nie umiem robić zakupów w Warszawie! Ostatnio żywo się interesuje tym tematem i to nie tylko problem Wwy. Krk, Kato podobnie, w Łódź jeszcze nie uderzyła fala przyjezdnych. Tu u mnie zawsze było wolniej, jest więcej przestrzeni, nie muszę się irytować, że ktoś się przepycha, ktoś ociera albo trąca.

W Łodzi też już tak jest. ;)
ser_Kociątko

Post » Wto lut 06, 2018 12:39 Re: MILI i AMY - wariatki ze wsi ♥♥♥ i Bagirka :)

Znajomy z Łodzi mówił, że jeszcze nie doświadczył przemarszu Szejków przez Manufakturę albo zjazdu rodzinnego, sąsiadów zza wschodniej granicy, w sklepach :twisted: Wciąż więcej rodaków i spokojniej.
I chciałabym by tak było :roll:

Aia

Post » Wto lut 06, 2018 12:40 Re: MILI i AMY - wariatki ze wsi ♥♥♥ i Bagirka :)

Zależy gdzie w Łodzi

Ostatnio wsiadłam w autobus przy Piotrkowskiej i było może z 2 Polaków reszta to cudzoziemcy :D a autobus był prawie pełen
ser_Kociątko

[poprzednia][następna]