Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 17, 2013 17:22 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Sihaja pisze:To jaki wiek ma czarne cudo?

Na przełomie lutego i marca skończył 13 lat (a pierwsze siwe wąsy pojawiły się jakieś 5 lat temu).

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

Post » Pon cze 17, 2013 17:30 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Witaj Dorotko!
Jak wczorajsza wycieczka? :D
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pon cze 17, 2013 18:42 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

floxanna pisze:

Na przełomie lutego i marca skończył 13 lat (a pierwsze siwe wąsy pojawiły się jakieś 5 lat temu).

Moja Gajeczka w tym roku 9 latek kończy, ale wąsiki ma czarne. Ale widzę gdzie-niegdzie srebrne niteczki, widzę....
A wycieczka była by w sumie fajna, ale prawie na koniec trafiłam na takiego jednego buca, co mi humor zepsuł...

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Pon cze 17, 2013 18:46 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Sihaja pisze:
floxanna pisze:

Moja Gajeczka w tym roku 9 latek kończy, ale wąsiki ma czarne. Ale widzę gdzie-niegdzie srebrne niteczki, widzę....
A wycieczka była by w sumie fajna, ale prawie na koniec trafiłam na takiego jednego buca, co mi humor zepsuł...

8O 8O 8O :evil:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon cze 17, 2013 19:10 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Sihaja pisze:Moja Gajeczka w tym roku 9 latek kończy, ale wąsiki ma czarne. Ale widzę gdzie-niegdzie srebrne niteczki, widzę....

Stary zawsze miał na futrze jakieś pojedyncze siwe kłaczki. A w ogóle urodził się prawie biały (taki perłowy) i potem sczerniał :D

Sihaja pisze:A wycieczka była by w sumie fajna, ale prawie na koniec trafiłam na takiego jednego buca, co mi humor zepsuł...

A to buc, niech go :/

floxanna

Post » Pon cze 17, 2013 21:34 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Dobrej nocy :)
Obrazek Obrazek Obrazek

Sihaja

Post » Pon cze 17, 2013 21:35 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Dobranoc Dorotko!
A gdzie Joachimek? 8O
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto cze 18, 2013 10:42 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Cześć :)
Jak już pisałam, Morfeuszek to taka przylepka, on musi się zawsze do kogoś przylepić - do mnie, albo do Gajeczki, albo do Joachimka. Wczoraj przylepił się do Gajeczki, Joachim spał sobie osobno:
Obrazek
:)
Natomiast Joachim i Gaja to baaardzo rzadkie połączenie. Mogą spać obok siebie, ale żeby się przytulić - tego by było za wiele :) Zdarzają się takie chwile, naprawdę wyjątkowo, i zawsze nim zdążę cyknąć zdjęcie, to się rozchodzą każde w swoją stronę.

Już zapomniałam, jak to jest cudownie mieć letni urlop. Urlop, kiedy jest ciepło, słonecznie, kiedy wszystko inaczej pachnie, kiedy czas inaczej płynie, kiedy nie trzeba się nigdzie spieszyć i nawet jak autobus ucieknie, to można posiedzieć, bo się nie marznie.... Urlop i słońce - idealne połączenie :) Dziś byłam na ryneczku, przywiozłam natkę selera i pietruszki, będę zaraz kroić, by zamrozić na zimę. By zupy zimowe pachniały latem :) Koper już mam - wielki pojemnik, bo kopru używam dużo :) Przywiozłam pomidorki i pyszne truskawki, upiekę na jutro na drogę placek z truskawkami, a resztę zjem ze smakiem :)
A jutro - morze, plaża i słońce, jedziemy do Łeby, na wielkie pustynie :) Będziemy przemierzać księżycowe krajobrazy, albo leżeć na plaży, albo co nam się będzie chciało :) I jeść te pomidorki - letnie, pyszne, kochane pomidorki :)
Czemu takich pięknych chwil jest tak mało?

Sihaja

Post » Wto cze 18, 2013 10:54 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Witaj Dorotko!
Może dlatego że gdy byłoby ich więcej nie docenialibyśmy tak jak teraz.
Rozumiem że szykuje się urlopik :D
To życzę ci miłego wypoczynku!
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto cze 18, 2013 10:57 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

:)
Tylko jak zwykle będę się martwić o koty.... :)

Sihaja

Post » Wto cze 18, 2013 11:00 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Sihaja pisze::)
Tylko jak zwykle będę się martwić o koty.... :)

To normalne... :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto cze 18, 2013 11:06 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Niby tak... Tym razem wyjeżdżam na 2 dni i koty w tym czasie będą same....

Sihaja

Post » Wto cze 18, 2013 11:07 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Sihaja pisze:Niby tak... Tym razem wyjeżdżam na 2 dni i koty w tym czasie będą same....

Nie martw się - dadzą radę bo mają siebie!
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto cze 18, 2013 12:03 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

E tam, dwa dni dla kotów mających swoje towarzystwo, zapas suchego żarełka i kilka dużych pojemników z wodą to żadna straszna rzecz :)

floxanna

Post » Wto cze 18, 2013 12:09 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Niby wiem, bo czasem je na weekend same zostawiałam w domu, ale już dawno się tak nie zdarzyło. I może stąd taka nieswoja jestem... Ale i tak cieszę się bardzo na ten wyjazd :)

Sihaja

[poprzednia][następna]