12 łap i 4 kopyta: koniec części I, zaproszenie do II :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 08, 2013 12:48 Re: Testujemy bezzbożówkę

Dziś dostarczono mi karmę, którą zamówiłam wczoraj (polecam sklep Bimek) — Taste Of The Wild Rocky Mountain. Na razie zrobiłam domieszkę do obecnego żarcia i nawet chętnie spróbowały.

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

Post » Pon lip 08, 2013 16:48 Re: Testujemy bezzbożówkę

Szalony Kot pisze:a mokre co dajesz? :)

Obecnie My Lady. Nie jest to jakieś wybitne jakościowo, ale producent deklaruje 90% składników mięsnych i pochodzenia zwierzęcego (tak, wiem, że to oznacza także składniki podrobowe itp., jednak mam wrażenie, że jak kot złapie mysz, to też ją wciąga w całości ;), a ważniejsze jest to, że nie ma tam masy zboża i innych wypełniaczy), z uboju kontrolowanego weterynaryjnie.

Newa zaczęła chlać wodę jak starszyzna :) Stary ma to wrodzone i jakoś tym zaraża inne koty. Ochlapus, ale to akurat dobrze :)

floxanna

Post » Pon lip 08, 2013 17:42 Re: Integrujemy się: blisko, coraz bliżej…

Obrazek

Obrazek

Tym razem było tylko jedno krótkie syknięcie Newy. Poza tym wspólny posiłek przebiegł spokojnie :)

floxanna

Post » Pon lip 08, 2013 17:54 Re: Integrujemy się: blisko, coraz bliżej…

ale dla zachowania pozorów sierść nastroszona jak ta lala :mrgreen:
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Od: Pon cze 04, 2012 23:38

Post » Pon lip 08, 2013 18:05 Re: Integrujemy się: blisko, coraz bliżej…

Maupa pisze:ale dla zachowania pozorów sierść nastroszona jak ta lala :mrgreen:

Jeśli masz na myśli te sterczące kłaki na Starym, to on tak ma zawsze. Taki koci brontozaur ;)

floxanna

Post » Pon lip 08, 2013 18:08 Re: Integrujemy się: blisko, coraz bliżej…

ale na Newce też - też ma kolce na grzbiecie ;)
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Post » Pon lip 08, 2013 18:12 Re: Integrujemy się: blisko, coraz bliżej…

Maupa pisze:ale na Newce też - też ma kolce na grzbiecie ;)

Mocno nastroszona nie była, tylko ona ma włosie półdługie i wystarczy minimalne podniesienie, żeby wyglądała jak jeżozwierz :D I tak jest nieźle — jeszcze nie minęły 3 doby, a już koty obok siebie w miarę spokojnie jedzą :)

floxanna

Post » Pon lip 08, 2013 18:14 Re: Integrujemy się: blisko, coraz bliżej…

dlatego mówię, że to pozory. bo kto to widział, mieć łagodne i przyjazne koty! przecież to bestie z najgłębszych czeluści ognia :lol:
Obrazek Obrazek

Maupa

Post » Pon lip 08, 2013 18:22 Re: Integrujemy się: blisko, coraz bliżej…

Maupa pisze:dlatego mówię, że to pozory. bo kto to widział, mieć łagodne i przyjazne koty! przecież to bestie z najgłębszych czeluści ognia :lol:

Najśmieszniejsze jest to, że starszyzna się Newy jakoś tak jakby… boi o.O :D

floxanna

Post » Pon lip 08, 2013 18:23 Re: Integrujemy się: blisko, coraz bliżej…

E tam, boi. Jeszcze uważają ją za plebs, a kto to widział z plebsem obcować. :mrgreen: Musi poczekać na naradę i nadanie jej nowego statusu.
ObrazekObrazek

sia

Od: Pon maja 07, 2012 7:44

Post » Pon lip 08, 2013 18:24 Re: Integrujemy się: blisko, coraz bliżej…

Podziwiam! Jak ja wprowadzałam drugiego kota, pierwszy nie mógł tego przeżyć. Izolacja musiała być bardzo długo :/
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Pon lip 08, 2013 18:37 Re: Integrujemy się: blisko, coraz bliżej…

sia pisze:E tam, boi. Jeszcze uważają ją za plebs, a kto to widział z plebsem obcować. :mrgreen: Musi poczekać na naradę i nadanie jej nowego statusu.

Nie wiem, czy teleportowanie się z obłędem w oku przez pół mieszkania z powodu jej syknięcia należy zaliczyć do reakcji na plebs :D Stwierdziłam, że można by je przechrzcić na Terror, Horror i Thriller — Newę na Terror, bo przeraża resztę, Starego na Horror (ta czarna skrzywiona twarz…), a Młodą na Thriller (bo się prawie trzęsie ze strachu od wszystkiego, nerwus jeden).

floxanna

Post » Pon lip 08, 2013 18:39 Re: Integrujemy się: blisko, coraz bliżej…

rastanja pisze:Podziwiam! Jak ja wprowadzałam drugiego kota, pierwszy nie mógł tego przeżyć. Izolacja musiała być bardzo długo :/

U mnie pierwszy z tego stadka był Stary, który ma wszystko gdzieś, no a Młoda od początku nie była sama. Na pewno z pojedynczym kotem, jeśli nie jest takim stoikiem jak Stary, jest o wiele trudniej. Tu izolacji nie było w zasadzie w ogóle — warunki miałam przygotowane (zresztą Newa z nich po części na razie korzysta), ale nie trzeba było oddzielać.

floxanna

Post » Pon lip 08, 2013 18:41 Re: Integrujemy się: blisko, coraz bliżej…

floxanna pisze:
sia pisze:E tam, boi. Jeszcze uważają ją za plebs, a kto to widział z plebsem obcować. :mrgreen: Musi poczekać na naradę i nadanie jej nowego statusu.

Nie wiem, czy teleportowanie się z obłędem w oku przez pół mieszkania z powodu jej syknięcia należy zaliczyć do reakcji na plebs :D Stwierdziłam, że można by je przechrzcić na Terror, Horror i Thriller — Newę na Terror, bo przeraża resztę, Starego na Horror (ta czarna skrzywiona twarz…), a Młodą na Thriller (bo się prawie trzęsie ze strachu od wszystkiego, nerwus jeden).

Pospolitość odrzuca szlachtę. :ryk:
ObrazekObrazek

sia

Od: Pon maja 07, 2012 7:44

[poprzednia][następna]