monochromatycznie! A ŚWIATŁOŚĆ WIEKUISTA NIECHAJ JEJ ŚWIECI

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 17, 2014 16:19 Re: monochromatycznie! życie

tak, to dziś, już chyba trwa
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Wto cze 17, 2014 16:29 Re: monochromatycznie! życie

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Wto cze 17, 2014 16:36 Re: monochromatycznie! życie

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Wto cze 17, 2014 17:13 Re: monochromatycznie! życie

Zaglądam i czekam na dobre wieści.
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Śro cze 18, 2014 13:28 Re: monochromatycznie! życie

I jak tam wieści po wizycie u profesora? :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

isiaja

Od: Śro gru 28, 2011 13:36

Post » Śro cze 18, 2014 14:23 Re: monochromatycznie! życie

wieści bardzo optymistyczne. Pan Profesor jest człowiekiem, którego mottem jest przede wszystkim skupiać sięna rzeczach dobrych a nie na tym co może się nie udać. Nie potwierdził tego co profesor Hałaburda, a raczej, potwierdził ale w tym momencie. Powiedział też, że decyzja Katowic była jak najbardziej słuszna dla mnie w tamtym momencie. Co proponuje pan Profesor? Odżywienie organizmu - skupienie się teraz na tym, by powrócić do kondycji sprzed roku, przytyć, wzmocnić się, potem zająć nerkami i tak przygotowana podejść do przeszczepu. On tego nie przekreśla. Mówi wprost, że chemia, którą teraz dostaję nie leczy le obecnie nie ma dla mnie innej możliwości bo mój organizm jest zbyt słaby, niedożywiony a moje nerki są chore - trzeba najpierw zająć się tym. Wbrew temu, że nerki to dieta niskobiałkowa on twierdzi, że dla mnie teraz ważniejsze jest odżywienie się, zwłaszcza, że bardzo też posunęłam się po operacji. Chudzieńka i siły nie ma. Mam więc jeść super extra rzeczy, dbać o swoją psychikę i odbudowywać się bo walka z tym dziadem jeszcze nie zakońzona.
Swoją drogą bardzo bałam się, ze będzie chciał mnie położyć u siebie w szpitalu ale sam powiedział, ze teraz należy mi się odpoczynek. Zgadzam się z nim, zwłaszcza, że psychicznie na prawdę nie dałabym już rady. Teraz potrzebuję odnowy zarówno psychicznej jak i fizycznej, by siły wróciły. Modlitwy i wiary o którą modlę się codziennie.

Tak sobie myślę, że Bóg to jednak dobrze wiedział co robić, że zdyskwalifikowali mnie z przeszczepu. Już po raz kolejny widzę, że coś co było dla mnie ogromną porażką i psychicznym kołkiem do trumny po jakimś czasie okazuje się, że uratowało mi życie. Gdybym wtedy 15 kwietnia została tam w Katowicach, teraz byłabym miesiąc po przeszczepie, więc mój organizm nie miał by już mojego szpiku a szpik dawcy jeszcze by się nie zagnieździł. Byłby to najtrudniejszy moment. Gdybym więc musiała odbyć tą operację, którą przeszłam, nie przezyłabym. Ledwo udało im się teraz przetoczeniami wywołać krzepnięcie. To dla mnie kolejny znak. Choć jest ciężko i ciężko przyjmować kolejny cios, zaczynam wierzyć, że On wie co robi (i jakoś spokój mnie ogarnia, myślę, że po prostu teraz jest czas odpoczynku, tego bym zaufała, tego bym słuchała siebie i żyła ze sobą w zgodzie nie tracąc chwili, nie wiem czy to naiwność, ale ja na prawdę zaczynam wierzyć, że ja się z tego wykaraskam, tylko jeszcze się muszę wielu rzeczy po drodze nauczyć i zrozumieć)
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Śro cze 18, 2014 14:47 Re: monochromatycznie! życie

Buziole Wielkie, dla Ciebie Madziu!
Obrazek Dzidka
... mry!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Śro cze 18, 2014 16:03 Re: monochromatycznie! życie

Magda!!! Zarąbiste wieści... Smieje sie z radosci przez łzy!! Laska!! Wykaraskasz sie i malymi kroczkami do przodu!!
Im jestem starsza tym bardziej widze jak duzy wplyw na nasze zycie na Los..
Jestem z Toba, z Wami z Ewka tez:) trzymajcie sie Laski:)
Teraz masz sie tuczyc i rosnac w sile:)
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Śro cze 18, 2014 16:14 Re: monochromatycznie! życie

Bardzo ładnie to napisałaś.
Nic nie dzieje się bez powodu tylko my często nie potrafimy jego zauważyć czy zrozumieć.
Niech siły wracaja. Zajadaj małe porcje ale często. Teraz zaczyna się czas na różne warzywka. Ja dzisaj zrobiłam krem z młodej marchewki zabielony serkiem mascarpone, do tego dodalam kawalki fety i ziarna slonecznika. Pare dni temu miałam krem szparagowy ponieważ za bardzo nie toleruje to zamiast mleka czy smietany uzywam serek mascarpone lub serek topiony. Krem groszkowo koperkowy tez już zrobiłam. Mam nadzieję, że podrażniłam Twoje kubiki smakowe.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Śro cze 18, 2014 17:44 Re: monochromatycznie! życie

Ja tam wierzę w Ciebie cały czas- upierdliwości trwają dłużej niż sądziłam, ale najważniejsze żeby się skończyły zwycięstwem :ok: Nie wiem jak jest u ludzi- u kotów sprawdziłam- dieta wysokobiałkowa nie pogorszyła stanu nerek, za to Yenna była do końca okrągła. Nie zjadała swoich mięśni bo nie musiała. Jadła wołownę, piła zagęszczone mleko. U kotów najważniejsze jest nawodnienie i kontrola fosforu- wcale nie dieta niskobiałkowa... Zresztą- są rzeczy ważne i ważniejsze- jedz na co masz ochotę... To może być najlepsze. Nawet jeżeli organizm sam nie wie czego mu potrzeba- to przynajmniej humor będziesz miała dobry, a najwyżej po badaniach skorygujesz dietę :)
Do zobaczenia Yennefer- czekaj na mnie w bytowniku przy ognisku.
10.02.2013 mój świat się zawalił.

Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?
09.11.2015r. odszedł Kroker

Slonko_Łódź

Od: Pt cze 10, 2005 7:36

Post » Śro cze 18, 2014 18:48 Re: monochromatycznie! życie

Super wieści :D . Warto było jechać na ta wizytę :ok: .
Teraz objadaj się i tyj.
I zajrzyj tu czasem, nawet jak nie piszemy, to wciąż czekamy na nowiny.

wiewiur

Od: Sob cze 26, 2010 13:08

Post » Śro cze 18, 2014 20:04 Re: monochromatycznie! życie

Bardzo się cieszę,że Profesor sprostał zadaniu :wink:

Trzymaj się Madziu :kotek:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro cze 18, 2014 21:51 Re: monochromatycznie! życie

U ludzi nefrolodzy obecnie też odchodzą od diety niskobiałkowej, bo, okazuje się, nie ma sensu, chyba ze w skrajnej niewydolności
Magija, modlę się codziennie o Twoje uzdrowienie, wiarę, siłę i pokój w sercu. Gdziekolwiek będziesz, w domu czy w szpitalu. O EVA2406 też. Niech Pan Was prowadzi i podtrzymuje.
A koty niech Wam mruczą i dodają otuchy :201461
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Śro cze 18, 2014 22:32 Re: monochromatycznie! życie

Madziu, cieszę się, że wyszłaś od profesora napełniona nową energią i siłą do walki.
Rozumiem Cię doskonale, jeśli chodzi o przeszczep. Ja czułam jakiś wewnętrzny głos żeby nie zgadzać się na autoprzeszczep i nadal uważam, że podjęłam słuszną decyzję.
Teraz też jestem w kiepskiej formie, bo mam prawdopodobnie nowe złamanie kości, ale dam radę.
Muszę się jakoś ogarnąć, bo 21 jest impreza na której prowadzimy loterię na Znajdki. Psiakom i kociakom potrzebna każda złotówka, więc same widzicie, że muszę ;)

Taizu, bardzo dziękuję za pamięć i modlitwę. To jest nam bardzo potrzebne.
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Czw cze 19, 2014 5:55 Re: monochromatycznie! życie

Madziu, ciesze sie, ze wiesci sa optymistyczne :ok:
Odpoczywaj i nabieraj sil, a my bedziemy Ci mocno kibicowac :love:
Ostatnio edytowano Czw cze 19, 2014 7:47 przez Erin, łącznie edytowano 1 raz

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

[poprzednia][następna]