PUSIA, MIGOTKA, HUGO oraz EMI zaprasza.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 06, 2017 14:03 Re: PUSIA, MIGOTKA, HUGO oraz EMI czyli kocio-psia rodzinka

mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:
mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:
Gosiagosia pisze:Jest przeurocza, przemila każdy ją lubi. Bo jak tu nie lubić takiego slodziaka :1luvu: nikt nie jest idealny więc te posikiwanie przeżyjemy nie oddam jej z tego powodu.

ja też mam sikacza :( tego najmniejszego
Stokrotka sika ?

tam gdzie nie powinna :placz:

ooooo........................... 8O

nie wiem czy to stres po naszym urlopie czy cos innego :(

To nie wesoło :roll: ale może jej minie :ok: za obszczance :mrgreen:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Czw lip 06, 2017 14:36 Re: PUSIA, MIGOTKA, HUGO oraz EMI czyli kocio-psia rodzinka

już myslałam ,ze minęło, bo tydzień był spokój i nagle wczoraj znowu :placz:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt lip 07, 2017 11:15 Re: PUSIA, MIGOTKA, HUGO oraz EMI czyli kocio-psia rodzinka

mir.ka pisze:już myslałam ,ze minęło, bo tydzień był spokój i nagle wczoraj znowu :placz:

Właśnie Emi też wczoraj popuscila na łóżko syna :strach: :placz:

Gosiagosia

Post » Pt lip 07, 2017 11:33 Re: PUSIA, MIGOTKA, HUGO oraz EMI czyli kocio-psia rodzinka

Gosiagosia pisze:
mir.ka pisze:już myslałam ,ze minęło, bo tydzień był spokój i nagle wczoraj znowu :placz:

A co syn na to ?
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pt lip 07, 2017 11:42 Re: PUSIA, MIGOTKA, HUGO oraz EMI czyli kocio-psia rodzinka

Gosiu a badałaś mocz? Może to kryształy?
Jeszcze polecam usg zrobić.
Ja się wybieram i na jedno i na drugie, chociaż u mnie sikania nie ma. Ale kto wie co w pęcherzu siedzi. Czas na kontrolę.
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pt lip 07, 2017 13:22 Re: PUSIA, MIGOTKA, HUGO oraz EMI czyli kocio-psia rodzinka

Ewa L. pisze:
Gosiagosia pisze:

A co syn na to ?

Nie widział i nasze szczęście. :mrgreen:

Gosiagosia

Post » Pt lip 07, 2017 13:25 Re: PUSIA, MIGOTKA, HUGO oraz EMI czyli kocio-psia rodzinka

klaudiafj pisze:Gosiu a badałaś mocz? Może to kryształy?
Ja się wybieram i na jedno i na drugie, chociaż u mnie sikania nie ma. Ale kto wie co w pęcherzu siedzi. Czas na kontrolę.

Przez całą noc wytrzymuje i dzień też tylko jak wróci ze spaceru i jest w fazie emocji. Badanie moczu zrobię.

Gosiagosia

Post » Pt lip 07, 2017 13:30 Re: PUSIA, MIGOTKA, HUGO oraz EMI czyli kocio-psia rodzinka

Gosiagosia pisze:

Przez całą noc wytrzymuje i dzień też tylko jak wróci ze spaceru i jest w fazie emocji. Badanie moczu zrobię.

Dużo psów posikuje w fazie emocji :) Ale warto zrobić badania :) a ile Emi ma lat? Przepraszam, zapomniałam :oops: a chodzi mi o to, że może jej przejdzie z czasem, o ile to nie zapalenie pęcherza, o które teraz łatwo.
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pt lip 07, 2017 13:31 Re: PUSIA, MIGOTKA, HUGO oraz EMI czyli kocio-psia rodzinka

Gosiagosia pisze:

Emocje też mogą być, ale mocz zbadaj koniecznie - nie zaszkodzi :D
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Pt lip 07, 2017 17:52 Re: PUSIA, MIGOTKA, HUGO oraz EMI czyli kocio-psia rodzinka

klaudiafj pisze:
Gosiagosia pisze:

Dużo psów posikuje w fazie emocji :) Ale warto zrobić badania :) a ile Emi ma lat? Przepraszam, zapomniałam :oops: a chodzi mi o to, że może jej przejdzie z czasem, o ile to nie zapalenie pęcherza, o które teraz łatwo.

Badania krwi i moczu miała robione w lutym, ale faktycznie kupię pojemniczek i będę łapać 8O może się uda. U psów chyba łatwiej. Emi ma ok trzech lat.

Gosiagosia

Post » Pt lip 07, 2017 17:55 Re: PUSIA, MIGOTKA, HUGO oraz EMI czyli kocio-psia rodzinka

Kotina pisze:
Gosiagosia pisze:

Emocje też mogą być, ale mocz zbadaj koniecznie - nie zaszkodzi :D

Gdyby to był stan chorobowy to by nie wytrzymywała i popuszczała codziennie a jej się to zdarza w czasie szaleństw.

Gosiagosia

Post » Sob lip 08, 2017 11:48 Re: PUSIA, MIGOTKA, HUGO oraz EMI czyli kocio-psia rodzinka

Cześć Gosiu, przywitam się oficjalnie :)

Emi urocza, idealnie pasuje powiedzenie "serduszko u Twoich stóp (na kolanach;))"

Nie wszystkie psy będą komunikować chorobę. U mojego dowiedziałam się, że ma chore nerki, gdy RAZ, w dzień, nasikał w domu (całą noc - 10 godzin, wytrzymywał, potrafił nawet od 23:00 do 14:00 się wstrzymywać). Nie zdarzało Mu się to wcześniej, a mnie coś tknęło i złapałam wtedy siuśki. Wynik mnie trochę zaskoczył, ponieważ Kaj był badany bardzo regularnie, bo przyjmował steryd przez (chyba) 2,5 roku.
Niestety bywają też pieski bardzo emocjonalne, które popuszczają, jednak wpierw trzeba wykluczyć chorobę.

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Sob lip 08, 2017 14:16 Re: PUSIA, MIGOTKA, HUGO oraz EMI czyli kocio-psia rodzinka

Aia pisze:Cześć Gosiu, przywitam się oficjalnie :)

Emi urocza, idealnie pasuje powiedzenie "serduszko u Twoich stóp (na kolanach;))"

Nie wszystkie psy będą komunikować chorobę. U mojego dowiedziałam się, że ma chore nerki, gdy RAZ, w dzień, nasikał w domu (całą noc - 10 godzin, wytrzymywał, potrafił nawet od 23:00 do 14:00 się wstrzymywać). Nie zdarzało Mu się to wcześniej, a mnie coś tknęło i złapałam wtedy siuśki. Wynik mnie trochę zaskoczył, ponieważ Kaj był badany bardzo regularnie, bo przyjmował steryd przez (chyba) 2,5 roku.
Niestety bywają też pieski bardzo emocjonalne, które popuszczają, jednak wpierw trzeba wykluczyć chorobę.

Aiu witam cię bardzo serdecznie :1luvu:
Troszeczkę mnie zmartwiłas, może trzeba wykluczyć chorobę. Ona jest tadosna ma apetyt i nic oprócz posikiwania jej nie dolega.

Gosiagosia

Post » Sob lip 08, 2017 14:25 Re: PUSIA, MIGOTKA, HUGO oraz EMI czyli kocio-psia rodzinka

Ostatnio dużo czytałam o posikiwaniu w domu. Emi została skrzywdzona przez właściciela, wyrzucono bidulke w zime do lasu i może to mieć wpływ na sikanie. W poniedziałek zaniose mocz do badania i zobaczymy czy to choroba czy taki jej urok że sika z radości.

Gosiagosia

Post » Sob lip 08, 2017 14:29 Re: PUSIA, MIGOTKA, HUGO oraz EMI czyli kocio-psia rodzinka

Tak też było z Kajem. Zero zmiany zachowania, tylko to jedno sikniecie, dla Niego nietypowe.
Nie taki diabeł straszny, Kaj miał chore nerki przez kilka ładnych lat i nie umarł z ich powodu (u psów jest z tym łatwiej, bo można znacznie ograniczyć spożywanie białka zwierzęcego niż u kotów. Dieta jest zupełnie nie kłopotliwa i urozmaicona = psie szczęśliwe). Trudniej Wam będzie opanować behawioralne przyczyny, ale Emi trafiła na dobrych ludzi i sobie poradzicie, co by to nie było :ok: :ok:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

[poprzednia][następna]