♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ Nuri dezerter

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie gru 28, 2014 12:03 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ mamy gościa

Budki są super!! Ja teraz się czaję na łóżeczko dla lalek z ikei, widziałam że ludzie je kupują dla kotów i rozmiar jest idealny!

Obrazek
Ekhm...nie chcę nic mówić ale ktoś tu się robi wielkim kocurem... może budowy jest mikrej ale mięśnie, izolacja i futerko... no dobra ale futerko nie waży! Wzięłam go dzisiaj na kolana i szok!!!!
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Nie gru 28, 2014 12:50 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ mamy gościa

Obrazek

Coś mi się przykleiło....
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Post » Nie gru 28, 2014 13:19 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ mamy gościa

Obrazek

Bez komentarza.
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Nie gru 28, 2014 16:46 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ mamy gościa

co to za drobinka??? A, i mam pytanko, czym najkorzystniej dojechac do Budapesztu z PL? Jak Ty podrozujesz'?
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Nie gru 28, 2014 16:49 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ mamy gościa

MamaMeli pisze:Obrazek

Bez komentarza.

Mina Nurisia miażdży :ryk: :ryk:

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Nie gru 28, 2014 17:07 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ mamy gościa

shira3 pisze:co to za drobinka??? A, i mam pytanko, czym najkorzystniej dojechac do Budapesztu z PL? Jak Ty podrozujesz'?

szczurek koleżanki na gościnnych występach, jeszcze tylko dziś, my z Melindą mamy już serdecznie dość..

To zależy. Ja mam kartę zniżkową wizz która działa też na bagaż więc ostatnio raczej latam - bez bagażu można i za 39 zł w jedną stronę. Pociąg w promocji 29 euro w jedną stronę z wyprzedzeniem do trzech dni przed wyjazdem, w tym bagaż w dowolnej ilości. Autobus też jeździ ale tu pytaj Mirandę która tak jechała, ja bym się nie odważyła autobusem bo serdecznie nienawidzę tak podróżować. Jak dobrze zaplanujesz, nie jedziesz na długo i niepotrzebny duży bagaż to polecam samolot.
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Nie gru 28, 2014 17:30 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ mamy gościa

myslalam o samolocie, pociag za dlugo jedzie, opcja jest auto ale chyba by trzeba bylo z miedzylladowaniem gdzies....ddaleko, skad lata wizzair?
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Nie gru 28, 2014 17:33 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ mamy gościa

z Warszawy. Autem to zależy ile osób ale jednak od Ciebie to daleeeko.
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Nie gru 28, 2014 17:41 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ mamy gościa

no daleko, ale do wawy tez mam kawal drogi wiec chyba wybiore opcje auta z miedzyladowaniem w Niemczech... Mysle o majowce, to chyba dobra pora na zwiedzanie? Latem mysle ze za cieplo
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Nie gru 28, 2014 17:53 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ mamy gościa

Znaczy... jak dla mnie nie istnieje takie sformułowanie jak "ZA ciepło" :ryk: im cieplej tym lepiej :1luvu: ale majówka powinna być okej.
Na Twoim miejscu wybrałabym lot ze Szczecina do Warszawy i z Warszawy do Budapesztu. Ale ja uwielbiam latać i nie cierpię jeździć samochodem/autobusem. Przekalkuluj to sobie na liczbę osób, bo ja też zawsze podróżuję sama. Znajomi jechali we dwójkę z Katowic i bardziej się opłacało autem (mały mercedes, sportowy, taki kilkuletni - nie znam się na modelach - ale jeździ na gaz co należy wziąć pod uwagę). Pociąg ujdzie ale jak jest pusty więc tylko w środku tygodnia poza sezonem.
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Nie gru 28, 2014 18:06 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ mamy gościa

Niestety ikei w Koszałkowie nie mamy. Zresztą przypuszczam, że łóżeczko dla lalek nie zadowoliłoby moich pannic. Musi być budka, bo o tą jedyną, którą mają, są bitwy.
Super, że Nuri mężnieje! Niech nabiera ciałka, mięśni i futerka :D
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Nie gru 28, 2014 18:08 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ mamy gościa

Za ciepło to u mnie powyżej 25 st :D
Latać lubię, popatrzę co się da pokombinować, ale myślę, że to wyjdzie podobnie dla dwóch osób...mam małe auto, wprawdzie diesel ale nie pali dużo a opcja jest taka, ze co najmniej we dwójkę, a może i we czwórkę jak namówimy przyjaciół :D To podpowiedz mi jeszcze jak z komunikacją na miejscu, liczyć na auto czy metro, czy raczej szukać lokum w centrum? Jak położone są miejsca warte obejrzenia? Byłam w Budapeszcie daaaaawno temu i tylko raz, pociągiem właśnie . Nie pamiętam nic właściwie :roll:
Sorki, ze Ci tak zaśmiecam....
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Nie gru 28, 2014 18:15 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ mamy gościa

Lokum w szeroko pojętym centrum plus komunikacja miejska. Auto to sto razy za dużo nerwów przy korkch i parkowaniu. Dobrze jest wszędzie pieszo chodzić ale to też zależy od kondycji i możliwości czasowych. Pieszo da się obejść "naj" miejsca bez wchodzenia do muzeów itp, nie biegając, w jakieś 4-5 dni, z komunikacją miejską trochę się zyskuje na czasie.
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Nie gru 28, 2014 18:55 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ mamy gościa

Tak właśnie liczymy, na komunikację. Byliśmy wiosną w Pradze, mieszkając ok 15 min metrem od centrum, plus własne nogi w nie najgorszej kondycji, udało nam się zwiedzić sporo bez wywalonego języka i nie tylko z wierzchu. Mamy jeszcze sporo czasu wiec zaplanujemy sobie w miarę dokładnie, jeśli pozwolisz poradzę się jeszcze Ciebie w razie wątpliwości? I obiecuję, już ostatnie pytanie na dzisiaj, w jakim rejonie warto szukać lokum? Lub w jakiej max odległości od centrum?
Obrazek Obrazek

shira3

[poprzednia][następna]