Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen V - ściorbata :(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 13, 2015 14:13 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen V

MB&Ofelia pisze:Ciociu. Co u nas słychać? To słychać, że się muszę poskarżać na Duzią. Ona jezd skąpiradło! Wczoraj se robiała amciu i ciachała sałata. Duzio było tego sałata, to se wziełam troszku. Tak mało troszku, dwa listeczki takie malutkie. Duzia nie widziała, a jak wypaczyła, to matudziła okropecznie, że co to za rozwalanie sałata po podłogu. A gdzie mam próbowić sałata? Na stołu? To będzie marudzić, że siedzę na stołu! A przecież sama nam daje amciu na podłogu!
Ja se myślę, że ona nie chciała cobym wzieła se tego sałata bo chciała całego dla się. Żałuje kotku troszku sałata!
Muszę zapytać Ofelku, jak się siusia do kapciów, to tej skąpiradle nasiusiam do jej nowych kapciów :evil:
Mała Ciorna Carmen

Biedna kocinka, u mnie bym jej jeszcze dosypała - jedz kochana na zdrowie! My też mamy sałatę ;) Nawet nie wiedziałam, że może kotom smakować, zaraz wrzucę liścia :mrgreen:

-"Mała Ciorna Carmen najpierw czekasz na dobry moment, potem szybko co by nikt nie słyszał biegniesz, patrzaj naokoło, jak będziesz przy kapciu to musi Ci się już chcieć sikać, bo inaczej Duzia skuma, że coś nie tegens. Amunicja musi być pełna! Potem powoli, żeby się nie ulało, celujesz na kapeć. A jak skończysz to biegniesz po cichu, gdzieś najdalej i śpisz - pamiętaj, udajesz, że wcale się nie ruszałaś z miejsca" mówiłam Kitusia
-"To obuziające jest, jak tak moźna, ja nawet jak chce mi się sisiać to trzymam jak nie ma gdzie, nawet jak kuweta brudna to zrobie do kuwety a kupe ja zakopuje po cichu, żeby nie śmierdziało i nie drapie jak ta biało-czarna bo duzia nie lubi tego. Przecież Duzi nas kochajom, dajom nam jeść i mnie mama przykrywa jak wstaje rano i zamyka sypialnie i ja sobie po cichutku śpiem. A jak widzę ją w drzwiach jak zagląda sprawdzić czy mi wygodnie i ciepło to ją kocham <loveyou> i mówię to eeee! bo pod krzaczkiem w mrozie, deszczu i śniegu nikt siem mnom nie interesował a ja tak płakałam. I teraz miałabym do kapcia narobić?! Kapcia przyniosę w zembach jak będzie trzeba. Wy tego nie rozumiecie, o nie :roll: " - pisałam Marysia Eeeee!
-"Cio ona mówi? A co to jest krzaczek? A jak to zimno? Ja nie rozumiem :roll: , ale kiedyś sikałam do kapciów i nawet do kozaków a kiedyś to nawet do reklamówki i zawinęłam ją i nikt nie wiedział i odkryli to dawno potem hihihi :twisted: - mówiłam Kitusia

:ryk: :ryk: :ryk: Dałam ten post do przeczytania małżowi - toto reakcja 8O :roll: ile Ty masz lat???? :ryk:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pt mar 13, 2015 14:27 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen V

Na pytanie ile mam lat odpowiadam zazwyczaj,że wystarczająco dużo. Znaczy 18. Tylko mi VAT co roku wzrasta :ryk: A ponadto moje kochane dziewczynki każda kobieta w końcu musi ustalić swój wiek i tego stanowczo się trzymać :D Zatem jak mówię ja mam 18. I zdania nie zmienię a co :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocia_mendka

Od: Pt paź 11, 2013 18:40

Post » Pt mar 13, 2015 14:39 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen V

Na etacie jest pensja stała + premia - zazwyczaj pensja jest minimalna, a premia różna, zatem można przyjąć ten wzorzec do ustalenia wieku - masz 18 lat + premia. Wiadomo im dłużej "pracujesz" tym premia jest większa, ale stałe wynagrodzenie się nie zmienia ;p czasem są bonusy - to rocznice okrągłe jak 30, 40tka itd :D
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pt mar 13, 2015 20:23 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen V

MB&Ofelia pisze:Ineczko. Ale ona jezd okropecznie leniwna. No nie wię, jak człowieki mogą być takie leniwne. No i nie sprząta dokładmnie, wię bo czasem coś posprzątnie, a dla mię dalej śmiordzi. Nie dość, że leniwna, to jeszcze ma okropecznie słabego niucha i nie czuje, że śmiordzi. Co ja mam z tą Dużą, miauczę ci!
Książniczka Ofelja zrezygnowana

Mam to samo z moją :placz:

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Sob mar 14, 2015 20:53 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen V

Cześć dziewczyny :1luvu:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Sob mar 14, 2015 20:55 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen V

hejka :201461
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Sob mar 14, 2015 21:40 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen V

MB&Ofelia pisze:Mam dylemat.
W przyszłym tygodniu w lidlu będą drapaki. 139 zeta, wysokość 80 cm - niskie, ale aż 4 słupki (3 na dolnym poziomie, jeden na górnym). Co więcej - na oko słupki i "misiu" takie same jak w moim (a właściwie - moich kotów) drapaku. Co znaczy, że będzie można go rozbudować przy użyciu tych elementów starego drapaka, które nadają się do dalszego użytku. Wysokość też nie będzie imponująca, zbliżona do wysokości starego drapaka (w zależności od tego, ile i jakie elementy uda mi się wykorzystać).
Co o tym myślicie?

MB&Ofelia pisze:Potrzebny owszem.
Obrazek
Oto dolny słupek obecnego drapaka.

Alternatywa http://allegro.pl/lina-linka-sizalowa-s ... 86157.html plus http://allegro.pl/drapak-wiszacy-na-sci ... 20965.html
lub http://allegro.pl/drapak-nr-1-wybor-kol ... 19576.html
lub http://olx.pl/oferta/drapak-stojak-z-bu ... 837bb95870
i wiele innych :D

Barbasia

Od: Wto sty 26, 2010 21:26

Post » Nie mar 15, 2015 9:57 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen V

Cześć Marlenka ! :1luvu:
Miłego dzionka i głaski dla panienek :201461 :201461
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Nie mar 15, 2015 20:36 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen V

Ceść Kolezanecki :D :D
To ja Kokusia :D
Wy jus po amciaku ? bo my jus :D jesce tylko musimy sobie łapki po jedzonku pomyć, zrobić siusiu i do łózecka spać :D
Ocywiście Dyzio jak to Dyzio nie idzie spać bo o tej poze zacyna baraszkować i biega po mieskanku jak osalały.
A jutro pobudka sósta rano no bo pseciez tseba śniadanko jeść :D
Wasa kolezanecka KOKO :D :D
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Nie mar 15, 2015 20:48 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen V

Ten wygląda fajnie - poza tym że niski. No i nie wiem jak by to było z drapaniem tego pluszu i jak długo by wytrzymał działanie kocich pazurów?
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Nie mar 15, 2015 20:50 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen V

agusialublin pisze:Ceść Kolezanecki :D :D
To ja Kokusia :D
Wy jus po amciaku ? bo my jus :D jesce tylko musimy sobie łapki po jedzonku pomyć, zrobić siusiu i do łózecka spać :D
Ocywiście Dyzio jak to Dyzio nie idzie spać bo o tej poze zacyna baraszkować i biega po mieskanku jak osalały.
A jutro pobudka sósta rano no bo pseciez tseba śniadanko jeść :D
Wasa kolezanecka KOKO :D :D

Koko. Witam cię serdusznie! Właśnie amciałyśmy z Ofelku kolacyjkę. A w łykęda byłyśmy z Duzią u Bapci i Duzia mię chwaliła, że się robię odważmna kota, bo się nie chowiłam ino łaziłam po domciu Bapci i leżałam se na środku dywana. A kiedyś się chowiłam i bojałam.
Teraz czeba troszku pobrykać przed pusianiem. Ino Ofelku jezd leniwna i nie chce. Muszę ją jakoś rozbrykać.
Mała Ciorna Carmen
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Nie mar 15, 2015 21:00 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen V

Miałam bardzo pracowity weekend. W sobotę byłyśmy z Musią na zakupach - kupiłam sobie buty na trening - adidaski pumy w tzw. peweksie :wink: Nowe, więc troszkę kosztowały, ale i tak znacznie mniej niż w sklepie. No i na trochę mi wystarczą. Szukałam też jakiegoś płaszczyka albo dłuższej kurteczki, ale kurtki były tylko krótkie albo, jak udało się znaleźć troszkę dłuższą, to nie było małych rozmiarów :placz: :evil: Robi się cieplej, chciałoby się odwiesić do szafy kurtkę zimową, a tu nie ma w czym chodzić, bo płaszczyk mam już makabrycznie schodzony (i z wielką dziurą w kieszeni :oops: ). W akcie desperacji wyprałam dzisiaj kurtkę wiosenno-jesienną, też trochę schodzona, ale mniej niż płaszcz. Ciekawe, czy do jutra wyschnie :roll:
Będę musiała pochodzić po sklepach w Koszalinie, może już się zaczną jakieś wyprzedaże i uda się trafić coś w rozmiarze krasnoludkowym :roll: Chciałoby się na święta pojechać w czymś nowym...
Po zakupach zrobiłyśmy z Musią rewolucję szafową, znalazłam dżinsy które są na mnie dobre i przywiozłam sobie do Koszalina. Poza tym pozbyłyśmy się dwóch reklamówek ciuchów, w których nikt nie chodził i czort wie po co wisiały i zajmowały miejsce w szafach.
Wiosenne porządki w pełni! :D Oby jeszcze wiosna się pospieszyła, bo tęsknię już do słoneczka i ciepła.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Nie mar 15, 2015 21:02 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen V

Oglądałam prognozy pogody, od jutra słoneczko w całym kraju :D :D
też się nie mogę go doczekać, ta pogoda jaka teraz jest mnie wykończa :evil: szaro, buro i do d... :twisted:
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Nie mar 15, 2015 23:06 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen V

MB&Ofelia pisze:

Ten wygląda fajnie - poza tym że niski. No i nie wiem jak by to było z drapaniem tego pluszu i jak długo by wytrzymał działanie kocich pazurów?

Wykonawca zakłada, że koty będą drapać tylko przeznaczone do tego taśmy (na słupkach i na powierzchni kota). Tylko nie wyjaśnił, jak wytłumaczyć to kotom :ryk:

Barbasia

Od: Wto sty 26, 2010 21:26

[poprzednia][następna]