Krowa Niezłomny. 16 lat 9 m-cy 19 dni i już. Tom II ostatni

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 05, 2018 16:49 Re: Pasi-Krowa, czyli siedemnasty rok z życia kota. Tom II

Asiu jesteśmy z Wami
Kro :ok: :1luvu:
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Sob maja 05, 2018 16:57 Re: Pasi-Krowa, czyli siedemnasty rok z życia kota. Tom II

Krowiątko cudne :(
Trzymamy kciuki mocno :ok: :ok:
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Sob maja 05, 2018 17:14 Re: Pasi-Krowa, czyli siedemnasty rok z życia kota. Tom II

Krówku Kochany, nie poddawaj się, zwalcz to paskudne choróbsko. Wiosna pełną parą. To nie czas na umieranie...
Asiu, może to chwilowy kryzys i załamanie... Trzymam kciuki i przesyłam Wam moc uścisków!
"Prawdziwa moralna próba ludzkości, najbardziej podstawowa [...] polega na jego stosunku do tych, którzy są wydani na jego łaskę i niełaskę: do zwierząt."
Milan Kundera, Nieznośna lekkość bytu

Feliska97

Od: Pon lis 17, 2014 20:55

Post » Sob maja 05, 2018 17:55 Re: Pasi-Krowa, czyli siedemnasty rok z życia kota. Tom II

Dziękujemy. Głaskam od Was, opowiadam różne rzeczy, a Krowiu słucha, wodzi wzrokiem, przysypia nadstawiając szyjkę.

Szafa MUSIAŁA się u mnie znaleźć. Ona była nam pisana w tym właśnie momencie i jest niezbędna :1luvu: :201494 Kró podnosi się z kafelek kuchennych, zataczając, potykając, przysiadając, powolutku na ugiętych nogach podchodzi do nowego mebla "Otwórz Pani tą szafę, żem poleżę" Trzeba się spieszyć, bo Kró długo na nogach nie ustoi.

Krowie dostało kilka lekkostrawnych i kalorycznych preparatów wspomagających. Medicare jest PYSZNY! Nic lepszego kota w życiu spotkać nie mogło. Idzie strzykawka za strzykawką, bo Kró jest już karmiony ręcznie, ale jak się zbierze w sobie, to i sam do miski podchodzi i chlipie. Mięso i intenstinal dawałam, ale przyjemności z tego nie miał. A tu to się jeszcze po jedzeniu umyje, bo zawsze coś się tam kapnie.
Obrazek

Były narady z omawianiem stanu i wyników kota. Żyje tylko dzięki swojej silnej woli. Godziny, dni, tygodnie? zależy od Niego. Pomagamy Mu w tym. Chyba wszystkie zwierzęta, które stanęły na mojej drodze, już kilka dni temu by się poddały, to najtwardszy kocur jakiego poznałam.

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Sob maja 05, 2018 18:14 Re: Pasi-Krowa, czyli siedemnasty rok z życia kota. Tom II

Duzo dobrego czasu kochani.
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Sob maja 05, 2018 18:28 Re: Pasi-Krowa, czyli siedemnasty rok z życia kota. Tom II

Krów jest wyjątkowy w kazdym calu.

Nawet ta sytuacja, jest na jego własnych zasadach. To pokazuje jak silny jest.

Jest najcudowniejszym starszym kotem jakiego miałam okazję poznać. I już zawsze będę się nim zachwycać.

Szafy to chyba a są jakieś azyle dla kotów gdy źle się czują. Dobrze że szafa się znalazła.

Miziaki. Powiedz krowie że burasy przesyłają baranki i duzo ciepłych myśli.
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Sob maja 05, 2018 18:36 Re: Pasi-Krowa, czyli siedemnasty rok z życia kota. Tom II

To chyba znaczy, że koteł się w sumie nie czuje źle. W sensie pewnie go nic nie boli, ciepło jest, brzuch pełen i głaskający człowiek. Bezpiecznie.
Trzymajcie się.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob maja 05, 2018 19:04 Re: Pasi-Krowa, czyli siedemnasty rok z życia kota. Tom II

Przekażę :)

Krowiu nie lubi półek. Sprawdzał ze 2 tygodnie temu o co chodzi z tym spaniem w szafie, przedpokojowej, ale nie zrozumiał. Posłał przekaz podprogowy by nabyć nową, wygodniejszą :mrgreen: a śpi w niej gdy się lepiej czuje, bo tak to leży w kuchni i wtapia się w róg ściana/podłoga :(

Teraz mam nadzieję, że już znaleźliśmy odpowiedni sposób, by to nie wróciło, ale niestety bolało... bolało bardzo. A mimo to dawał znaki, że On się nie podda, choć ja już kilkukrotnie się łamałam... a za chwilę Krowu wstawał szedł do kuwety, wracał na swoje miejsce, układał się i odpowiadał na wszystko wzrokiem, rozumiejąc i nie tracąc błysku w oku. Chyba czasem logika jest bez szans wobec siły ducha. A przy każdej śmierci człowiek się czegoś uczy

Aia

Post » Sob maja 05, 2018 19:07 Re: Pasi-Krowa, czyli siedemnasty rok z życia kota. Tom II

:(
Podajesz p-bólowe? Na stałe?
Dbaj o siebie też.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob maja 05, 2018 19:14 Re: Pasi-Krowa, czyli siedemnasty rok z życia kota. Tom II

Tak. Jak trzeba.

Ja jakoś przetrwam. Dzięki naturze za banany!

Aia

Post » Sob maja 05, 2018 19:43 Re: Pasi-Krowa, czyli siedemnasty rok z życia kota. Tom II

O rany, wchodzę, a tu... :(
I Ziemniak się kończy. I Kryzys już bliżej niż dalej. Te nasze staruszki! Wymagają od nas... właściwie sama nie wiem czego? Po prostu bycia porządnym człowiekiem? Przyjacielem do ostatniej chwili?
Asia, dasz radę. Damy radę.
Miziam Was oboje.

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Sob maja 05, 2018 19:56 Re: Pasi-Krowa, czyli siedemnasty rok z życia kota. Tom II

A wiesz Meg, że wczoraj sobie przypomniałam i zajrzałam do Was. Nic złego nie wyczytałam, choć teraz to ja nawet nie czytam, bardziej przeglądam bezmyślnie, oglądam zdjęcia, nie odzywam się, bo każdy gram energii potrzebny mi teraz tu, dla nas.
Ano wymagają :( Bycia, reagowania i słuchania ich. Siły życzę.

Ochłodziło się, to jest lepiej, Kró w końcu śpi snem sprawiedliwego. Ja siedzę cicho i się nie ruszam, niech śpi jak najdłużej.

Aia

Post » Sob maja 05, 2018 20:23 Re: Pasi-Krowa, czyli siedemnasty rok z życia kota. Tom II

Niech śpi :201461 , a Ty odpoczywaj :)
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Nie maja 06, 2018 11:04 Re: Pasi-Krowa, czyli siedemnasty rok z życia kota. Tom II

Krowiu wciągnął wczoraj pół puszki Medicare, które widać znacznie Go odżywiło (2 razy idąc prawie się przewrócił od podmuchu wiatraka :( ) Za to dziś rano przyczłapał za mną do kuchni i zażądał przydziału mięsa.
Jest byle jaki. Nie-krowi. Ale spokojny. Trochę drzemie, trochę czuwa. Włącza charKota, jak się przy Nim położy, głaszcze i mówi do Niego.

Obrazek

Aia

Post » Nie maja 06, 2018 11:21 Re: Pasi-Krowa, czyli siedemnasty rok z życia kota. Tom II

Brawo Krowku! Tak trzymaj. Nie dawaj sie wiatrakom
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

[poprzednia][następna]