Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II-kleptomania

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw sie 08, 2013 16:40 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - robale!!!

2:1 dla kotów. Wiedziałam, że z Ofelią będzie ciężej :(
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Czw sie 08, 2013 16:47 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - robale!!!

Yeah! Sukces. Uuuuuffff!
Cięzko było, ale się udało. Wsadziłam tabletkę ile się dało w żelową osłonkę tokowitu i pomazałam masłem. Jakoś wlazła.
Idę sprzątać. A później się chyba upiję.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Czw sie 08, 2013 18:39 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - robale!!!

Ty to się masz :mrgreen:
jak nie urok to .... :mrgreen:

A dziewczynki jakoś inaczej się zachowywały przez te robale? mniej jadły?

Tak się zastanawiam czy jeśli odrobaczam koty to i ja też muszę się odrobaczyć?
Czy można się zarazić robakami od kotów?

Ja odrobaczam jakoś tak co kilka miesięcy. I jak sobie pomyślę że mam odrobaczyć Rysię to :strach: :strach:
Reszta łyka jak młode pelikany :mrgreen:
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Pt sie 09, 2013 8:21 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - robale!!!

Oficjalne wiadomości z zarobaczonego domu, prosto z frontu:
1. Ciocie ab. i Dyktatura proszone o podanie na pw. swoich adresów mailowych celem wysłania żądanych fot (tak, specjalnie dla was wyjęłam z kosza na śmieci :twisted: )
2. Tabletki zostały zapodane obu pannicom, z czego z Małą Czarną poszło w miarę dobrze, Ofelia broniła się znacznie dłużej.
3. Późnym wieczorem Mała Czarna dokonała defekacji, dzięki czemu stwierdzono ponad wszelką wątpliwość, iż glisty posiadała :? .
4. Ofelia uznała, że to jeszcze nie czas na defekację, dlatego na wynik odrobaczania w jej przypadku nadal oczekujemy.
5. W dniu wczorajszym mieszkanie zostało gruntownie odkurzone, podłogi wymyte, kilka rzeczy odkażonych, wyparzonych itp. Na dzień dzisiejszy przewidziano popołudniowe pranie dywanów i dalsze odkażanie wyposażenia (włącznie z myciem kocich zabawek - tych które się wymyć da).
6. Odrobaczenie Dużej zostało odłożone do momentu, gdy Dużej uda się zdobyć stosowny specyfik. Gdyż albowiem w dniu wczorajszym apteka odmówiła sprzedaży bez recepty. Wniosek - łatwiej odrobaczyć kota, niż siebie. (Ciekawe, czy wet może wystawić receptę na odrobaczacz dla ludzi :?: )
7. Duża próbuje na serio wziąć się do pracy, w czym przeszkadza intensywne ziewanie. Gdyż albowiem Duża znów się nie wyspała.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pt sie 09, 2013 8:30 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - robale!!!

Dyktatura pisze:Ofelka,
a mama powiedziała że ty masz robaki. A co to som te robaki i czy one som smaczne? Mama mówiła, że żeby ich nie było to tszeba jeść tabletki. Ja codziennie musze jeść asz 3 tabletki, no to może ty możesz jednom, bo mama mówiła, że one nie som fajowe. To może powiec im żeby se poszły.
Lizam po pysiu i wracam spać
Lilo

Lilo. Nie wiem co to robaki, ale fczoraj raniutko (Duża mówi że w nocy, ale to już nie była noc) Duża polazła do łazienku i narobiła okropecznego rabanu bo coś się ruszało w pawiku 8O . No i fczoraj jak wreście przylazła z roboty to nam wciskała w pysie takie okropecznie niedobre tabletki. Ja się broniałam i wyrywałam i plułam, ale w końcu mię też wcisła :( . To chyba niesmaczne te robale, jak tabletku była niesmaczna :roll: .
Miałam problema coby ci lista wysłać bo wszyscy mię przeganiali że niby robale noszę :evil: . To jak mię potem chcieli pomiziać do im walnęłam łapusią. A co!
Lizam cię po pysiu i uważaj na robale bo ci też wciskną okropeczną tabletku.
Tfoja Książniczka Ofelja
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pt sie 09, 2013 8:36 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - robale!!!

agusialublin pisze:Ty to się masz :mrgreen:
jak nie urok to .... :mrgreen:

A dziewczynki jakoś inaczej się zachowywały przez te robale? mniej jadły?

Tak się zastanawiam czy jeśli odrobaczam koty to i ja też muszę się odrobaczyć?
Czy można się zarazić robakami od kotów?

Ja odrobaczam jakoś tak co kilka miesięcy. I jak sobie pomyślę że mam odrobaczyć Rysię to :strach: :strach:
Reszta łyka jak młode pelikany :mrgreen:

No właśnie jakoś nie zauważyłam, żeby się zachowywały inaczej. Ofelia jak zwykle marudziła przy misce, Mała Czarna jak zwykle żarła. Dopiero jak zobaczyłam robala :strach: to się okazało że coś w kotach siedzi. Fakt, że Ofelia dawno nie była odrobaczana :oops: . Nie wiem dokładnie ile, bo nie mam wpisanego ostatniego odrobaczenia w książeczce (jakoś poszłam wtedy po tabletkę bez książeczki i nie zostało wpisane).
Ja bym się naprawdę chętnie profilaktycznie odrobaczyła. Niby człowiek zachowuje zasady higieny, ale kto wie :roll: . tylko musze wykombinować, skąd wziąć specyfik dla siebie, skoro apteka dać nie chce bez recepty :evil: Doprawdy nie wiem, czemu :evil:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pt sie 09, 2013 11:14 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - robale!!!

Wet może przepisać każdy " ludzki" lek.
Wówczas recepta jest pełnopłatna i na niej wpis np. dla kota , psa.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Pt sie 09, 2013 11:25 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - robale!!!

Tylko ja bym chciała dla siebie :wink:
W sobotę idę do weta na konsultacje, popytam, może mi przepisze
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pt sie 09, 2013 13:51 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - robale!!!

Miaudoberek :) Miau, strasznie się oziębiło na dworze :(

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pt sie 09, 2013 13:54 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - robale!!!

No nie... Najpierw chcą chłodu i deszczu, później narzekają że zimno... :twisted:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pt sie 09, 2013 13:55 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - robale!!!

MB&Ofelia pisze:No nie... Najpierw chcą chłodu i deszczu, później narzekają że zimno... :twisted:

Ale ja chciałam 28 stopni, nie 21!

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pt sie 09, 2013 14:02 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - robale!!!

To zapraszam do Koszalia. U nas jest w sam raz :mrgreen:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pt sie 09, 2013 18:29 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - robale!!!

MaryLux pisze:Lecę!

Hej, tylko uważaj na kominy :ok:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

[poprzednia][następna]