Hej
Średnio, ciągle mam głowę zajętą i to jest najgorsze. Kaszel paskudny, ale już dłużej nie wytrzymam leżąc w łóżku :/
Martuś Ty wstajesz wcześnie. Ja też chodziłam do pracy na 7 na etacie i wtedy już po obiedzie nie widziałam nic na oczy. To był koszmar

Ale są ludzie poranne skowronki i nocne ćmy - ja jestem zdecydowanie ta ćma

Wysłałam w końcu zamówienie z zooplusa. Czekałam, aż dojdzie przelew za poprzednie zamówienie. Ostatecznie kupiłam więcej - skusiłam się na kosz na kocie odpady z kuwety. Nie podoba mi się, że jak zwykle wkłady do kosza można kupić wyłącznie w zooplusie, że nie można normalnego worka zainstalować. Choć to się okaże. Ale opinie ma dobre.
Kupiłam dla kotów 3 rodzaje tacek yarrah, catz finefood, mamiora w sosie i animondę w sosie w saszetkach - nie zauważyłam tych wersji w zooplusie, a animondę czasem zjadają

Może ta posmakuje

Kupiłam też nową kuwetę. Będę kombinować stolik nad kuwety do przedpokoju, chyba nie znajdę gotowego i muszę sama zrobić:
http://images64.fotosik.pl/974/514370afe08f3faamed.jpgTaki z płyt, żeby noga była szeroka i zasłaniała widok na kuwety. Dodatkowo musi być dość wysoki, bo Marysia jak robi kupy to staje na rancie kuwety i robi to na pionowo
M. w końcu poszedł po nasze auto - 2,5 tyg je robili :/
Weganie zawsze coś wymyślą z niczego

Mam przepis na pastę z czerwonej fasoli na chleb i wczoraj to zrobiłam:
puszka czerwonej fasoli (białej lub obojętnie jakiej)
sól, pieprz, przyprawy jakie kto lubi
ja dałam 2 czosnki (może być jeden, może być cebula, lub cebulka dymka, lub szczypiorek)
olej 3 łyżki ja dałam lniany
Wszystko do naczynia, zblendować i gotowe

Pycha!!! Na kromkę i do tego nic lub pomidorek, albo ogórek kiszony.
Naprawdę pyszne i nadaje się na przyjęcia jako jedno z dań