Izi i Bubu, czyli dokacanie część I. Filmik z Bubusiem s.22

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 16, 2013 9:55 Re: Izi i Bubu, czyli dokacanie część I. Bubulkowe mizianki

zdjęcia kociastych cu-dow-ne!
tak sobie wróciłam do momentu, jak Bubuś się u Was pojawił i ... kurczę! szybko i bezboleśnie poszło!
kociaste już niedługo będą wzajemnie wylizywać sobie łebki i będą spać przytulone do siebie :1luvu:

a zdjęcia w tunelu - bossskie :1luvu: :1luvu:

Sarah DeMonique

Od: Pt cze 04, 2010 11:10

Post » Śro paź 16, 2013 10:14 Re: Izi i Bubu, czyli dokacanie część I. Bubulkowe mizianki

Pięęęęękne zdjęcia! Jak miło widzieć, że tak ładnie się ze sobą dogadują!

Co do karmy, myślę że skoro ta, która dajesz tak im zasmakowała, to póki co nie zmieniaj :ok:

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Śro paź 16, 2013 12:06 Re: Izi i Bubu, czyli dokacanie część I. Bubulkowe mizianki

Lusii pisze:
elianko jeśli nie znajdę poratujesz mnie i kupisz nam u siebie?

Jasne, 5 zł kosztuje.
Demonki <3
Obrazek Obrazek

elianka

Od: Wto gru 26, 2006 18:42

Post » Śro paź 16, 2013 13:41 Re: Izi i Bubu, czyli dokacanie część I. Bubulkowe mizianki

Lusii pisze:Obrazek

Jak kotecki pojadły, to trzeba poleniuchować. A co najlepiej nadaje się na popołudniową drzemkę? Oczywiście stół :twisted: (nieco nieostre, ale tylko takie zdjęcie mam tego ujęcia)

Obrazek

Przepiękne! Bubulek na drugim zdjęciu jaka wspaniała postawa!
No przekochane futerka :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Czw paź 17, 2013 0:35 Re: Izi i Bubu, czyli dokacanie część I. Bubulkowe mizianki

Dziś nieco śpiący, koci dzień...

Obrazek

Bubu wykorzystał chwilę słabości i...

Obrazek

Obrazek

Drugie podejście
Obrazek

A kuku
Obrazek

Pozazdrościłam eliance i popełniłam dziś myszkę szydełkową...

Obrazek

Na razie prototyp, jednak wzbudziła zainteresowanie :)

Obrazek

Dziś jak opowiadałam młodemu baję na dobranoc naszła mnie taka refleksja:
Jak to dobrze mieć dwa koty w domu :) i szkoda, ze nie dojrzeliśmy do tej decyzji wcześniej.
Obserwuję je i coraz częściej dochodzę do wniosku, że są niesamowite. Każde inne, nawet nieco upierdliwe, ale takie kochane <3
Bubu jest kotem jakiego zawsze chciałam mieć - przytulak do potęgi, wiecznie mruczący traktorek zawsze chętny na mizianki <3 Dzięki niemu Izi też się nieco zmieniła - częściej przychodzi się głaskać i zaczęła spać w pościeli (jak Bubu przenosi się na fotel zajmuje "jego" miejsce).
Tak jak jest teraz - jest dobrze :)
Jeśli będzie lepiej, to super, jeśli nie -i tak jest dobrze :)
Choć mam wrażenie, że za jakiś czas kociaste polubią się jeszcze bardziej. Zarówno Izi jak i Bubu podchodzą coraz bliżej siebie. Wyraźnie widać, że są siebie ciekawe :)

Wszystkich, którzy zastanawiają się nad drugim kotem gorąco namawiam :)
Obrazek
Izi&Bubu

Lusii

Od: Śro wrz 18, 2013 20:23

Post » Czw paź 17, 2013 7:50 Re: Izi i Bubu, czyli dokacanie część I. Bubulkowe mizianki

Lusii pisze:Dziś nieco śpiący, koci dzień...

Obrazek

Bubu wykorzystał chwilę słabości i...

Obrazek

Obrazek

Drugie podejście
Obrazek

A kuku
Obrazek

Pozazdrościłam eliance i popełniłam dziś myszkę szydełkową...

Obrazek

Na razie prototyp, jednak wzbudziła zainteresowanie :)

Obrazek

Dziś jak opowiadałam młodemu baję na dobranoc naszła mnie taka refleksja:
Jak to dobrze mieć dwa koty w domu :) i szkoda, ze nie dojrzeliśmy do tej decyzji wcześniej.
Obserwuję je i coraz częściej dochodzę do wniosku, że są niesamowite. Każde inne, nawet nieco upierdliwe, ale takie kochane <3
Bubu jest kotem jakiego zawsze chciałam mieć - przytulak do potęgi, wiecznie mruczący traktorek zawsze chętny na mizianki <3 Dzięki niemu Izi też się nieco zmieniła - częściej przychodzi się głaskać i zaczęła spać w pościeli (jak Bubu przenosi się na fotel zajmuje "jego" miejsce).
Tak jak jest teraz - jest dobrze :)
Jeśli będzie lepiej, to super, jeśli nie -i tak jest dobrze :)
Choć mam wrażenie, że za jakiś czas kociaste polubią się jeszcze bardziej. Zarówno Izi jak i Bubu podchodzą coraz bliżej siebie. Wyraźnie widać, że są siebie ciekawe :)

Wszystkich, którzy zastanawiają się nad drugim kotem gorąco namawiam :)

Powyższy tekst proponuję przedrukować w ogólnopolskim dzienniku by dotarł do jak największej liczby ludzi .
Podpisuję sie dwoma rękami, nogami i głową i nie mam nic do dodania. Amen.

Sarah DeMonique

Post » Czw paź 17, 2013 9:41 Re: Izi i Bubu, czyli dokacanie część I. Bubulkowe mizianki

Pięknie napisane, przekopiuje i na dniach wrzucę na facebooka fundacyjnego. :1luvu:

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Czw paź 17, 2013 9:46 Re: Izi i Bubu, czyli dokacanie część I. Bubulkowe mizianki

jak to dobrze czytać, że oni się do siebie tak zbliżają! i że Ty jestes taka szczęśliwa, że je masz :1luvu:

Myszka przecudowna!

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Czw paź 17, 2013 9:49 Re: Izi i Bubu, czyli dokacanie część I. Bubulkowe mizianki

Jak miło się to czyta :) Ja również uważam, że dwa koty to stan optymalny i idealny :ok:
Demonki <3
Obrazek Obrazek

elianka

Post » Czw paź 17, 2013 10:19 Re: Izi i Bubu, czyli dokacanie część I. Bubulkowe mizianki

Ja także jestem za dwoma kotami ;) i faktycznie widać, że są siebie ciekawe, kto wie, może za niedługo będą się wtulać także w siebie? :1luvu:
Myszka też piękna, uważaj, bo zaraz zostaniesz zmuszona do zrobienia ich w ilości hurtowej dla wszystkich z forum :D
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Od: Nie lip 21, 2013 13:10

Post » Czw paź 17, 2013 10:25 Re: Izi i Bubu, czyli dokacanie część I. Bubulkowe mizianki

No właścnie! Ja zapomniałam cudnego szczurka pochwalić! Jest uroczy :1luvu:
Demonki <3
Obrazek Obrazek

elianka

Post » Czw paź 17, 2013 10:44 Re: Izi i Bubu, czyli dokacanie część I. Bubulkowe mizianki

Jako że moja małżonka Lusi, wcześniej pojechała zawieść małego do rodziców i do pracy. Postanowiłem sobie trochę jeszcze poleniuchować.
Przebudził mnie jakiś hałas. Zaglądam na podłogę a tam zastałem taki widok :)

Izka siedzi niedaleko tunelu a Bubuś bawi się piłką od naszego Jasia ( Taka przeźroczysta kulka z wodą w środku i mechanizmem co po uderzeniu świeci.)
Bubuś bawi się na całego izka wpatruje się i tak jak by się biła z myślami, pomóc mu czy nie. Nagle Bubusiowi piłeczka uciekła pod nogi IZI ta nawet się nie zastanawiała tylko dziwnym ruchem łapy odsuwa ją od siebie do Bubusia. Taka sytuacja powtórzyła się jeszcze 2 razy. Kolejnym razem już Izka się obudziła z hipnozy i jak bubuś podszedł po Piłkę ta Łapą tym razem wykonała ruch ale w kierunku Bubka z Fuknięciem. Zabawa dobiegła końca. Zdjęć ani filmiku nie ma bo nie chciałem ich płoszyć wstając z łóżka.

Ogólnie mówiąc obserwacja zahipnotyzowanej Izki bawiącej się z Bubkiem bezcenne.

Myślę że jeszcze trochę czasu minie za nim się będą tulić, ale warto :)

Pozdrówka dla wszystkich.

Bruderszaft

Od: Pt paź 11, 2013 20:07

Post » Czw paź 17, 2013 10:49 Re: Izi i Bubu, czyli dokacanie część I. Bubulkowe mizianki

Na razie prototyp i jeszcze wiele mu brakuje do ideału (bardzo wymagająca jestem w kwestii "tworzenia" ;) )

Jak się spodobają, to mam zamiar zrobić bazarek, tylko jeszcze nie wiem dla kogo... Tzn. na pewno dla kotów ;) Chyba dla ślepaczków :1luvu:

Będę potrzebowała testerów i mam nadzieje, że wasze kociaste pomogą :)
Obrazek
Izi&Bubu

Lusii

Od: Śro wrz 18, 2013 20:23

Post » Czw paź 17, 2013 10:51 Re: Izi i Bubu, czyli dokacanie część I. Bubulkowe mizianki

chcę! znaczy Wanilia przekazuje, że chce.

Sarah DeMonique

Post » Czw paź 17, 2013 11:08 Re: Izi i Bubu, czyli dokacanie część I. Bubulkowe mizianki

Pewnie, że pomożemy! Tym bardziej, że będzie można przy okazji wspomóc jakieś biedy :ok:

No proszę, pierwsza prawie-wspólna zabawa zaliczona! Idzie im świetnie :ok:
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Od: Nie lip 21, 2013 13:10

[poprzednia][następna]