Wszystkie koty jamnika Melona II - fotki na pożegnanie:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 15, 2012 15:52 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-szukamy TDT!!!!wakacje.

Dalio kochana...

Naszego Maurycka (*) już nie ma... miał PNN...
Walczyliśmy dzielnie.

Ja lubiłam czytać tę angielską stronkę zrobioną przez kobitkę, która miała 3 koty ze zdiagnozowanym PNN

http://www.felinecrf.org/

Pocieszałam się też widniejącymi na tejże stronie statystykami oraz opisanymi przypadkami kotów, które z tą niby straszną chorobą przeżyły dłuuuugie lata...
Każdy organizm jest inny i aczkolwiek nefrony, które już zanikły... zanikły bezpowrotnie...walczymy o to, żeby rozwój choroby zatrzymać.

Nasz Marcyś był zawsze niejadkiem... i w pewnym momencie dochodziliśmy do wniosku, jakim kończy swoje wywody wielu lekarzy:

Jak ma się zagłodzić, to niech je co chce :oops:

Każdy ma tu jakiegoś zajoba i traumę...
Moim są właśnie nerki...
Marcyś wyglądał bardzo ładnie, był szczupły ale z ładnym futerkiem przy bardzo fatalnych wynikach...

Ale po cóż ja bzdyrzę.
Chyba tylko po to żeby kciuki zaciskać za twoją koteczkę.
Niech trwa i walczy pięknotka.
W górę serca Dalio :ok:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Pt cze 15, 2012 15:57 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-szukamy TDT!!!!wakacje.

Gibutkowa pisze:
MB&Ofelia pisze:
kotkins pisze:Ja bym była perfidniejsza...ja bym ich opisała na FB.

Cześ nie jest takim janiolkiem.On chce do kocich kobiet!
W nocy skakał na drzwi,walił łapą.
Że śpiewał wiecie.ŚPIEWAŁ.BARDZO.

On się rozkręci, ma osobowość.Aż szkoda,że pewnie pójdzie po niedzieli do siebie.
Na razie wyraz dzioba ma nadal zakazany- w miejscu pozębkowym ma obrzęk.Ale za dwa dni będzie zadawal szyku.

Fiona poszła samodzielnie w odwiedzinki do Czesia, wypuścił ją MK bo wnosił jakieś książki i zostawił drzwi otwarte.Niestety w połowie piwnicznych schodów zpomniła gdzie i po co idzie.Rozpaczliwie się rozmiałczała, musieliśmy ją ratować.
Zaniesiona do domu z uporem oslicy stała i paczyła na drzwi: ona ma za tymi drzwiami JAKIŚ interes , jeno nie pamieta JAKI...na bank ma....jaki...jej...no wiedziała,wiedziała...ale zapomniła....

Jeszcze jedno zdumiewające zachowanie mojej 100% perskiej, najperściejszej z perskich Fio.
Otóż kiedy je mjenso nie mogę jej podawać dwóch kawałków na raz.Nie wolno mi mieć dwóch kawalkow w ręce.Bo ona nie wie ,ktory wziąść, więc ucieka.Jak podaję jeden jest ok.

Wojtek, MK, znalazł swój stary flet prosty z podstawówki.Porykuje na nim.
Amelka w ekstazie.
Jeeee....majom gajacza...bendom mje grali!!!Lubjem!!!

Prawie weszła mu z zachwytu na głowę...

Prawie oplułam monitor. Kurka, jeszcze trochę persich opowieści, i zacznę marzyć o persie. Taaa, chociaż pomarzyć sobie mogę...

Chcesz persa? U nas w schronie od poprzedniego tygodnia kiedy wiozłam Czesia do Kotkinsa przybyły dwa nowe persy :?

Chcieć to ja sobie mogę. Persa, mojego wymarzonego burmskiego, maine coona, drugiego dachowca, itp, itd. Wszystkie wezmę. Tylko przekonajcie moją Ofelię, rozpuszczoną, zdeklarowaną jedynaczkę. Miałam kiedyś przez dobę tymczaskę, na razie to wystarczy. Ale nie tracę nadziei, bo niedawno Ofelia na spacerku dała noska kocurowi sąsiadów, którego widuje od ponad roku i na którego wcześniej syczała, warczała, prychała i straszyła opazurzoną łapą. Po chwili co prawda na niego syknęła i machnęła łapką... Jeszcze kilka lat i może futrzasta przekona się do innych kotów.
Zazdroszczę wszystkim, którzy mogą się mniej lub bardziej bezproblemowo dokocić.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt cze 15, 2012 16:03 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-szukamy TDT!!!!wakacje.

U mnie pierwsze dokocenie było koszmarne. Miecio - kot który kocha wszystkich i Sibel - kotka która jest u nas od 2 miesiąca życia. Miecio - zero agresji. Sibel biła nawet nas. Nie jadła, nie chodziła do kuwety... U niej zadziałały krople Bacha. A wcześniej byłam z nią u rodziców u których tez była kotka i nie było problemu (ale wiadomo to nie był jej teren).
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt cze 15, 2012 17:00 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-szukamy TDT!!!!wakacje.

Szlak...
gabi.cezar pisze:Sprawa nr 2 - W pokoiku nr 9 przebywa wygolona persica.
Najprawdopodobniej będzie umierać :( - już siedzi tylko w budce,
zżera ją stres, jest mega-zołozwata, potrzebuje kogoś... ze specjalnymi upodobaniami do trudnych przypadków.

Ogólnie sytuacja wygląda nieciekawie. Za 4 dni wyjeżdżam i nie będę tam miała spokoju ducha...
Proszę, pomóżcie, rozgłaszajcie, pytajcie, może ktoś pomoże tym istnieniom przetrwać
i przerwie ich gehennę :(

I do tego jeszcze FIVek który uniknął wczoraj uśpienia ale jak go nie wyciągniemy to w końcu skończy się morbitalem.
Kuwa nawet spokojnie pochorować człowiek nie może :|

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pt cze 15, 2012 17:20 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-szukamy TDT!!!!wakacje.

K#$%wa... gdzie nie spojrzeć... to zwierzotragedie...
Cholera....
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Pt cze 15, 2012 17:56 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-szukamy TDT!!!!wakacje.

co do cosmo- ten z tunczykiem jest ok, ale moje krzywym zebem je zahaczyly. Natomiast sardynka- rewelacja. czysta ryba z odrobina galarety. polecam, a jak pachnie...mniam. a z tunczyiem to idzie mi tylko applaws w saszetkach, oo ten to chetnie zazeraja.
podle siersciuchy z wielkopanskim smakiem :evil:

ps. wiecie co? moj swiatopoglad co do adopcji, zabezpieczen i innych tego typu obrocil sie z niskiej znajomosci po zrozumienie pewnych protych rzecz o ktorych mialam mgliste wyobrazenie badz wcale, gdyz nigdy nie przyszly mi do glowy do glebszej wiedzy. eee.. namotałam, ale mam nadzieje, ze cociaz mgliscie wiecie co chce przekazac. i sorki za EOt, ale w sumie musze gdzies sie z kims podzielic takim swoim wywnetrznieniem :roll:
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

Post » Pt cze 15, 2012 21:07 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-szukamy TDT!!!!wakacje.

Zapytajcie Neigh, może te dwie problematyczne pojadą do Kociego Świata.
Może weźmiemy je jak pójdą nasze tymczasy.

GAAAABIIII!!!!!
Tę wygoloną trzeba ratować,wyciągać.
Kaśka z Kociego nie odmówi,ma persjozę.

Dobra.

Cześ ma lekki obrzęk worka pojajecznego i dostaje antybiotyk.
Kotkins oszalał,ale wet mowi,że się zdarza.
Zębkowe miejsce ładnie się goi.

Poza tym-b/z.
Śpiewa Fio, goni Amkę i ona jego.

Jutro kapię Amkę.Nikt nie przyjedzie np.Z Białegostoku na paczenie??
Jesteśmy obie zbulwersowane... :mrgreen:

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pt cze 15, 2012 21:15 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-szukamy TDT!!!!wakacje.

Kotkins spokojnie, wdech - wydech. Ogolona przeniesiona z powrotem na klatki będzie i w niedzielę idzie do DT. Niedoświadczonego wprawdzie ale pomożemy i wspólnymi siłami jakoś damy radę. Młodsza ma kwarantannę do 26 więc jeszcze trochę czasu jest (przed końcem kwarantanny nie wydadzą jej nikomu).

Teraz tylko czekam jak na zbawienie na decyzję w sprawie FIVka :roll:

Jak Cześ miał brzydkie jądra to mogło coś się zadziać po kastracji. Za Czesiulka żeby szybko doszedł do siebie :ok: :ok:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pt cze 15, 2012 21:17 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-szukamy TDT!!!!wakacje.

widziałam dziś Czesia przez chwilkę. bardzo ładny kot. :P
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Pt cze 15, 2012 21:22 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-szukamy TDT!!!!wakacje.

kotkins pisze:Jutro kapię Amkę.Nikt nie przyjedzie np.Z Białegostoku na paczenie??
Jesteśmy obie zbulwersowane... :mrgreen:

Ludwik co prawda nie może paczeć, bo za daleko,
ale na pewno łączy się w bólu z Amelką,
na samo wspomnienie prania swojej obsranej kociej doopy, aż mu się jeżą kłaki na grzbiecie.

Co do jajek cześkowych, to wierzę, że kotkins
zwariował... ja bym pewnie osiwiała.
niechaj ta część ciała cześkowa jak najszybciej się zagoi :ok:

Co do wygolonej to tak jak pisze Gibutkowa - ufff....
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

Post » Pt cze 15, 2012 21:24 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-szukamy TDT!!!!wakacje.

Gibutkowa pisze:
Jak Cześ miał brzydkie jądra to mogło coś się zadziać po kastracji.

To bywają ładne? 8O :ryk:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pt cze 15, 2012 21:30 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-szukamy TDT!!!!wakacje.

shira3 pisze:
Gibutkowa pisze:
Jak Cześ miał brzydkie jądra to mogło coś się zadziać po kastracji.

To bywają ładne? 8O :ryk:

No ba :mrgreen:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pt cze 15, 2012 21:38 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-szukamy TDT!!!!wakacje.

zabers pisze:widziałam dziś Czesia przez chwilkę. bardzo ładny kot. :P

Nie ,no...powiem Wam,jak było:
siedzim se u weta w poczekalni i wjeżdża kobieta z kotem w bardzo fajnym wózku.
Młody Kotkins dostał palpitacji ("Matka!Matka!!!A ONAMAKOTAWWÓZKU!!!!"),dziecię mało jeszcze w życiu krótkim widziało.Zaraz pomyślałam,że ona-ta kobieta nasza jest :mrgreen:
Kobieta coś wetowi tlumaczy i Kotkins słyszy magiczne słowo "ZMROL"!!!
To pędzi do wózka, ogląda kota i faktycznie- Zmrol jak żywy.
Znaczy się :TO ZABERS!!!
Zabers jest teraz długowłosy, to nie poznałam.
Znaczy -poznalam po Zmrolu!!!
Zmrol byl dlugowłosy już poprzednio, łatwiej było niż z Zabersem.

Pokaz Zmrola był na całą długość.Zmrol byl zdziwiony.

A co do wzięcia Żubra przez Meksykankę: jeśli to czujesz, to zostwń żubrodomem.
A dodcenie...porozmawiaj z Neigh, ja też mogę poopowiadać.
Łatwe i bezproblemowe...ech....

Jądra czesine są u anatomopatologa.
Jak będzie wynik-powiem.
Znowu 100 zl,ale trudno.

kotkins

Post » Pt cze 15, 2012 21:54 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-szukamy TDT!!!!wakacje.

no proszę jakież to bogate doświadczenie może młody Kotkins u weta nabyć :lol:
dyżury powinien mieć, bo ja tam też czasami wpadam :lol:
doświadczenie byłoby bogatsze bo mnie tam wyjątkowo ładnie witają :D
aż wyróżniona się czuję :D
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pt cze 15, 2012 22:02 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-szukamy TDT!!!!wakacje.

Kwiaty,szampan,te sprawy???A może czerwony dywan,Dalia?

Wiecie,że dostalam kolejne upomnienie (drugie) , w dodoatku oficjalne, na wątku??
Na dwóch persach. :mrgreen:

Jak tak dalej pójdzie nie będę mogła pisać na forum bo mnie zbanują.

Może to i dobrze?

Szukajcie szybko kogos kto mnie ewentualnie zastąpi....

kotkins

[poprzednia][następna]