Toluś/Toru w swoim DS.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 08, 2014 17:27 Re: Toluś,około 6-tygodniowy maluszek.

Prawda? A jak Bohun pięknie się z Tolusiem bawił :D
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto lip 08, 2014 21:12 Re: Toluś,około 6-tygodniowy maluszek.

Czy mi się wydaje, ale czy Toluś i Benia mają ten sam kolor oczu nawet ? :1luvu:

aleksandrowa

Od: Czw sty 19, 2012 19:37

Post » Śro lip 09, 2014 5:16 Re: Toluś,około 6-tygodniowy maluszek.

Tolusiowi oczka się dopiero wybarwiają, nie wiem jaki będzie miał kolor oczu, ale faktycznie są do siebie podobni, jak mama z synem :D
Malec jest bardzo fajny, bardzo kontaktowy, niczego się nie boi.Śladu po chorobie już nie ma :lol: Najfajniejsze jest to, że zawsze po jedzonku musi sobie uciąć drzemkę.W łazience, tam jest mu jakoś najlepiej.Czasem wchodzi do domku, ale częściej śpi w swoim łóżeczku.Niedługo będzie dla niego za małe, tak myślę.

ewar

Post » Śro lip 09, 2014 8:14 Re: Toluś,około 6-tygodniowy maluszek.

Tolusiowi już naprawdę niczego nie brakuje.A ja w sklepie spotkałam znajomą, mieszka w domku, okociła się u niej kocica sąsiadki.Chcieli ją wysterylizować, ale sąsiadka uznała, że kotka będzie szczęśliwa mając chociaż jeden miot kociąt :evil: To tri, urodziła cztery kociaki, rude, dwa szare i tri.Mają siedem tygodni, matka gdzieś zniknęła.Kotki są na podwórku, mają prowizoryczną budę, kochają psa, nawet próbują go ssać.Zostaną rozdane,ale tak mi ich szkoda :cry:

ewar

Post » Śro lip 09, 2014 10:58 Re: Toluś,około 6-tygodniowy maluszek.

Biedne maleńtaski :( I te podejście ludzi, że kotka powinna choć jeden raz być w ciąży :twisted:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Śro lip 09, 2014 11:20 Re: Toluś,około 6-tygodniowy maluszek.

No właśnie :evil: A znajoma by ją wysterylizowała.Koty to sierotki teraz, bo nie wiadomo, co z ich matką.Są ponoć cudne, ale nie chcę ich oglądać, bo nie mogłabym spać.Z resztą i tak nie mogę przestać o nich myśleć :( Nie trafią do forumowych domków, może na wieś? Szkoda gadać.Są takie kochane,przytulają się do pieska, jak do matki.To samiec, bardzo ładny terierek, znam go.Toluś ma już ciepło, jest zadbany, dostaje dobre jedzonko i nawet ma zastępczą mamę.A tamte? Też zasługują na dobre życie, prawda?

ewar

Post » Śro lip 09, 2014 11:47 Re: Toluś,około 6-tygodniowy maluszek.

Mam nadzieję, że znajoma przynajmniej porządnie (i odpowiednio) kociaki karmi teraz...
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Śro lip 09, 2014 11:59 Re: Toluś,około 6-tygodniowy maluszek.

Pewnie, że zasługują na dobre życie, to jasne, ale widzisz Ewo jak to wygląda :( Mam nadzieję, że maleńtasy są odpowiednio karmione i że znajdą dobre domki, a nie zostaną rozdane byle gdzie, byle rozdać :(
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Śro lip 09, 2014 12:29 Re: Toluś,około 6-tygodniowy maluszek.

A ja mysle, ze wlasnie zostana rozdane byle gdzie - byle rozdac i pozbyc sie klopotu jak najszybciej. Jesli kot jest bezpanski i sie rozmnaza niektontrolowanie - to co innego, ale w wypadku tej beztroskiej pani, ktora uwaza, ze kotka powinna nie wiadomo dlalczego urodzic raz w zyciu - powinno sie stosowac kary pieniezne - na rzecz schronisk i fundacji, ktore ratuja potem te kociaki. Ciemnogrod #+<§&#r jasna :!:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Śro lip 09, 2014 12:45 Re: Toluś,około 6-tygodniowy maluszek.

Ta znajoma to fajna osoba, spotkałam ją dzisiaj w sklepie, kiedy kupowała karmę dla juniorków.Mleka nie daje, wie, że się nie powinno.Trudno wymagać jednak, aby wszyscy postępowali według forumowych standardów.Nie mogę się za bardzo wtrącać, już i tak jestem postrzegana jak głupia nawiedzona.Najchętniej wzięłabym kociaki do siebie, ale to niemożliwe.Pozostaje mieć tylko nadzieję, że dobrze trafią.Mają "adopcyjne" umaszczenie, bo jedno jest rude, drugie tri, a buraski są ciemne z białymi skarpetkami.Trzy kociczki i kocurek.
Zawsze kochałam lato, a teraz już nie bardzo, właśnie ze względu na zwierzęta.Rodzą się niechciane kociaki i szczeniaki, są wakacje, więc ludzie porzucają zwierzęta, adopcje stoją, nie jest fajnie.
Toluś jest bezpieczny, podobnie jak pozostałe tymczasy.Oddam je tylko do dobrego domku.Jutro idę z Tolusiem do weta, odrobaczę go i czekam na to bardzo, bo wydaje mi się, że jest zarobaczony.Kupki robi ładne, nic w nich nie widać, ale moim zdaniem powinien być grubszy.Tylko tyle.Apetyt ma, nie wymiotuje, nie ma biegunek, gorączki, nic z tych rzeczy.

ewar

Post » Śro lip 09, 2014 12:57 Re: Toluś,około 6-tygodniowy maluszek.

Zeby ta pani zadala sobie teraz chociaz trud i znalazla im dobre i odpowiedzialne domki, ktore wysterylizuja kociczki i nie beda kotkow wypuszczac. Ale watpie czy to zrobi :roll: Kotki rodza sie okragly rok - jednk lato jest najgorszym okresem. Wtedy rodzi ich sie mnostwo - mimo powszechnej strerylizacji. Nie chce nawet myslec, co by bylo gdyby fundacje, wolontariusze i rofumowicze masowo nie kastrowali i sterylizowali :strach: Strach wejsc na facebooka - tam dopiero masakra.
Odebralam dzis moja Cindy z kliniki - bo wczoraj miala usuwany chwijacy sie zab -( przez co w poniedzialek przestala jesc) i chcieli ja poobserwowac po narkozie i tym zabiegu. Najadla sie teraz, oblecila wszystkie katy w domu i wsliznela sie pod koldre - nie ma kota - spi po ciezkich przezyciach :wink:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Śro lip 09, 2014 13:06 Re: Toluś,około 6-tygodniowy maluszek.

Ale już nie będzie Cindy bolało, zawsze o to mi chodzi, aby kot nie cierpiał.
Cindy, nie mam wpływu na to, co stanie się z kotkami, naprawdę.Wydaje się, że znajoma o nie dba, już sam fakt, że chociaż postarali się im zapewnić schronienie, że dostają kocie jedzenie, a nie resztki o czymś świadczy.Kotkę też chcieli wysterylizować, chociaż to była kotka sąsiadów.

ewar

Post » Czw lip 10, 2014 11:11 Re: Toluś,około 6-tygodniowy maluszek.

Toluś już po wizycie u weta, został zbadany i odrobaczony.W nagrodę dostał śliczna, niebieską myszkę.Wetka mówiła, że to już nie ten kot, co wcześniej, że urósł i że bardzo ładnie wygląda.Wstępnie umówiłam się na szczepienie, tak ok.20-go.

ewar

Post » Czw lip 10, 2014 11:17 Re: Toluś,około 6-tygodniowy maluszek.

:1luvu: :ok:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Czw lip 10, 2014 11:18 Re: Toluś,około 6-tygodniowy maluszek.

Tolusiu, ciocia mizia dzielnego chłopczyka :201461 <3
"...nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!"

http://diakrytyczne.pl/

dzika ruta

Od: Pon mar 17, 2014 12:03

[poprzednia][następna]