Bytomskie Łobuzy cz. 7 :) zdj str 54, 74, 76, 90, 96 :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 30, 2015 16:56 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 7 :) Szykujemy się na Sylwestra :

Też to zauważyłam, że Tosia mniej je, więcej śpi i jest spokojniejsza :) 1 stycznia będzie miała 7 miesięcy - maluszek taki, mikrokot! A Fuksik ile już ma?

Tak, ten kanał jest dobry :!: :mrgreen: Ale widać, że facet jest zawodowym kucharzem - zobacz gołąbki jego ;) "Oooo jakieee to kur... dobre! Takieee dooobreee, że aż nie wiem co!" :ryk:

Nie znam tego, zaraz zobaczę :)
Ja jeszcze uwielbiam oglądać straszczenia lektur Mitczyńskiego - https://www.youtube.com/user/mietczynski/videos - ma kanał Masochista, gdzie robi recenzje najgorszych filmów i Lekcje Niczego, gdzie streszcza lektury w taki sam sposób jak tamten robi opisy dań. Lektury uwielbiam w jego wykonaniu :) Filmy mnie przerażają, bo są naprawdę okropne - ale o to w tym chodzi! Zobaczcie sobie z mężem w łóżku te kanały w sylwestra z litrami szampana, popłaczecie się ze śmiechu :D

Ale pyszności! Planuje grzańce a do grzańców oscypki z żurawiną, bagietki do zagryzienia, sałatkę a do sałatki kotlety sojowe w panierce, zimną płytę i na ciepło zapiekanki w wydrążonych krajzerkach lub zapiekankę z makaronem i szpinakiem - ale raczej to pierwsze bo będą dzieci, a te wybrzydzają ;)

Dziękuję Asiu :ok: Tobie też życzę dobrej zabawy :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Śro gru 30, 2015 16:58 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 7 :) Szykujemy się na Sylwestra :

Fuks w styczniu 9 miesięcy :mrgreen:

Mniam! Pyszne menu u Was ! :mrgreen:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Śro gru 30, 2015 17:00 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 7 :) Szykujemy się na Sylwestra :

Obrazek
i Szampańskiej zabawy Wam życzę.

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Śro gru 30, 2015 17:02 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 7 :) Szykujemy się na Sylwestra :

Moli25 pisze:Fuks w styczniu 9 miesięcy :mrgreen:

Mniam! Pyszne menu u Was ! :mrgreen:

Ah zapomniałam o szyszkach i o wiadomo tonie przegryzek - chipsy, chrupki, cukierki :D I co tam jeszcze wpadnie mi w oko :D I mamy gry - guiz na wiedzę dla każdego i EGO :)

klaudiafj

Post » Śro gru 30, 2015 17:03 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 7 :) Szykujemy się na Sylwestra :

Gosiagosia pisze:Obrazek
i Szampańskiej zabawy Wam życzę.

Dziękujemy Gosiu i nawzajem :partygirl:

klaudiafj

Post » Śro gru 30, 2015 17:53 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 7 :) Szykujemy się na Sylwestra :

klaudiafj pisze:Piosenkę Wam dedykuję :D KOCIO MI https://www.youtube.com/watch?v=fUTw-2Oc3i8

Bardzo lubie te piosenki. Moja ulubiona to Otwórz puszke :D
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Śro gru 30, 2015 22:09 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 7 :) Szykujemy się na Sylwestra :

Chodza mi po glowie te szyszki z ryżu :mrgreen: pamietam za dzieciaka, w sklepiku szkolnym kupowałam to za 60 groszy :lol: to było faktycznie pyszne :mrgreen: ja bym za duzo naraz chciała zrobic :P
Obrazek

Moli25

Post » Śro gru 30, 2015 22:16 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 7 :) Szykujemy się na Sylwestra :

To moja Florcia jest najstarsza z tutejszej młodzieży. Dwudziestego stycznia kończy rok.
Też przygotowuję jedzenie na sylwestra. Przyjdą goście.

lilianaj

Od: Sob kwi 26, 2014 19:14

Post » Śro gru 30, 2015 23:06 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 7 :) Szykujemy się na Sylwestra :

Moli25 pisze:Chodza mi po glowie te szyszki z ryżu :mrgreen: pamietam za dzieciaka, w sklepiku szkolnym kupowałam to za 60 groszy :lol: to było faktycznie pyszne :mrgreen: ja bym za duzo naraz chciała zrobic :P

Martus to musisz zrobić. To moje ulubione słodycze od dziecka :) Jadłam je też kupione na wyjazdach czy gdzieś i to jest niesmaczne, takie domowe nie mają porówania z niczym :) Ale faktycznie jak zrobisz to zjesz - wchodzi każda ilość :) I dużo się tego robi i z masłem :)

lilianaj pisze:To moja Florcia jest najstarsza z tutejszej młodzieży. Dwudziestego stycznia kończy rok.
Też przygotowuję jedzenie na sylwestra. Przyjdą goście.

O i chyba jest największa jak na Rodgola przystało, co? :) Moja jest najmniejsza - może ma 2,3 -2,5kg, ale nie wiem dokładnie :) Ile osób masz na Sylwestra?

Właśnie przyjechałam z zakupów w tesco. Ludzi sporo a ja wyglądałam jak ochlajtus, bo sobie pomyślałam, ze tak późno to ludzi nie będzie. Błąd, bo byli i po wózkach było widać, że to ofiary sylwestra, czyli Ci do których przychodzą na Sylwestra - największe wzięcie miały chipsy. Wydaliśmy 3 razy tyle ile zakładał budżet na ten dzień.
Kupiłam sobie szampana wytrawnego i chrupki i muszę ułożyć plan działania na jutro dziś.
A teraz koteczkom kolecje muszę przygotować :)

klaudiafj

Post » Śro gru 30, 2015 23:22 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 7 :) Szykujemy się na Sylwestra :

Moze być około dziesięciu osób.
Zapomiałam zupełnie o czipsach.
Upiekłam ciastka i rogaliki. I chleb. I ciasto. Dużo ciasta.
Po świętach chyba wymięknę i wymienię garderobę.

lilianaj

Od: Sob kwi 26, 2014 19:14

Post » Śro gru 30, 2015 23:51 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 7 :) Szykujemy się na Sylwestra :

Też się zabieram za gotowanie teraz. Zrobię te szyszki z ryżu i krówek, a krówki mam własnej produkcji. PRzed świętami zrobiłam domowe krówki - wyszły mi kruche z góry a w środku mega mordoklejki - teraz je topię. Zapach nieziemski :) Ciekawe jakie z tego wyjdą szyszki :) Zaraz do Ciebie wpadnę Lilianaj :)

edit.: no i pierwszy klops :/ nici z szyszek - te moje beznadziejne krówki wcale nie zlepiły ryżu. Od samego początku było z nimi coś nie tak, za to to co wyszło to tego się nie spodziewałam - karmelizowany ryż na sypko :ryk: będzie przegryzka i może zasmakuje dzieciom :roll:

Obrazek

I teraz nie mam nic na słodko ech.. zresztą i tak chciałam przyoszczędzić na słodkich i ciężkich potrawach po tych świętach.

O 1.30 w nocy w końcu urodziłam menu - będą grzance a do tego oscypki z żurawina (lub rolada ustrzycka), sałatka, kotlety sojowe w panierce do tego + dip czosnkowy (ze można sobie kotleta zamaczac w dipie jak skrzydełka KFC), pomidory z mocarella oliwkami czerwona cebula i oliwa i bazylia (celowo podaje składniki jakbyście chciały skorzystać bo to przepyszne zdrowe i lekkie- normalnie używam do tego niebieskiego sera plesniwego) + podarta w rękach bagietka (to danie to mój hit z biały winem), tosty z serem dla dzieci, i jako danie główne zapiekanka z naleśników ze szpinakiem i serem feta zapiekana pod beszamelem i posypana serem i na koniec lub na drugi dzień na rano :ryk: żurek z ziemniakami doprawiony rolada ustrzycka. Do tego przegryzki - chrupki, chipsy, paluszki i ewentualnie domowy popcorn aa i ryż w karmelu jako nieudane szyszki. Myślę że jedzenia starczy. Do tego mam wszystkie możliwe alkohole za wyjątkiem wódki - wiec każdy może coś wybrać. Jak co to zapraszam ;)!

klaudiafj

Post » Czw gru 31, 2015 9:30 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 7 :) Szykujemy się na Sylwestra :

Klaudia podaj adres! Jak przeczytałam to menu sylwestrowe to chciałabym sie znaleźć na tej imprezie 8O :lol:
Obrazek

Moli25

Post » Czw gru 31, 2015 12:25 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 7 :) Szykujemy się na Sylwestra :

Obrazek
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Czw gru 31, 2015 13:01 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 7 :) Szykujemy się na Sylwestra :

Klaudio ja się też piszę razem z Martą na Twoją imprezkę.
Szampana w bród,
wódeczki ciut,
kaca małego
i brzuszka pełnego,
zdartych zelówek,
wielu śpiewanych solówek,
porannej kawy
i wspaniałej Sylwestrowej zabawy.Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

[poprzednia][następna]