Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.13-Alusia i Benuś w DT

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie lip 19, 2015 17:36 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.13 mała Tosia w DT

Kotina pisze:
mir.ka pisze:puściłam dzisiaj Tosię na okno, zeby sobie pochodziła i powyglądała to przyszedł do niej Tofik i tak się brzydko zachował :cry:

Obrazek]

Miruś, weź maluszka owiń kocykiem z zapachem innych Twoich kotów i jak najczęściej go nim leciutko nacieraj, niech na nim śpi, leży, bawi się, aby szybko złapał domowy zapach, a z nim zapach Twoich rezydentów. Głaszcz rezydenta a zaraz po tym tą samą ręką głaszcz Tosię. Takie przenoszenie zapachów jest bardzo korzystne dla poprawy atmosfery wśród kocistych :ok:

Reakcja Tofika to reakcja kocurka na obcy mu zapach Tosi ... jak tylko malutka przejdzie zapachem mieszkania i kotów, będzie ok i już nikt na nikogo nie będzie fukał :D

powodzenia :ok:

Z tym głaskaniem nie zawsze działa. Ja jak głaskałam Tygryska a potem chciałam tą sama ręką Polę pogłaskać to mi prawie rękę odgryzła i nie pozwoliła się dotknąć.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Nie lip 19, 2015 18:09 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.13 mała Tosia w DT

Ja się wczoraj położyłam obok Kitusi na plecach i wyciągnęłam za głowę ręce to mi je chciała odgryźć u samego barku ;p Widać trzeba pytać o zgodę ;)

A syki są i będą nawet po kilku latach - u mnie jedna na drugą czasem syknie, jak ta jedna zaczepia a ta druga jest nie w humorze - syk oznacza "odczep się" :mrgreen: Mam nadzieję, że jak będzie Tosia to we trójkę zawsze się znajdzie kompan chętny do zabawy, choć trochę się boję iż nie, bo pewnie Tosia też mi wyrośnie na wzniosłą pannę :D
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Nie lip 19, 2015 18:10 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.13 mała Tosia w DT

klaudiafj pisze:Próbuję sobie przypomnieć co jadła moja Kitusia jak była malutka i nie wiem kompletnie - mam dziurę w pamięci jeżeli chodzi o tamten okres. Wydaje mi się, że najpodlejsze jedzenie jakie było w każdym supersamie. Nie pamiętam czy do tego dawałam jej mięso. Raczej na pewno nie. Czy dawałam szynki, rybki - chyba nie :( Wynagradzam jej co dzień wszystko przez co musiała przejść, kiedy byłam mała i pojęcia nie miałam o kotach.
Ale wyrosła na piękną kocicę i ma dziś 14,5 roczku :)
Więc myślę, że Tosia tym bardziej wyrośnie na ładną koteczkę :) A raczej nie będzie się pilnować wyłącznie jedzenia dla maluszków skoro w miseczkach obok będzie jedzenie od dużych dziewczyn. Więc w sumie nie ma co panikować i wydziwiać ;)

albo będa sobie nawzajem wyjadać :wink:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie lip 19, 2015 18:12 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.13 mała Tosia w DT

Tak, na pewno dwie starsze rzucą się na jedzenie kocie, bo im czasem kupowałam dla maluszków jak nie wiedziałam już co podać, to bardzo smakowało ;)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Nie lip 19, 2015 18:14 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.13 mała Tosia w DT

Kotina pisze:
mir.ka pisze:puściłam dzisiaj Tosię na okno, zeby sobie pochodziła i powyglądała to przyszedł do niej Tofik i tak się brzydko zachował :cry:

Obrazek]

Miruś, weź maluszka owiń kocykiem z zapachem innych Twoich kotów i jak najczęściej go nim leciutko nacieraj, niech na nim śpi, leży, bawi się, aby szybko złapał domowy zapach, a z nim zapach Twoich rezydentów. Głaszcz rezydenta a zaraz po tym tą samą ręką głaszcz Tosię. Takie przenoszenie zapachów jest bardzo korzystne dla poprawy atmosfery wśród kocistych :ok:

Reakcja Tofika to reakcja kocurka na obcy mu zapach Tosi ... jak tylko malutka przejdzie zapachem mieszkania i kotów, będzie ok i już nikt na nikogo nie będzie fukał :D

powodzenia :ok:

dzięki za rady przydadzą sie jak nie teraz to w przyszłosci :)
Elence to jakoś obcy zapach nie przeszkadza, byle tylko kociak był trochę większy to mu matkuje :)
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Nie lip 19, 2015 18:15 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.13 mała Tosia w DT

Cześć Miruś :D
witałam sie z Tobą na wątku Klaudii :mrgreen:
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Nie lip 19, 2015 18:16 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.13 mała Tosia w DT

klaudiafj pisze:Tak, na pewno dwie starsze rzucą się na jedzenie kocie, bo im czasem kupowałam dla maluszków jak nie wiedziałam już co podać, to bardzo smakowało ;)

mnie rude goniły po domu jak otworzyłam suchego Hillsa, jak jeszcze był Fuksik, on go nie chciał ale te duże tak :)
Obrazek

mir.ka

Post » Nie lip 19, 2015 18:25 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.13 mała Tosia w DT

MaryLux pisze::piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa:

Obrazek
Obrazek

mir.ka

Post » Nie lip 19, 2015 18:27 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.13 mała Tosia w DT

mir.ka pisze:

Obrazek

Obrazek

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie lip 19, 2015 18:28 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.13 mała Tosia w DT

MaryLux pisze:
mir.ka pisze:

Obrazek

Obrazek

Obrazek :wink:
Obrazek

mir.ka

Post » Nie lip 19, 2015 18:58 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.13 mała Tosia w DT

mir.ka pisze:
klaudiafj pisze:Tak, na pewno dwie starsze rzucą się na jedzenie kocie, bo im czasem kupowałam dla maluszków jak nie wiedziałam już co podać, to bardzo smakowało ;)

mnie rude goniły po domu jak otworzyłam suchego Hillsa, jak jeszcze był Fuksik, on go nie chciał ale te duże tak :)

A szybko uciakałaś ? :twisted:
:piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Nie lip 19, 2015 18:59 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.13 mała Tosia w DT

barbarados pisze:
mir.ka pisze:

A szybko uciakałaś ? :twisted:
:piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa:

ile tylko się dało :ryk: :ryk: :ryk: i trzymałam opakowanie wysoko, zeby mi nie wyrwały :lol:
Obrazek

mir.ka

Post » Nie lip 19, 2015 19:04 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.13 mała Tosia w DT

One i tak mają przewagę i napęd na cztey lapy :roll:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

[poprzednia][następna]