skaskaNH pisze:... zdecydowanym ruchem
posuwistym
Moderator: Estraven
skaskaNH pisze:Wielbłądzio pisze:
następna![]()
fstyt!
Tu naprawdę TO jest zaraźliwe
alus1 pisze:skaskaNH pisze:... zdecydowanym ruchem
posuwistym
skaskaNH pisze:Ewentualnie posuwisto-okrężny![]()
Ratunkuuu, idę spać, bo mi się koty obudzą przez moje śmichy-chichy
skaskaNH pisze:Merytorycznie??
Hyhy![]()
Merytorycznie zatem: koty spały, pogoda taka, że chyba każdy porządny kot na nic innego nie ma ochoty (i każdy normalny ludź też, z tym, że ludziowi nie jest to dane, gdyż musi zasuwać do roboty, zarabiać kasę, m.in. na żarcie dla futer - ot, taka "sprawiedliwość dziejowa"![]()
Jeśli chodzi o spokojne leniuchowanie, to niedługo się szkodnikom skończy sielanka![]()
Nawet by mnie to bawiło, ale niestety również i mój spokój zostanie brutalnie zakłócony, a to już zabawne nie jest![]()
Sąsiadka z góry (piętro wyżej nade mną) wymyśliła sobie remont łazienki i przy okazji wymianę rur kanalizacyjnych. Nie jest to bynajmniej żadna awaria, zatkanie czy wymiana zarządzona przez administrację. Nie! No i wiąże się to z kuciem u niej w podłodze, a u mnie w ścianie i suficie. U mnie łazienka zrobiona parę lat temu, płytki i regipsy, na samą myśl o demolowaniu tego jestem chora. Facet w administracji powiedział nam, że owszem, możemy nie udostępnić meszkania, ale jeśli wtedy rury zostaną źle zamontowane, to nas będzie zalewać, a tym razem tamci z góry mogą nie wpuścić ekipy. A tamci z góry nawet nie zaproponowali pokrycia kosztów czy przysłania swoich robotników, którzy by rozebrali u nas płytki i później je zamontowali.
No i od poniedziałku chyba się zacznie ten cały kabaret, a ja na samą myśl o kuciu ścian i hałasie wiertary - jestem chora. O kurzu i syfie w całym domu nie wspomnę![]()
skaskaNH pisze:O, dzięki
Na razie u nas sprawa wygląda tak, że mają przyjść pracownicy administracji i to rozbierać, ale pomysł z notariuszem jest niezły, tylko trochę mało czasu zostało, a obawiam się też, czy "tamci z góry" się zgodzą.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 50 gości