♥♥♥ Muszu i Teemo cz.2 ♥♥♥Jesteśmy !!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 15, 2014 19:03 Re: ♥♥♥ Muszu i Teemo cz.2 ♥♥♥ Teemo sikacz mały :(

Dalej trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Pon wrz 15, 2014 21:21 Re: ♥♥♥ Muszu i Teemo cz.2 ♥♥♥ Teemo sikacz mały :(

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

Trzymam kciuki, żeby udało Ci się rozwiązać problem sikającego Teemcia :ok:
A jak miewa się ta ładna koteczka spod śmietnika ? widujesz ją Kasiu ?
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Pon wrz 15, 2014 22:27 Re: ♥♥♥ Muszu i Teemo cz.2 ♥♥♥ Teemo sikacz mały :(

kicikicimiauhau pisze:Przywitam się cieplutko :201413 :1luvu:

Hej Beatko :1luvu: :1luvu: :1luvu:

barbarados pisze:Dalej trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Forumowe kciuki mają moc, już parę razy się przekonałam :D

Annaa pisze::1luvu: :1luvu: :1luvu:

Trzymam kciuki, żeby udało Ci się rozwiązać problem sikającego Teemcia :ok:
A jak miewa się ta ładna koteczka spod śmietnika ? widujesz ją Kasiu ?

Hej Aniu :1luvu:

Właśnie sikacz mi śpi na kolanach... ;)
Też mam nadzieję, bo chciałabym wiedzieć po prostu czy mu nic nie dolega...

Nie widziałam jej od tygodnia :(
Za to widzę coraz nowsze koty, mniejsze i większe.
Być może ta trikolorka przychodzi tylko czasem szukać jedzenia a tak do urzęduje w innej części osiedla.
U nas to osiedle jest na prawdę wielkie, na dwóch "wysepkach", dużo bloków, dużo śmietników i zieleni.
Podejrzewam, że te koty mają swoje rewiry i wyznaczone trasy w poszukiwaniu miseczek.
Wiem też gdzie mają budki na zimę, pod balkonami w sąsiednim bloku, tak schowane (przed wandalami), że nie dziwię się czemu ich nie widziałam wcześniej.

Jakbym widywała ją częściej to mogłabym wtedy podjąć próbę oswojenia jej a co za tym idzie zabrania do domu ;)
Niestety od tego czasu widziałam ją może raz i to z daleka... :(
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Wto wrz 16, 2014 7:49 Re: ♥♥♥ Muszu i Teemo cz.2 ♥♥♥ Teemo sikacz mały :(

Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Wto wrz 16, 2014 10:16 Re: ♥♥♥ Muszu i Teemo cz.2 ♥♥♥ Teemo sikacz mały :(

Nie widziałam jej od tygodnia :(
Za to widzę coraz nowsze koty, mniejsze i większe.
Być może ta trikolorka przychodzi tylko czasem szukać jedzenia a tak do urzęduje w innej części osiedla.
U nas to osiedle jest na prawdę wielkie, na dwóch "wysepkach", dużo bloków, dużo śmietników i zieleni.
Podejrzewam, że te koty mają swoje rewiry i wyznaczone trasy w poszukiwaniu miseczek.
Wiem też gdzie mają budki na zimę, pod balkonami w sąsiednim bloku, tak schowane (przed wandalami), że nie dziwię się czemu ich nie widziałam wcześniej.

Jakbym widywała ją częściej to mogłabym wtedy podjąć próbę oswojenia jej a co za tym idzie zabrania do domu ;)
Niestety od tego czasu widziałam ją może raz i to z daleka... :([/quote]

a może to kot domowy i ktoś ją wypuszcza?
u mnie obok na osiedlu to jeden kot ma nawet schodki zrobione z balkonu
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto wrz 16, 2014 21:46 Re: ♥♥♥ Muszu i Teemo cz.2 ♥♥♥ Teemo sikacz mały :(

Cześć Kasiu :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Wto wrz 16, 2014 22:10 Re: ♥♥♥ Muszu i Teemo cz.2 ♥♥♥ Teemo sikacz mały :(

Hej hej :1luvu: :1luvu: :1luvu:

U nas w porządku, kocurki najedzone i wyspane akurat przed nocą :D
Dziś troszkę tak chodzę półsenna i głodna cały dzień... wreszcie przerzuciłam olejki do e-papierosa na zerówki, bez nikotyny ;)
Myślałam, że przejdzie to bez echa, bo od ponad roku stopniowo sobie obniżam dawkę... ale jednak organizm się domaga :D
Ponoć po tygodniu przestanie... zobaczymy :)
E-fajkę używam od 3 lat a wcześniej paliłam od liceum, więc trochę lat minęło ;)

mir.ka pisze:
a może to kot domowy i ktoś ją wypuszcza?
u mnie obok na osiedlu to jeden kot ma nawet schodki zrobione z balkonu

Są tutaj też koty domowe, wypuszczane, ale chyba ta kotka jednak nie była czyjaś, bo chuda i strasznie głodna :(
Dziś też jej nie spotkałam... za to nakarmiłam nowego kotka, rudaska :)

barbarados pisze:Zapraszamy viewtopic.php?f=46&t=164767

Zameldowaliśmy się :D

Annaa pisze:Cześć Kasiu :1luvu: :1luvu:

Hej Aniu :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Post » Śro wrz 17, 2014 7:39 Re: ♥♥♥ Muszu i Teemo cz.2 ♥♥♥ Teemo sikacz mały :(

[quote="Rilla07"]Hej hej :1luvu: :1luvu: :1luvu:

U nas w porządku, kocurki najedzone i wyspane akurat przed nocą :D
Dziś troszkę tak chodzę półsenna i głodna cały dzień... wreszcie przerzuciłam olejki do e-papierosa na zerówki, bez nikotyny ;)
Myślałam, że przejdzie to bez echa, bo od ponad roku stopniowo sobie obniżam dawkę... ale jednak organizm się domaga :D
Ponoć po tygodniu przestanie... zobaczymy :)
E-fajkę używam od 3 lat a wcześniej paliłam od liceum, więc trochę lat minęło ;)

podobno desmoksan skuteczny, po jednym opakowaniu nie palisz, wiem od tych co palili i przestali po nim,
znalazłam tę behawiorystkę nazywa się Beata Leszczyńska - www.hissteria.pl
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro wrz 17, 2014 8:22 Re: ♥♥♥ Muszu i Teemo cz.2 ♥♥♥ Teemo sikacz mały :(

Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Śro wrz 17, 2014 13:42 Re: ♥♥♥ Muszu i Teemo cz.2 ♥♥♥ Teemo sikacz mały :(

Dzień doberek :kotek:

Parę dni temu usłyszałam historię, że pewna kobieta, która w domu ma kota, psa i jakieś inne zwierzęta, przygarnęła bezdomnego kota do domu, wykastrowała go i wyrzuciła na dwór. Mieszkał u niej chyba miesiąc. I teraz ten kot leży pod samochodami i czeka nie wiadomo na co. Powód podobno taki, że jej kot i ten nowy się nie dogadały. Wiadomo, że to trwa, ale też wiadomo, że trzeba mieć wyobraźnie i odwieźć kota do schroniska czy szukać mu nowego domu. :(( Ludzie są... Teraz mi się ta historia przypomniała :( Muszę się dowiedzieć czegoś więcej na ten temat.
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Śro wrz 17, 2014 13:49 Re: ♥♥♥ Muszu i Teemo cz.2 ♥♥♥ Teemo sikacz mały :(

moje koty też się jakoś specjalnie nie dogadują, Nuri jest u mnie czwarty tydzień i w życiu bym go nie oddała, co dopiero wyrzucić..... brrrrr... biedny kotek :(
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Śro wrz 17, 2014 17:43 Re: ♥♥♥ Muszu i Teemo cz.2 ♥♥♥ Teemo sikacz mały :(

Hej hej :1luvu:

Dzisiaj cieplutko i słonecznie, tak więc cieszymy się ładną pogodą :)
Kocurki leniuchują, zaraz jak wrócę od bezdomniaczków to dostaną swoją kolację :)
Jutro mam pierwsze spotkanie w fundacji, mam nadzieję, że szybko dołączę do grupy wolontariuszy :)

mir.ka pisze:
podobno desmoksan skuteczny, po jednym opakowaniu nie palisz, wiem od tych co palili i przestali po nim,
znalazłam tę behawiorystkę nazywa się Beata Leszczyńska - http://www.hissteria.pl

Dzięki, dodam sobie do zakładek :)
Cały czas mam nadzieję, że jednak nie będzie to konieczne.
Na razie jest spokój... może ta trzecia kuweta pomogła...

aannee99 pisze::1luvu: :1luvu: :1luvu:

klaudiafj pisze:Dzień doberek :kotek:

Parę dni temu usłyszałam historię, że pewna kobieta, która w domu ma kota, psa i jakieś inne zwierzęta, przygarnęła bezdomnego kota do domu, wykastrowała go i wyrzuciła na dwór. Mieszkał u niej chyba miesiąc. I teraz ten kot leży pod samochodami i czeka nie wiadomo na co. Powód podobno taki, że jej kot i ten nowy się nie dogadały. Wiadomo, że to trwa, ale też wiadomo, że trzeba mieć wyobraźnie i odwieźć kota do schroniska czy szukać mu nowego domu. :(( Ludzie są... Teraz mi się ta historia przypomniała :( Muszę się dowiedzieć czegoś więcej na ten temat.

Hej hej :1luvu:

Takich historii jest na pewno znacznie więcej... :(
To jest strasznie, na prawdę nie rozumiem jak można wyrzucić zwierzaka i potem normalnie zasnąć...
Dopiero jak zaczęłam teraz dokarmiać bezdomniaczki to zobaczyłam ile tu na osiedlu jest kotów...
Jedne są całkowicie dzikie... jak ta śliczna trikolorka młodziutka, inne garną się do człowieka.
Tylko jedna kicia ma obróżkę a reszta... nie wiadomo, czy urodzone na podwórku, czy wyrzucone.
Pamiętam jak zachowywał się mój Muszu jak go znalazłam... sam właził mi na kolana, pchał się na ręce, to był typowo domowy, wyrzucony kotek.

MamaMeli pisze:moje koty też się jakoś specjalnie nie dogadują, Nuri jest u mnie czwarty tydzień i w życiu bym go nie oddała, co dopiero wyrzucić..... brrrrr... biedny kotek :(

Spokojnie :) U mnie dokocenie trwało ponad pół roku.
Zaakceptują się :) :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Śro wrz 17, 2014 17:48 Re: ♥♥♥ Muszu i Teemo cz.2 ♥♥♥ Teemo sikacz mały :(

I kilka fotek :)

Teemol buszujący w łazience, na kaloryferku i na szafce :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Muszer wcinający... RC Urinary :roll:
Mam nadzieję, że nic mu po tym nie będzie, czasem nie jestem w stanie upilnować...
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Śro wrz 17, 2014 17:56 Re: ♥♥♥ Muszu i Teemo cz.2 ♥♥♥ Teemo sikacz mały :(

Obrazek

pacz jaki jestem pjenkny
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

[poprzednia][następna]