Kocia Koalicja 3: Wsi spokojna, wsi wesoła...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 20, 2010 16:14 Re: Kocia Koalicja 3 - Koci sezon dzialkowy otwarty :)

to na pewno jego siuśki były 8O :lol:

Dzielny Sybi kciuki za badania :ok: :ok: :ok:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Wto kwi 20, 2010 17:55 Re: Kocia Koalicja 3 - Koci sezon dzialkowy otwarty :)

Fantastyczne wiesci :P Ciesze sie ,ze juz ok :))
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Śro kwi 21, 2010 14:25 Re: Kocia Koalicja 3 - Koci sezon dzialkowy otwarty :)

Monostra pisze:Przyszły wyniki moczu Sybiego. Najlepsze, jakie w życiu miał 8O . Idealne pH, ciężar, barwa, zero fosforanów, kryształów. Na razie wychodzi na to, że operacja jelit i leczenie ich stanu zapalnego dobrze mu zrobiła na pęcherz :twisted: . Dość radykalna kuracja :wink: .

Brawo Sybi :1luvu: :ok: :ok:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Śro kwi 21, 2010 14:39 Re: Kocia Koalicja 3 - Koci sezon dzialkowy otwarty :)

Super wiesci, ciesze sie :D

Zdjecia w terenie cudne! :1luvu:

Monostra pisze: Obrazek

8O A czy Moher przez zime nie zmężniał jakos? Ale moze to tylko jego szuba tak na zdjeciu wyszla :roll:

Niemniej, imponujacy jak zawsze, a Sybi i Trykot slodziaki! :1luvu:
Obrazek
"Il n'y a pas de chat ordinaire" (Colette)
Trójkot - Puszek i Szatony

Birfanka

Od: Pon lip 06, 2009 9:48

Post » Śro kwi 21, 2010 18:11 Re: Kocia Koalicja 3 - Koci sezon dzialkowy otwarty :)

Moherowy był wypudrowany w piasku na betonie i nastroszony, poza tym lato idzie, Moher futra nabiera :twisted: . Trykot też :strach: . Fajnie się w tym gąszczu co wieczór sprawdza czy jakiś kleszcz nie przetrwał :roll: . Ale wagę mu jutro sprawdzę - tym razem Moherowy głoduje, oddaje krew i idzie na przegląd. Tylko z moczem tak łatwo nie pójdzie :( , on sika w dzikich porach i pewnie znów będzie dzieckiem :twisted: .

Wyniki krwi Sybiego jutro, ale jestem dobrej myśli :P : użarł doktora w palec, pluje saszetkami i ma ochotę na mięso, czyli wg mnie wraca do normy. Leki na pewno jeszcze 5 dni, dalej zależy od wyników.
Myślałam, że go dziś w nocy zamorduję. Od początku jego choroby spałam jak zając pod miedzą, z telefonem i kluczykami pod ręką. Budziłam się co 3 godziny, sprawdzałam co z kotem itd. Na wsi też, bo może się przeforsował? W końcu padłam wczoraj jak kamień. I co? O 2 w nocy obudziło mnie wściekłe szuranie i łomot. Nie tylko mnie - przybiegli też Trykot z wybałuszonymi oczami i Moher w pozycji przyziemionej. Sybirek szalał w kuwecie - kopał, tupał, tańczył oberka. A że pokrywa była zdjęta i oparta obok (patrz: polowanie na siuśki Mohera), to jeszcze łomotała o ścianę. Jak już zobaczył że wszyscy są, zrobił wzorcową kupę i godnie oddalił się spać.
Za to i mnie, i koty ze snu wybił. W końcu przed trzecią dla uspokojenia nerwów zjedliśmy wszyscy kolacjo-śniadanie i w końcu zasnęliśmy. Sybirek w tym czasie spał snem sprawiedliwego zajmując pół łóżka :roll: .
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Śro kwi 21, 2010 18:28 Re: Kocia Koalicja 3 - Koci sezon dzialkowy otwarty :)

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Kotecek chcial sie wykazac wzorcowa kupa, a Ty jojczysz! :twisted:

:mrgreen:

Zrobilam dzis fotki Trykotowej siedziby rodowej :lol:

tylko lekka wpadka przy okazji :oops:

Stwierdzilam, ze choc hrabiowskie nazwisko wymawia sie tak samo jak de Tricot (triko), to pisownia sie ciut rozni 8)
de Tricaud
Obrazek

Birfanka

Post » Śro kwi 21, 2010 18:59 Re: Kocia Koalicja 3 - Koci sezon dzialkowy otwarty :)

:ryk: :ryk: Ja nie moge , wiec on sie wykazywal o takiej porze,a pancia narzeka nonononono ;)
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Śro kwi 21, 2010 19:13 Re: Kocia Koalicja 3 - Koci sezon dzialkowy otwarty :)

Trykot przepięknie ofutrzony, pozazdrościć. :)

Cieszę się, ze Sybirek wraca do zdrowia. Co tam łomoty, trzeba było ucałować w łepek i iść spać. :)

Uściski łapki dla Moheru. :)
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Śro kwi 21, 2010 22:03 Re: Kocia Koalicja 3 - Koci sezon dzialkowy otwarty :)

Foty hrabiowskiej siedziby-ze specjalna dedykacja dla Trykota! :D
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Obrazek

Birfanka

Post » Czw kwi 22, 2010 7:46 Re: Kocia Koalicja 3 - Koci sezon dzialkowy otwarty :)

wow :mrgreen:

anulka111

Post » Czw kwi 22, 2010 7:56 Re: Kocia Koalicja 3 - Koci sezon dzialkowy otwarty :)

to siem nazywa ahystokhata 8O

Sybirek dzielny jest, a na wyniki czekamy :ok:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Czw kwi 22, 2010 11:50 Re: Kocia Koalicja 3 - Koci sezon dzialkowy otwarty :)

O! Dziękujemy! Nazwisko to pikuś, pewnie jakiś skryba w ciągu wieków przekręcił je linii Trykota :lol:
Niczego sobie chałupinka :twisted: , ależ koty miałyby miejsca, żeby gonić.
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Czw kwi 22, 2010 12:14 Re: Kocia Koalicja 3 - Koci sezon dzialkowy otwarty :)

Monostra pisze:ależ koty miałyby miejsca, żeby gonić.

A Ty, żeby sprzątać. Obrazek

varia

Od: Sob sty 31, 2004 22:28

Post » Czw kwi 22, 2010 13:25 Re: Kocia Koalicja 3 - Koci sezon dzialkowy otwarty :)

:lol: :lol: Moj TZ tam bywal w dziecinstwie (mial 8-9 lat), bo szkolny kolega pochodzil z tej rodziny, i zabawiali sie jezdzac rowerami po dlugasnych korytarzach :mrgreen:

Ze sprzataniem nie tak strasznie, pokoje nieuzywane byly (a chyba nadal sa) zamkniete, okiennice pozamykane, a meble pod pokrowcami 8)

To na pewno wina skryby, ktory przekrecil nazwisko, zgadzam siem :!:
Obrazek

Birfanka

Post » Czw kwi 22, 2010 13:41 Re: Kocia Koalicja 3 - Koci sezon dzialkowy otwarty :)

Monostra pisze:Moherowy był wypudrowany w piasku na betonie i nastroszony, poza tym lato idzie, Moher futra nabiera :twisted: . Trykot też :strach: . Fajnie się w tym gąszczu co wieczór sprawdza czy jakiś kleszcz nie przetrwał :roll: . Ale wagę mu jutro sprawdzę - tym razem Moherowy głoduje, oddaje krew i idzie na przegląd. Tylko z moczem tak łatwo nie pójdzie :( , on sika w dzikich porach i pewnie znów będzie dzieckiem :twisted: .

Wyniki krwi Sybiego jutro, ale jestem dobrej myśli :P : użarł doktora w palec, pluje saszetkami i ma ochotę na mięso, czyli wg mnie wraca do normy. Leki na pewno jeszcze 5 dni, dalej zależy od wyników.
Myślałam, że go dziś w nocy zamorduję. Od początku jego choroby spałam jak zając pod miedzą, z telefonem i kluczykami pod ręką. Budziłam się co 3 godziny, sprawdzałam co z kotem itd. Na wsi też, bo może się przeforsował? W końcu padłam wczoraj jak kamień. I co? O 2 w nocy obudziło mnie wściekłe szuranie i łomot. Nie tylko mnie - przybiegli też Trykot z wybałuszonymi oczami i Moher w pozycji przyziemionej. Sybirek szalał w kuwecie - kopał, tupał, tańczył oberka. A że pokrywa była zdjęta i oparta obok (patrz: polowanie na siuśki Mohera), to jeszcze łomotała o ścianę. Jak już zobaczył że wszyscy są, zrobił wzorcową kupę i godnie oddalił się spać.
Za to i mnie, i koty ze snu wybił. W końcu przed trzecią dla uspokojenia nerwów zjedliśmy wszyscy kolacjo-śniadanie i w końcu zasnęliśmy. Sybirek w tym czasie spał snem sprawiedliwego zajmując pół łóżka :roll: .

Pewnie pomyślał, żeby i kupę oddać na badanie 8)
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

[poprzednia][następna]