Gucia, Mela,Bohun.Czaruś i Mela za TM.Bohun za TM.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 27, 2014 12:11 Re: Gucia, Mela,Bohun.Czaruś za TM.

Dzięki :1luvu: Mnie najbardziej podobają się buraski, rude jakoś najmniej, ale wygląd dla mnie nie ma znaczenia.Mam to, co dał mi los i już.Najpiękniejszy, tak obiektywnie jest Bohun, ale zupełnie nie fotogeniczny.To tak jak z ludźmi, zwracamy uwagę na wygląd na samym początku, a po jakimś czasie nawet najbardziej urodziwa osoba przestaje nam się podobać, bo jest na przykład niesympatyczna.Odwrotnie też jest.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie cze 01, 2014 22:59 Re: Gucia, Mela,Bohun.Czaruś za TM.

Ojej, jaka śliczna Gucia :)
Lubię bardzo, jak koty tak pokazują brzuszki, Mania to robi co chwilę ;)
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Pon cze 02, 2014 9:48 Re: Gucia, Mela,Bohun.Czaruś za TM.

Dziękuję :1luvu: I Gucia i Mania są pieszczochami :D I obie mają nieco dłuższe futerko, ale Gucia jest duża, a Mania malutka.

ewar

Post » Nie cze 15, 2014 5:15 Re: Gucia, Mela,Bohun.Czaruś za TM.

Biedny Bohun :cry: Znowu kogoś stracił, kogoś, kogo pokochał całym sercem.Nika pojechała do domku, naprawdę dobrego, bardzo mnie to cieszy, ale Bohun jest nieswój.Lubi Benię, ale to Nika była jego ukochaną kotką.To jest ta zła strona tymczasowania.

ewar

Post » Nie cze 15, 2014 9:14 Re: Gucia, Mela,Bohun.Czaruś za TM.

Biedny Bohunek, znowu będzie czuł się samotny :( Ale mocno trzymam kciuki za aklimatyzację i szczęście Niki w nowym domku :ok:
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Nie cze 15, 2014 9:32 Re: Gucia, Mela,Bohun.Czaruś za TM.

Szkoda Bohunka :( on przecież nie wie dlaczego znów ktoś zniknął.

Bohunku :201461 :201461 :201461 :201461

Kciuki za Niki :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Nie cze 15, 2014 9:41 Re: Gucia, Mela,Bohun.Czaruś za TM.

Bohun nie wiedział, gdzie się położyć, chyba szukał zapachu Niki.Teraz jednak śpi na kanapie, obok ma Benię.Nie będzie sam.Tak czasem trzeba.Tino, kot p.Izy pokochał małą Felusię, też jej szukał, kiedy pojechała już do swojego domku.To była krówka, za kilka dni jakąś też krówkę sobie przyprowadził do domu, ale ta tylko podjadła sobie i zażyczyła wypuszczenia.Potem były inne tymczasy, ale już się tak uczuciowo nie angażował.
Nika ma super domek, dużego, czarnego kocura do kochania, swoich Dużych, mnóstwo zabawek, osiatkowany balkon, no po prostu kocie niebo.Będzie szczęśliwa.

ewar

Post » Nie cze 15, 2014 13:46 Re: Gucia, Mela,Bohun.Czaruś za TM.

ewar pisze:Nika ma super domek, dużego, czarnego kocura do kochania, swoich Dużych, mnóstwo zabawek, osiatkowany balkon, no po prostu kocie niebo.Będzie szczęśliwa.

:ok:
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Wto cze 17, 2014 13:49 Re: Gucia, Mela,Bohun.Czaruś za TM.

Super wieści :D choć Bohuna żal, ale da radę :ok:
Nika, powodzenia mała :ok:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Śro cze 18, 2014 6:23 Re: Gucia, Mela,Bohun.Czaruś za TM.

Bohun wczoraj trochę zaczął się bawić, zjadł też ładnie kolację, była surowa wołowina, on ją bardzo lubi.Chociaż tyle.To kochane kocisko, chcę, aby był szczęśliwy.Gucia czuje sie gospodynią, strofuje Maniusia, pilnuje go, a on jakby czuł przed nią respekt.Bohun zupełnie nie potrafi ani syknąć, ani warknąć.Ucieka i tyle.

ewar

Post » Sob paź 17, 2015 10:10 Re: Gucia, Mela,Bohun.Czaruś za TM.

Tyle wątków prowadzę, że wątek moich kotów zaniedbuję, ale i tak o moich rezydentach można poczytać przy okazji postów dotyczących tymczasów.Dla porządku jednak napiszę, że moja Melcia wczoraj miała operację.Usunięto jej wszystkie ząbki oprócz kiełków.Biedna Melcia cierpi, ale zęby miała w tragicznym stanie, nie można było dłużej czekać.Przy okazji miała pobraną krew, morfologia dobra, biochemia nie do końca.Podwyższony bardzo cholesterol i mocznik,a kreatynina w górnej granicy normy.Fosfor w normie, a więc nie jest to przewlekła niewydolność nerek, ale trzeba już uważać.
Mela trochę zjadła, kupiłam mus Gerberka, musy Gourmeta, bo chyba to będzie łatwiej jej zjeść.Mięso posiekam na drobniutkie kawałeczki, zrobię coś w rodzaju papki.Mela lubi mięso, podroby.Udało mi się podać jej antybiotyk i tabletkę przeciwbólową.Leży teraz na hamaczku na kaloryferze, ma też termoforek, jest jej ciepło.Łasi się do mnie i mruczy, ale musi ją pyszczek jednak bardzo boleć, mniej chyba niż wcześniej.Wet mi mówił, że musiała cierpieć katusze :(
Bohuna czeka ten sam zabieg, ale muszę poczekać aż wyjdzie z kaliciwirozy na dobre.O niego trochę się boję, bo były problemy przy narkozie, kiedy był kastrowany.Mój wet ma wziewkę, to mimo wszystko daje jednak poczucie bezpieczeństwa.
Zarówno Mela jaki i Bohun trafiły do mnie już dorosłe, zaniedbane i to się teraz odbija.Gucię mam od kociaka i jest zdrowa ( odpukać!!!), pomimo, że moja wiedza na temat kotów była żadna jeszcze parę lat temu i o wielu rzeczach nie wiedziałam.Teraz już jest inaczej i o kociaki dbam wyjątkowo, bo to gwarancja zdrowia na przyszłość.

ewar

Post » Sob paź 17, 2015 11:29 Re: Gucia, Mela,Bohun.Czaruś za TM.Mela po operacji.

Za parę dni będzie ok :ok:
Mój Felix jadł już sam kilkanaście godzin po zabiegu. Teraz bez problemu wcina chrupki i mięcho - nawet nie siekam, tylko kroję na ciut mniejsze kawałki niż reszcie; tylko czasem mu wypada z pyszczka z powodu braku tylnych zębów.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Sob paź 17, 2015 11:35 Re: Gucia, Mela,Bohun.Czaruś za TM.Mela po operacji.

Będzie dobrze ,ból minie a radość jedzenia wróci na pyszczek Melci :ok: :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Sob paź 17, 2015 13:52 Re: Gucia, Mela,Bohun.Czaruś za TM.Mela po operacji.

Wiem, wiem.Teraz jednak cierpi, chociaż na pewno mniej niż przed operacją.Zanoszę jej jedzenie na posłanko, niech je mało, a często.Bardzo stracila na wadze, jest wręćz wychudzona, a przecież jadła.Dopiero w czwartek miała już z tym trudnosci i dlatego w piątek rano byłam z nią u weta.Kotka koleżanki po usunięciu wszystkich ząbków jadła najwieksze chrupki, takie dla MCO.

ewar

Post » Sob paź 17, 2015 14:57 Re: Gucia, Mela,Bohun.Czaruś za TM.Mela po operacji.

Biedniutka jest bardzo :( , ale je, to dobrze.
Obrazek Obrazek

ewar

[poprzednia][następna]