Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV- i po świętach

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 22, 2014 9:39 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-demolka

Cioció! Ofelku tak oskarżać! To poftaż na kotka! To nie wina Ofelku że jej zrobiłaś za wąską półeczkę i się nie mieści i musi pusiać i wisać!
Te duże to wszystku na kotki zwalać.
Melinka oburzona
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Pt sie 22, 2014 11:17 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-demolka

Plosimy otfozyć balkon kotkom. Elisia i Beniu.

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Pt sie 22, 2014 13:46 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-demolka

Nie otwierać! Na balkonu jest straszno, bo kawałek dalej panowie w kaskach brzydkie słowa mówią!
Inka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pt sie 22, 2014 15:24 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-demolka

Pannice się właśnie balkonują. Otworzyłam, niech się trochę wywietrzy, niech bakcyle wylecą z mieszkania. Na dworze całkiem ciepło, a ja kurka muszę w domu siedzieć :evil: :placz:
Próbowałam tą siatkę mocniej naciągnąć, ale nie takie to łatwe. Następnym razem chyba zdecyduję się na sztywniejszą siatkę, ta z żyłki jest dobra dla kotów naziemnych.

Ineczko. A gdzie są te pany w kaskach co mówią brzytkie słowa? Bo ich nie widzę. Ino kot sąsiat miauka niepszysfoicie.
Książniczka Ofelja
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt sie 22, 2014 18:46 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-demolka

Bakcyle sio :evil:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Pt sie 22, 2014 18:52 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-demolka

MB&Ofelia pisze:Pannice się właśnie balkonują. Otworzyłam, niech się trochę wywietrzy, niech bakcyle wylecą z mieszkania. Na dworze całkiem ciepło, a ja kurka muszę w domu siedzieć :evil: :placz:
Próbowałam tą siatkę mocniej naciągnąć, ale nie takie to łatwe. Następnym razem chyba zdecyduję się na sztywniejszą siatkę, ta z żyłki jest dobra dla kotów naziemnych.

Ineczko. A gdzie są te pany w kaskach co mówią brzytkie słowa? Bo ich nie widzę. Ino kot sąsiat miauka niepszysfoicie.
Książniczka Ofelja

Te pany to som w dwuh miejscah. Jedni to som koło bloku mjendzy pszystankiem utobusowym a moim domkiem. Oni ódajom, rze malójom ten dom. Dródzy som mjendzy moim domem a domem dziatkuff. I ódajom, rze bódójom jeszcze jeden dom. I brzytko muwjom.
Inka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pt sie 22, 2014 20:27 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-demolka

Moje na razie nie upominają się o balkoning. I niech tak zostanie, bo zimno jak cholera.

Milena_MK

Post » Pt sie 22, 2014 20:32 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-demolka

Jak się dziś czujesz Marlenka?
Bo u mnie nos zawalony i ucho boli :?

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Pt sie 22, 2014 20:37 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-demolka

Sudafed dobry na nos, tylko nie można brać wieczorem bo nie uśniesz. Dodatkowo wzmacniacz i pobudza :-)

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Pt sie 22, 2014 20:45 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-demolka

Ale sudafed bardzo wysusza śluzówkę. Po dwóch dniach stosowania miałam tak sucho w ustach, że nawet hektolitry wody nie pomagały.

Milena_MK

Post » Pt sie 22, 2014 20:55 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-demolka

Milena_MK pisze:Ale sudafed bardzo wysusza śluzówkę. Po dwóch dniach stosowania miałam tak sucho w ustach, że nawet hektolitry wody nie pomagały.

Ja brałam tabletki - były skuteczne. Ale chyba jest też spray

tamiss

Post » Pt sie 22, 2014 21:01 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-demolka

Ja miałam tylko tabletki. Skuteczne były na katar, ale ten efekt uboczny w postaci wysuszonej śluzówki był nie do zniesienia :roll:

Milena_MK

Post » Pt sie 22, 2014 22:06 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-demolka

Sudafed nadaje się tylko awaryjnie: np na noc jak już jest tragedia ze spaniem, na przymusową podróż pociągiem... Nienawidzę podobnie jak Milenka tego wysuszenia.
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Sob sie 23, 2014 13:47 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-demolka

Na katar rewelacyjny jest clarinase, czy jakoś tak. I nie wysusza. Problem jest tylko jeden - zawiera pochodną adrenaliny.
Po tymże specyfiku chyba po raz pierwszy w życiu byłam cały czas wyspana i pełna energii, nawet jak spałam tylko 5-6 godzin. I dopóki nie dowiedziałam się, co w tym siedzi, nie mogłam zrozumieć czemu zrywałam się w środku nocy od razu na równe nogi :strach: I bynajmniej koszmary mi się nie śniły.

Jakoś daję radę, dziś już wyraźnie lepiej, katar mniejszy, kaszel też. No i gardło nie boli. Żłopię sok marchewkowy, a wczoraj wieczorem na kolację posmarowałam chlebuś masłem czosnkowo - pietruszkowym własnej roboty. No i spałam prawie do 9-tej!
Kupiłam pannicom mięcho i zaraz będę kroić. A tak mi się nie chce!!! Jest tego jakieś 2 kilo...
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Sob sie 23, 2014 14:30 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV-demolka

MamaMeli pisze:Sudafed nadaje się tylko awaryjnie: np na noc jak już jest tragedia ze spaniem, na przymusową podróż pociągiem... Nienawidzę podobnie jak Milenka tego wysuszenia.

Mnie powiedziano, że nie powinno się brać wieczorem bo zawiera środek pobudzający i mogą być problemy ze spaniem. Ściśle trzeba trzymać się dawkowania. U mnie się sprawdza ale staram się nie nadużywać.

tamiss

[poprzednia][następna]