Steven ♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 26, 2013 16:55 Re: Steven ♥

PumaIM pisze:No tak jak z ludźmi - też się zdarzają takie pojedyncze egzemplarze, co dożywają 120 lat i po drodze niczego sobie nie odmawiają - palą, piją, żrą tłusto i tak dalej :roll:

Są tacy, ja do nich nie należę ojj nie. Muszę dbać o zdrowie swoje, bo mi często szwankuje.

Bellemere pisze:Haha, to ja też się tyle spodziewam po Lunie w takim razie! Cudowanie z karmami, żeby jakakolwiek z górnej półki jej podeszła, fontanny, żeby dużo piła, weterynarz... Chociaż kocur mojego wujka, Kuba, przeżył też 20 lat, ale ten to dostawał tylko mięso. Surowe, z jakimiś podrobami. I też miał się świetnie.

Życzyłabym sobie takiej długowieczności u małego. Ja zrobię wszystko co mogę, niech się dobrze chowa
ObrazekObrazekObrazek

Don't breed or buy while shelter pets die.
I WANT

Sylvanas

Od: Pt sie 09, 2013 10:11

Post » Pon sie 26, 2013 18:19 Re: Steven ♥

Ja też... Rekordzistka miała chyba 36 lat, o ile dobrze pamiętam. Kot na pół życia! <3
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Od: Nie lip 21, 2013 13:10

Post » Pon sie 26, 2013 18:23 Re: Steven ♥

Bellemere pisze:Ja też... Rekordzistka miała chyba 36 lat, o ile dobrze pamiętam. Kot na pół życia! <3

38 lat i 3 dni Steven się budzi... Powinien sobie zjeść 25 minut temu już.
ObrazekObrazekObrazek

I WANT

Sylvanas

Post » Pon sie 26, 2013 18:31 Re: Steven ♥

Moja jest już w połowie kolacji, ale zrobiła sobie przerwę na złapanie muchy, tak na przekąskę :D
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Pon sie 26, 2013 19:33 Re: Steven ♥

Bellemere pisze:Moja jest już w połowie kolacji, ale zrobiła sobie przerwę na złapanie muchy, tak na przekąskę :D

Steven robi to samo z muchami... Ja nie wiem czy chcę, żeby on je pożerał... Jutro chyba przejadę się w poszukiwaniu Applaws dla niego na spróbę.
ObrazekObrazekObrazek

I WANT

Sylvanas

Post » Pon sie 26, 2013 20:02 Re: Steven ♥

Podobno nie szkodzą, w naturze też je koty łapią. A, i jeszcze ćmy :D
Applaws suchy czy mokry? Bo suchy jest bardzo chwalony, że świetnie, dużo mięsa, zbilansowany dobrze. A mokre to niestety filetówki, które nie mają witamin ani odpowiedniej ilości tłuszczyku, więc trzeba by było je suplementować. Jest jeszcze mokry Applaws pate, ale też taki sobie.
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Pon sie 26, 2013 20:08 Re: Steven ♥

Bellemere pisze:Podobno nie szkodzą, w naturze też je koty łapią. A, i jeszcze ćmy :D
Applaws suchy czy mokry? Bo suchy jest bardzo chwalony, że świetnie, dużo mięsa, zbilansowany dobrze. A mokre to niestety filetówki, które nie mają witamin ani odpowiedniej ilości tłuszczyku, więc trzeba by było je suplementować. Jest jeszcze mokry Applaws pate, ale też taki sobie.

Suchy, suchy. Tak dla smaczku. Z mokrych on chce jeść Bozitę i Carnego póki co...
ObrazekObrazekObrazek

I WANT

Sylvanas

Post » Pon sie 26, 2013 20:39 Re: Steven ♥

To też dobrze, ja dawałam obie i kicia wcinała i rosła,jak trzeba ;) jak Applaws zasmakuje, to też nic, tylko się cieszyć.
Mi się taaaak podobały puszki Moonlight Dinner, i sama nazwa też, zwłaszcza, że przecież mam księżycowego kota :D niestety mała nawet nie liznęła. W końcu pies to wciągnął, jedyne stworzenie, które wpiernicza wszystko, co mu się da :D a widziałam, że jest w wielu zoologach. Jak Ci się wydaje, że można lepiej niż Bozita i Carny, to polecam, ślicznie pachnąca mielonka z odrobiną galaretki.
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Pon sie 26, 2013 20:48 Re: Steven ♥

Bellemere pisze:To też dobrze, ja dawałam obie i kicia wcinała i rosła,jak trzeba ;) jak Applaws zasmakuje, to też nic, tylko się cieszyć.
Mi się taaaak podobały puszki Moonlight Dinner, i sama nazwa też, zwłaszcza, że przecież mam księżycowego kota :D niestety mała nawet nie liznęła. W końcu pies to wciągnął, jedyne stworzenie, które wpiernicza wszystko, co mu się da :D a widziałam, że jest w wielu zoologach. Jak Ci się wydaje, że można lepiej niż Bozita i Carny, to polecam, ślicznie pachnąca mielonka z odrobiną galaretki.

A mają też dla kittenów? Niektóre marki nie mają tych podziałów w ogóle. No ale Stevo jeszcze nawet 3 miechów nie ma.
ObrazekObrazekObrazek

I WANT

Sylvanas

Post » Pon sie 26, 2013 21:06 Re: Steven ♥

Nie mają, tu na forum tłumaczyli to tak, że w naturze też nie ma myszek specjalnie dla kociąt :D wiem, że GranataPet i Grau mają wersje dla kociąt. W zasadzie różnią się chyba tylko zawartością witaminy A, bo u maluchów ją łatwo przedawkować. Ale tych w stacjonarnych sklepach ich nie widziałam, żeby sobie kupić na próbę. Dawkowanie Moonlighta:

Kocięta i aktywne koty: 60 g na każdy kilogram wagi.

Dorosłe koty o umiarkowanej aktywności: 50 g na każdy kilogram wagi.

Czyli po prostu kociak powinien jej zjeść proporcjonalnie więcej, niż dorosły.
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Pon sie 26, 2013 21:24 Re: Steven ♥

Bellemere pisze:Nie mają, tu na forum tłumaczyli to tak, że w naturze też nie ma myszek specjalnie dla kociąt :D wiem, że GranataPet i Grau mają wersje dla kociąt. W zasadzie różnią się chyba tylko zawartością witaminy A, bo u maluchów ją łatwo przedawkować. Ale tych w stacjonarnych sklepach ich nie widziałam, żeby sobie kupić na próbę. Dawkowanie Moonlighta:

Kocięta i aktywne koty: 60 g na każdy kilogram wagi.

Dorosłe koty o umiarkowanej aktywności: 50 g na każdy kilogram wagi.

Czyli po prostu kociak powinien jej zjeść proporcjonalnie więcej, niż dorosły.

Bellemere dzięki wielkie!
ObrazekObrazekObrazek

I WANT

Sylvanas

Post » Pon sie 26, 2013 21:29 Re: Steven ♥

Polecam się na przyszłość :D mam obsesję na punkcie karm, a do tego koszmarnie wybrednego kota, więc regularnie studiuję tematy o karmach zarówno ma miau, jak i na innych stronach. Gadać też o tym uwielbiam. Za niedługo wszyscy ode mnie pouciekają :ryk:
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Wto sie 27, 2013 8:34 Re: Steven ♥

Bellemere pisze:Polecam się na przyszłość :D mam obsesję na punkcie karm, a do tego koszmarnie wybrednego kota, więc regularnie studiuję tematy o karmach zarówno ma miau, jak i na innych stronach. Gadać też o tym uwielbiam. Za niedługo wszyscy ode mnie pouciekają :ryk:

To dobrze, bo ja się nie bardzo znam na tym, więc jakby co to będę biegać do Ciebie po info. Siedzę z kawą, zaraz wyjść muszę, nie mogę wstać... Mały leży na pudełku. Wczoraj zupełnym przypadkiem odkryłam, że moje [dość ważne] papiery, teczki i dokumenty są podgryzione! Rogi zwłaszcza. Wszystko muszę chować, przecież on zaraz coś zje i się rozchoruje.

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

I WANT

Sylvanas

Post » Wto sie 27, 2013 8:48 Re: Steven ♥

A to mały szczurek :lol:

Raczej nie zje, ale co poniszczy to jego. Papier się znakomicie szarpie na strzępki zębem i szponem :wink:
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Wto sie 27, 2013 8:57 Re: Steven ♥

Haha, czasem mam wrażenie, że koty jak widzą cokolwiek to myślą tylko "Ale fajna rzecz, ciekawe, czy fajnie się ją psuje!" :D
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

[poprzednia][następna]