PIĘKNA I TRZY BESTIE...moje słońce zgasło.....

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 05, 2011 18:44 Re: PIĘKNA I CZTERY BESTIE.....wątek z nadzieją na lepsze jutro.

No ja też moim nie daję, bo Plamek widzi, a on za mleko to by swoją Dużą sprzedał :D .
Zresztą uważam, że mleko jako takie kotu dorosłemu potrzebne nie jest...
Trudno, Aluś musi sie nauczyć, po mleku naprawdę w kuwecie jest tragedia :evil: .

Ania, ja też zwykle sie nie dzielę...chociaż zjeść coś spokojnie u mnie w domu graniczy z cudem, zwłaszcza jak jest Plamek i Zofija :? .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Sob lis 05, 2011 18:44 Re: PIĘKNA I CZTERY BESTIE.....wątek z nadzieją na lepsze jutro.

to zależy tylko od kota...jeden lubi i pije, drugiemu szkodzi...
mój Kocik uwielbiał mleko, nie dostawał codziennie ale nigdy mu nie zaszkodziło...
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Sob lis 05, 2011 18:46 Re: PIĘKNA I CZTERY BESTIE.....wątek z nadzieją na lepsze jutro.

puszatek pisze:to zależy tylko od kota...jeden lubi i pije, drugiemu szkodzi...
mój Kocik uwielbiał mleko, nie dostawał codziennie ale nigdy mu nie zaszkodziło...

to pewnie wyjatek :D
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Sob lis 05, 2011 18:49 Re: PIĘKNA I CZTERY BESTIE.....wątek z nadzieją na lepsze jutro.

To widocznie faktycznie od kota zależy...
A teraz Duża idzie się oporządzić :mrgreen: .
Czas by już było, jutro niedziela :mrgreen: .
Jak nie zasnę, to jeszcze na forum dzisiaj wejdę...a jak nie, to jutro po południu, bo rano mój bratanek w odwiedziny przyjeżdża.
Normalnie to byłabym zadowolona, ale teraz mi to trochę nie na rękę, bo chciałabym, żeby Wiktor miał spokój...
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Post » Sob lis 05, 2011 18:52 Re: PIĘKNA I CZTERY BESTIE.....wątek z nadzieją na lepsze jutro.

Cieszę się że wyniki lepsze, oby mocznik i keratynina nadal spadały, nawet powoli, ale niech spadają :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Sob lis 05, 2011 18:54 Re: PIĘKNA I CZTERY BESTIE.....wątek z nadzieją na lepsze jutro.

gosiaa pisze:Cieszę się że wyniki lepsze, oby mocznik i keratynina nadal spadały, nawet powoli, ale niech spadają :ok:

Dzięki :1luvu: .
Niech spadają w cholerę :ok: , ja ich na siłę trzymać nie będę, Wiktor chyba też nie :D .

vip

Post » Sob lis 05, 2011 19:01 Re: PIĘKNA I CZTERY BESTIE.....wątek z nadzieją na lepsze jutro.

A ja mojej kotce czasem daję śmietankę do kawy, bo bardzo lubi, będziecie krzyczeć? Kupy twarde, kształtne. Źle robię? :oops:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Sob lis 05, 2011 19:04 Re: PIĘKNA I CZTERY BESTIE.....wątek z nadzieją na lepsze jutro.

alab108 pisze:A ja mojej kotce czasem daję śmietankę do kawy, bo bardzo lubi, będziecie krzyczeć? Kupy twarde, kształtne. Źle robię? :oops:

Jak kupy twarde, to znaczy że toleruje :ok:

Mleka ludzkiego kotom nie daję, bo jest w nim dużo chemii. Ale niektóre bez problemu przyjmują mleko od krowy i czasem im odpalam małą działkę.
Daję też jogurt naturalny. Śmietany już nie, bo wyczytałam, że im szkodzi, tylko nie pamiętam w jaki sposób.
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Sob lis 05, 2011 19:07 Re: PIĘKNA I CZTERY BESTIE.....wątek z nadzieją na lepsze jutro.

kamari pisze:
alab108 pisze:A ja mojej kotce czasem daję śmietankę do kawy, bo bardzo lubi, będziecie krzyczeć? Kupy twarde, kształtne. Źle robię? :oops:

Mleka ludzkiego kotom nie daję, bo jest w nim dużo chemii. Ale niektóre bez problemu przyjmują mleko od krowy i czasem im odpalam małą działkę.
Daję też jogurt naturalny. Śmietany już nie, bo wyczytałam, że im szkodzi, tylko nie pamiętam w jaki sposób.

moje też przepadają za jogurtem,twarożkiem

kotx2

Post » Sob lis 05, 2011 19:08 Re: PIĘKNA I CZTERY BESTIE.....wątek z nadzieją na lepsze jutro.

kotx2 pisze:
kamari pisze:

moje też przepadają za jogurtem,twarożkiem

Twarożek też, bielucha albo taki granulowany. Poza jedną kotką nikt nie ma po tym sensacji.
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Sob lis 05, 2011 19:09 Re: PIĘKNA I CZTERY BESTIE.....wątek z nadzieją na lepsze jutro.

Asiu, Ty chyba swojemu Rysiowi ogon dosztukowałaś - tak długaśnego to jeszcze nie widziałam :mrgreen: A zabawa w poszukiwanie smakołyków super :D

Gosieńko, odnośnie mleka - ja swoim daję od czasu do czasu mleko z obniżoną zawartością laktozy (ok. 4 zł za litr). Kiedyś kupowałam mleko dla kotów, ale to dużo drożej wychodzi. Po tym mleku moje nie mają sensacji. A odkąd koty przeszły na karmienie BARFem, to na mleko już nie mają takiego apetytu, więc dostają bardzo rzadko. Za to ostatnio odkryłam, że moje dwie najmłodsze dziewczyny uwielbiają żółty ser 8O
Nieustające :ok: :ok: :ok: :ok: za Wiktorka i oczywiście za Ciebie.
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Sob lis 05, 2011 19:11 Re: PIĘKNA I CZTERY BESTIE.....wątek z nadzieją na lepsze jutro.

Z ciekawostek - Pysiu uwielbia jogurt z dużymi kawałami owoców, Ale musi być poziomkowy :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Sob lis 05, 2011 19:15 Re: PIĘKNA I CZTERY BESTIE.....wątek z nadzieją na lepsze jutro.

Bianka 4 pisze:Asiu, Ty chyba swojemu Rysiowi ogon dosztukowałaś - tak długaśnego to jeszcze nie widziałam :mrgreen: A zabawa w poszukiwanie smakołyków super :D

Gosieńko, odnośnie mleka - ja swoim daję od czasu do czasu mleko z obniżoną zawartością laktozy (ok. 4 zł za litr). Kiedyś kupowałam mleko dla kotów, ale to dużo drożej wychodzi. Po tym mleku moje nie mają sensacji. A odkąd koty przeszły na karmienie BARFem, to na mleko już nie mają takiego apetytu, więc dostają bardzo rzadko. Za to ostatnio odkryłam, że moje dwie najmłodsze dziewczyny uwielbiają żółty ser 8O
Nieustające :ok: :ok: :ok: :ok: za Wiktorka i oczywiście za Ciebie.

Ogon zatrzymał się na długości 32cm :mrgreen:
No ja mleka też młodemu nie daję bo właśnie wyczytałam, że szkodzi. A skoro pije chętnie wodę to jeszcze lepiej :D

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Sob lis 05, 2011 19:21 Re: PIĘKNA I CZTERY BESTIE.....wątek z nadzieją na lepsze jutro.

kamari pisze:Z ciekawostek - Pysiu uwielbia jogurt z dużymi kawałami owoców, Ale musi być poziomkowy :mrgreen:

koneser :ryk:

kotx2

Post » Sob lis 05, 2011 19:23 Re: PIĘKNA I CZTERY BESTIE.....wątek z nadzieją na lepsze jutro.

kamari pisze:Z ciekawostek - Pysiu uwielbia jogurt z dużymi kawałami owoców, Ale musi być poziomkowy :mrgreen:

U nas jogurt owocowy cieszy się dużym powodzeniem. Poza wiśniowym.

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

[poprzednia][następna]