morelowo-migdałowa jesień

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 17, 2014 16:30 Re: W morelowo-migdałowym domku - czytamy sobie :)

O ile sie nie mylę to Alienor miała na myśli grzanie się kotów - więc przyciąganie - na modemie lub telewizorze :mrgreen: Bo sama chyba telewizora nie posiada :wink:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt sty 17, 2014 16:45 Re: W morelowo-migdałowym domku - czytamy sobie :)

Posiadam telewizor, ale już niesprawny totalnie ( i archaiczny, z tych ogromnych). Służy za półkę dla kotów - lubią to :ok: . Podobnie jak ciepły modem, podgrzewany kaloryferem parapet i wiszący na kaloryferze hamak :D .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt sty 17, 2014 17:20 Re: W morelowo-migdałowym domku - czytamy sobie :)

Niesprawny telewizor to tak jakby go nie było jednak. :mrgreen: A on Ci nie zajmuje zbyt dużo miejsca w tym małym mieszkanku?

Skończyłam wczoraj pierwszą część Felidae. Tego Akifa P. O kotach - nie dla dzieci i osób wrażliwych. W końcu wiedziałam co chcę , nie ? chciałam kryminał. A że kryminał dzieje sie w świecie kotów, zahaczając niestety, niestety o ludzi... Ksiązka jest okrutna - jak życie w wielu przypadkach. I to co już pisałam - tam gdzie zwierzęta i dzieci jest trudniej.
Zrobiłam to czego na ogół nie robię - zajrzałam na koniec. :mrgreen: , a potem dopiero czytałam po kolei.
Poza tym wszystkim jest znawstwo przedmiotu i duża - rzeczywiście - dawka poczucia humoru autora.

Przerwę sobie zrobię przed drugą częścią - Dinotopią.
Lubię, Alienor, mangę i rysunki, ale to zupełnie co innego. To dinozaury! :D :D I malowane olejem przez autora- w książce są reprodukcje, ale ten olej widać - obrazy z realnego życia.No, życia na innej planecie, w innym świecie zupełnie. Np. przekrój przez dom mieszkalny z widokiem na poszczególne pokoje, kuchnie , spizarnie itp. Rozrysowane w detalach i opisane np. pióro jakiegos latającego dinozaura.. i takie tam. Krajobrazy z miastami. Kolorowe :mrgreen: Nie zaczęłam czytać - oglądam w przerwach obrazki :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Pt sty 17, 2014 17:54 Re: W morelowo-migdałowym domku - czytamy sobie :)

Obrazek

morelowa

Post » Pt sty 17, 2014 18:07 Re: W morelowo-migdałowym domku - czytamy sobie :)

Ale arty z Alichino (i cała manga zresztą) są takie obłędnie malarskie i piękne :o . Zobacz ten :http://www.granice.pl/anime/alichino/wq.jpg i sama powiedz, czy nie jest całkiem inny od dowolnej mangi, którą kiedykolwiek widziałaś.
A Dinotopię znam - kiedyś była do kupienia w jednym secondhandzie (po angielsku oczywiście). Ale mnie tam ona nie kręci aż tak. A jak koty znoszą Twoje zainteresowanie wszystkim innym zamiast nimi? :wink:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Pt sty 17, 2014 18:33 Re: W morelowo-migdałowym domku - czytamy sobie :)

No, pewnie, że sa piękne. Ale inaczej. Ja bardzo lubię realistyczne malarstwo. Ta ksiązka spokojnie mogłaby byc - mi - po angielsku. To nie jest jakaś pokretna historia i dużo treści. Obrazki to są! :mrgreen: :mrgreen:

A skąd pomysł, że koty nie dostają co im się należy? W sensie zaintersowania?. To one się mna mniej intersują - śpią. Nawet trochę więcej sią bawią momentami jednak. Momentami. Ile razy używając różnych słów , rzucam w kąt jakiś patyk czy inny sznurek bo mnie ręka od machania boli, a te siedza i patrzą jak duża się wygłupia :twisted:
Morela sypia na MOIM fotelu, a Migdał w komodzie w małym, zimnym gdzie - w tej komodzie - ma zrobione posłanko ucieczkowe, w razie gość. Nagle lubi tam większość czasu..

Obrazek

morelowa

Post » Pt sty 17, 2014 18:56 Re: W morelowo-migdałowym domku - czytamy sobie :)

No widzisz - podpuścić Cię trzeba ostanio, żebyś o kotach napisała :mrgreen: . Biedny Migdałek, że tak się niepewnie czuje skoro się tam chowa regularnie :( . Nie to, co baba Mela, która zdobyła pralkę i w ogóle wymiata asertywnością na poziomie mistrzowskim :ok: .

Alienor

Post » Pt sty 17, 2014 20:06 Re: W morelowo-migdałowym domku - czytamy sobie :)

Migdał sie tam nie chowa bo biedny i przestraszony, tylko ma takie... te, wybory :mrgreen: . Zmienia co jakiś czas miejsce spania i dziwaczy przy okazji. To sa miejsca do pospania w spokoju.
Ale poza tym niewiele sie dzieje na kocim poziomie - raz jedzą mniej, raz więcej, a to wołowina jest dobra, to znowu nie dobra, chociaż taka sama... Jednak w ciągu dnia zawsze jakąś porcje zjedzą swoją.
W sumie bez wzlotów i upadków.
No, i niech tak zostanie.

Obrazek

morelowa

Post » Sob sty 18, 2014 14:49 Re: W morelowo-migdałowym domku - czytamy sobie :)

Jeśli chodzi o kocie wzloty i upadki to nadal to samo. No, Migdał nabrał zwyczaju włazenia, pętania się i przesiadywania na nowych półkach. Dużo miejsca i możliwości patrzenia na plebs, z góry.
A ja się nie moge zdecydować na jaki kolor pomalować :roll:
Poza tym koty są dość ospałe , ale taką mamy zimną wiosnę w tym roku, że co sie dziwić. Rano było słońce, zapowiadała sie uczciwa pogoda, przyszła gęsta mgła i wisi, i mokrzy :twisted: A jutro ma być tylko +9 st.

Jeśli chodzi o komp - to robi nadal to co robił ostatnio, czyli wkurza mnie, szczególnie, że mam coś bardzo pilnego do zrobienia. Po napisaniu do centrali serwisu, ponowieniu, nie doczekaniu sie odpowiedzi, zadzwonieniu raz na nieodbierany tel., zadzwonieniu drugi raz do tego miejsce gdzie była naprawa, wysłuchaniu , że to nie ich wina ani przyczyna, że nie pomogą - zakończyłam rozmowę 'to ja już do was dzwonić nie będę, tylko do urzędu ds ochrony konsumentów i sie wyłączyłam.
Po godzinie zadzwonił pan, który poprzednio odbierał i przywoził komp, i powiedział, że przyjedzie w przyszłym tygodniu, że się umówmy ..ble, ble,.. Ja, że mu sprzętu nie dam z domu wynieść , on, że to zobaczymy , może sie coś da...
No, to zobaczymy :mrgreen:
Czy nie można normalnie się traktować od razu? Uczciwie i z życzliwością? Retorycznie sobie pytam..

Obrazek

morelowa

Post » Sob sty 18, 2014 20:37 Re: W morelowo-migdałowym domku - czytamy sobie :)

Słodki Migdałek ... zajęcia wieczorne
Obrazek

proponuję powiększyć :D

Obrazek

morelowa

Post » Sob sty 18, 2014 21:35 Re: W morelowo-migdałowym domku - czytamy sobie :)

hehe :lol:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Sob sty 18, 2014 21:53 Re: W morelowo-migdałowym domku - czytamy sobie :)

Oj tam, oj tam - chłopakowi dobrze i słodko się zrobiło :mrgreen: . Nic takiego, nic strasznego. Za Morelą zakładam nie lata z wiadomych pobudek, do Ciebie też się nie dobiera, więc spoko-luz :ok: .

Alienor

Post » Sob sty 18, 2014 23:42 Re: W morelowo-migdałowym domku - czytamy sobie :)

Tu macie słodziutkie zwierzątko: https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater :twisted:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Nie sty 19, 2014 8:27 Re: W morelowo-migdałowym domku - czytamy sobie :)

:mrgreen: Morela tak załatwia fotel, a ja go w kółko obszywam :roll: Właśnie nabyłam półokrągłą igłę, zeby sobie ułatwić.

A na czym Wyście się skupiły ? Bo mnie chodziło o wyraz twarzy Migdałka :lol:

Obrazek

morelowa

Post » Nie sty 19, 2014 10:03 Re: W morelowo-migdałowym domku - czytamy sobie :)

A to przepraszam - wyraz twarzy widoczny i bez powiększania, w odróżnieniu od innych szczegółów anatomicznych. A że ma wyraz twarzy żula - no cóż, akurat tak go niekorzystnie złapałaś. Też mam zdjęcie na którym wyglądam jak upośledzona umysłowo ofiara Heine-Medina, a zwykle tak źle nie tylko nie wyglądam, ale i nie wychodzę na zdjęciach. :D

Alienor

[poprzednia][następna]