Lajla ...Kacper morf.+bioch.b.d. tylko te oczy.......

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 11, 2011 19:20 Re: Biedna Lajla ropień ?,i sprawy ortopedyczne.Czyj błąd?

Myślimy :ok: :ok: :ok:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Czw sie 11, 2011 19:20 Re: Biedna Lajla ropień ?,i sprawy ortopedyczne.Czyj błąd?

czekam
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw sie 11, 2011 19:32 Re: Biedna Lajla ropień ?,i sprawy ortopedyczne.Czyj błąd?

dorcia44 pisze:czekam

Babciu Kacperka :mrgreen: ,napisałam trochę na poprzedniej stronie. Bardzo źle się czuję,nie widzę na ślepia-nawet światło mi przeszkadza..Całą relację zdam jutro. :ok: Przepraszam :oops:

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Czw sie 11, 2011 19:33 Re: Biedna Lajla ropień ?,i sprawy ortopedyczne.Czyj błąd?

no też mi wykręt :twisted:

chyba tam ruszę do ciebie 8)
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw sie 11, 2011 19:37 Re: Biedna Lajla ropień ?,i sprawy ortopedyczne.Czyj błąd?

dorcia44 pisze:no też mi wykręt :twisted:

chyba tam ruszę do ciebie 8)

zapraszam :ok:

welina

Post » Czw sie 11, 2011 22:36 Re: Biedna Lajla ropień ?,i sprawy ortopedyczne.Czyj błąd?

To życzymy zdrowia i czekamy z rana na dobre wieści :)
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Czw sie 11, 2011 22:49 Re: Biedna Lajla ropień ?,i sprawy ortopedyczne.Czyj błąd?

Zaglądam i trzymam za malutką kciuki :1luvu:
Welinko,oczywiście za Ciebie też!!! :1luvu: :ok: :1luvu:

BUSIO

Od: Śro cze 30, 2010 22:53

Post » Czw sie 11, 2011 23:07 Re: Biedna Lajla ropień ?,i sprawy ortopedyczne.Czyj błąd?

Bardzo czekamy na dobre wieści......
Obrazek Obrazek

AlfaLS

Od: Pon sie 10, 2009 22:07

Post » Pt sie 12, 2011 7:46 Re: Biedna Lajla ropień ?,i sprawy ortopedyczne.Czyj błąd?

Przyszedł przelew od Broszki 50 zł -wielkie dzięki :1luvu: :1luvu: :1luvu:

welina

Post » Pt sie 12, 2011 11:01 Re: Biedna Lajla ropień ?,i sprawy ortopedyczne.Czyj błąd?

Ale jak kotunia się dziś czuje?
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Pt sie 12, 2011 11:05 Re: Biedna Lajla ropień ?,i sprawy ortopedyczne.Czyj błąd?

Dziewczyny witam :1luvu:
Nadal jestem padnięta ,ale postaram się sklecić parę słów.Na pewno nie będzie to fachowy opis rozmowy jaka była u WETA za co przepraszam :mrgreen: Częste przepraszanie przeszło z meksykanki na mnie 8) :ryk:
Nie bardzo wiem od czego zacząć.Zacznę więc od tego,że Lecznica na Białobrzeskiej wywarła na mnie dobre wrażenie WECI.-również. :ok: Na początku miałam konsultację z ortopedą.Zbadał malutką i stwierdził,że uraz jest przedawniony i na razie nie ma co jej ciąć.Kostki w łokciu chrupią i nie są stabilne.Na razie zostawimy tak jak jest,młody kociak więc może się samo zregenerować.Stan kości jaki jest w tej chwili podejrzewa od zapalenia tkanki miękkiej.Podobno takie zapalenie u małego kociaka potrafi niszczyć kościec.Gdyby nie było ,żadnej poprawy zrobimy prawidłowy RTG.Tamte dwa były do d....y.Podejrzewa,że wsadziła gdzieś łapkę,a nie było to ugryzienie.Kilka razy mnie się pytał,czy był jakiś ślad po ugryzieniu. NIE BYŁO Obejrzał rachunki i książeczkę zdrowia z opisem podawanych leków..Czytając oczy robiły mu się coraz większe-jak 5 zł.Zszokowało go podanie bardzo mocnego sterydu,którego nie podaje się tak małym kociakom.Po drugie dostała olbrzymią dawkę ( druga seria 11 dni )antybiotyku Ceporex-co też nie było wskazane.Gdyby nie było poprawy mam się zgłosić.Ma siedzieć jeszcze dwa tygodnie w klacie żeby nie obciążać łapki.Zaczęłam mówić o szczepieniu,odrobaczaniu itd. więc na dalszą rozmowę poprosił Lek.Wet.Porozmawiałyśmy sobie.Powiedziałam jej ,że była raz odrobaczana (czego w książeczce nie zaznaczono :? ) i zapytałam,kiedy można ją zaszczepić. :?: Obejrzała książeczkę zdrowia i u niej też zobaczyłam oczy jak 5 zł.Stwierdziła,że można dziś-więc została zaszczepiona Tricotem.
Rozmawiałyśmy też na temat odrobaczania.Powiedziała,że najlepiej zrobić badanie kału ( 15 zł ),bo kot może nie mieć robaczków,albo jakiś jeden rodzaj,więc nie warto szprycować ją chemią niepotrzebnie.I jeszcze jedna sprawa nie dotycząca Lajli.Ona przebywa w klatce w byłym osobistym pokoju Kacperka gdzie non stop przebywał ,jadł spał itd..Więc jeżeli siedziała w klatce nie potrzebnie go izolowałam. :cry:

Jeszcze jedno głąb żem i się nie znam na czarnych kotach :mrgreen: :oops: Wydaje mi się ,że ma zbyt jasne dziąsła,czy to uroda czarnego kota,czy coś może się dziać :( :oops:
Ludzie też mają różne kolory dziąseł-co o tym myślicie. :?:

Konsultacja u ortopedy kosztuje 80 zł.Ja byłam u dwóch lekarzy + zastrzyk i zapłaciłam 52 zł. :lol: :lol: :lol:

Kotunia jakaś bez humoru,śpi ( może po zastrzyku )-tylko wesoła na moich rękach.

welina

Post » Pt sie 12, 2011 11:11 Re: Biedna Lajla ropień ?,i sprawy ortopedyczne.Czyj błąd?

najwżniejsze że trafiłyście w kompetentne ręce :)
będzie dobrze :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

lanua

Od: Pt lis 06, 2009 9:29

Post » Pt sie 12, 2011 11:19 Re: Biedna Lajla ropień ?,i sprawy ortopedyczne.Czyj błąd?

:ok: :ok: :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pt sie 12, 2011 11:23 Re: Biedna Lajla ropień ?,i sprawy ortopedyczne.Czyj błąd?

Niech już będzie, że ja taka zaraźliwa jestem :ryk:
Najważniejsze, żeby kotunią się dobrze zajęli... i żeby już było OK... :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Pt sie 12, 2011 12:38 Re: Biedna Lajla ropień ?,i sprawy ortopedyczne.Czyj błąd?

Ewa kicia po szczepionce może być trochę senna i osowiała.Po dwóch, trzech dniach powinno ustąpić.To się dość często zdarza.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

[poprzednia][następna]