Gaja*, Morfeusz*, Joachim* - moja ogoniasta rodzina

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 01, 2015 12:02 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

klaudiafj pisze:Może bez oglądania filmów 1gb wystarczy jak u Marty ale ja codziennie oglądam w łóżku filmy na tel i bez wifi szybko mi się limit kończył.

Jak oglądam filmy na YT to tez podłączam sie pod WIFI :mrgreen:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Nie lis 01, 2015 12:03 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Każdy ma to wifi?
Jejku, jaka ja jestem zacofana :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Nie lis 01, 2015 12:06 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Od razu wiedziałam Martus że to co piszesz podszyte jest 'ptaszkiem' :mrgreen: wyłącz wifi to sie dowiesz na ile starcza 1 GB ;) pewnie na parę dni :) ja tak raz zrobiłam :)
Jak kto ma wifi to może mieć 1gb. Jak wifi nie ma to krucho ;)

Dorotko wifi jest w domu jak masz modem z internetem i funkcja wifi :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Nie lis 01, 2015 12:07 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

ja mam stałe łącze...

Sihaja

Post » Nie lis 01, 2015 12:09 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

klaudiafj pisze:Może bez oglądania filmów 1gb wystarczy jak u Marty ale ja codziennie oglądam w łóżku filmy na tel i bez wifi szybko mi się limit kończył.

Zupełnie się nie znam, to dorzucę swoje 3 grosze :mrgreen:
Jestem chyba z nielicznych osób, które nie miały w życiu podpisanej umowy na abonament, z telefonem dotykowym pierwszy raz miałam do czynienia niecałe 2 lata temu. Żal było pieniędzy, których miałam mało, by wyłożyć na raz większą sumę, więc kupiłam tel za mniej, kosztem jakiśtam parametrów. Błąd :mrgreen: Bierz lepszy model niż wydaje Ci się, że potrzebujesz, bo szybko przekonasz się, że to za mało...
Nie wiem, jak to jest na telefonach, bo mam smartfona, który nie umie za bardzo korzystać z Internetu :twisted: ale na kompie zużywam ponad 60 gb miesięcznie :roll: Filmy z YT korcą i tak jak Klaudia oglądam na telefonie przed snem (wifi) :roll:
70 zł/m-cnie to jest bardzo bardzo dużo, nie dałabym :oops: Wołałabym kupić oddzielnie telefon.

ps
Sihaja pisze:ja mam stałe łącze...

teraz to chyba każdy modem od Internetu wysyła wifi?
Ja mam stary model, ale dokupiony router, bo z laptopem na kablu nie jest wygodnie, a i przy okazji telefon mi się podpina pod wifi :)

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Nie lis 01, 2015 12:19 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Przez 36 miesięcy 70 zł daje ponad 2500 zł.
Rozumiem ze korzysta sie z rozmów, SMS i internetu.
Ale przykładowo abonament 39 zł z nielimitowanymi opcjami na 15 miesięcy daje około 590 zł, przy opcji na 36 miesięcy to 1400 zł. Rozumiem ze wydać na telefon jednorazowo większa sumę jest ciezko i nie kazdy moze sobie pozwolić, ale mozna naprawdę wybrac dobry model do abonamentu i obniżyć abonament.
Obrazek

Moli25

Post » Nie lis 01, 2015 12:23 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Chyba tak zrobię, że poczekam jeszcze z decyzją. Mam umowę do maja. Mam w abonamencie 1 Gb internetu. Potem mogę wziąć abonament bez telefonu, ta moja nokia jest całkiem fajna. A jak będę już chciała taki nowoczesny telefon, to pomyślę jeszcze nad ofertami, ale z tego co patrzę to w innych sieciach też trzeba zapłacić te 60 zł za abonament i telefon. Może rzeczywiście będzie się opłacało kupic telefon osobno, nawet na raty....

Sihaja

Post » Nie lis 01, 2015 12:24 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Sihaja pisze:Każdy ma to wifi?
Jejku, jaka ja jestem zacofana :)

Jaki masz internet stacjonarny domowy?
klaudiafj pisze:Od razu wiedziałam Martus że to co piszesz podszyte jest 'ptaszkiem' :mrgreen: wyłącz wifi to sie dowiesz na ile starcza 1 GB ;) pewnie na parę dni :) ja tak raz zrobiłam :)
Jak kto ma wifi to może mieć 1gb. Jak wifi nie ma to krucho ;)

Dorotko wifi jest w domu jak masz modem z internetem i funkcja wifi :)

Ja rzadko oglądam filmy na telefonie naprawdę i nie przeliczalam nigdy GB :(
Obrazek

Moli25

Post » Nie lis 01, 2015 12:30 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Mam internet z multimedia stałe łącze.

Sihaja

Post » Nie lis 01, 2015 12:34 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Wiesz co tak to tez nie dobrze. Bo jak masz stary tel to możesz mieć kłopoty z korzystaniem z netu i aplikacji. Niestety ale tak to działa ze wymagania sprzętowe do korzystania z aplikacji rosną co roku. Dlatego co roku generalnie wymienia się tel. W skrajnych przypadkach nie ma wcale aktualizacji na stary tel bo aktualizacje robią na nowy sprzęt i tylko kilka w tył. Ja tak miałam, wiec wiem co mówię. Po dwóch latach czasem można się już nieźle wkurzać na tel. Teraz są tel z 4rdzenimi - myślałam że po to by szybciej śmigać ale już nie koniecznie - po to by utrzymać szybkość dzisiejszego netu i wymagań sprzętowych do aplikacji.
to jest trochę skomplikowane ale jedno jest pewne - na pewno mają tańszy abonament i innym tel bo 70 zł to jest serio drogo.

Wifi ma każdy nowy ruter mówi teraz mój m. Chyba ze ruter ma 15 lat to nie ma ;) Masz urządzenie które nadaje sygnał z anten kami?

Źle napisałam - nie trzeba co roku ale co trzy lata to już wypada wymienic tel ;)

klaudiafj

Post » Nie lis 01, 2015 12:36 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

nie mam antenek. Mam cos takiego:
http://forum.pcformat.pl/attachment.php?aid=41562

Sihaja

Post » Nie lis 01, 2015 12:40 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Chłop mój zetknął i powiedział ze chyba nie masz raczej wifi - możesz kupić na allegro ruter z wifi za 50 zł lub powiedzieć operatorowi żeby Ci ruter wymienili na nowy z wifi. Ta druga opcja prostsza.

To może najpierw kup ruter i zrób wifi a potem weź abonament z tel - tańszy ale nie znaczy ze gorszy bo tel tańszy może być też bardzo dobry, te ceny są nie miarodajne w sieciach komórkowych - i będziesz mogła się cieszyć nowym sprzętem. :)

klaudiafj

Post » Nie lis 01, 2015 12:42 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Dziękuję za wszystkie rady. Wiem tyle, że nic nie wiem :) I na wszelki wypadek powstrzymam się od odbioru paczki, bo 70 zł to dla mnie dużo. I takim sposobem odwlekę decyzję do wiosny :)

Sihaja

Post » Nie lis 01, 2015 13:20 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Jestem na kompie więc zerknęłam sobie. Ładna ta Twoja nokia - naprawdę śliczna, tęsknię za telefonami z guzikami. Chciałabym, żeby wymyślili coś co łączy smartfona i guziki. Największą wadą są te klawiatury bez guzików blee. No nic.

Telefon, który Ci zaproponowali ma 4 rdzenie i najnowszy android - ma też sporo pamięci. Wg mnie to bardzo dobry telefon i byłabyś zadowolona. Czy umowę masz na 3 lata? Ostatnio takie umowy się pojawiają. 3 lata to jednak za długo by płacić 70 zł za tel. W rok byś go spłaciła na raty.
Tu masz test tego telefonu na wideło - https://www.youtube.com/watch?v=vafNyUwJuto :)

klaudiafj

Post » Nie lis 01, 2015 13:24 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Umowa chyba na 2 lata, ale nie jestem teraz pewna...

Sihaja

[poprzednia][następna]