Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś. cz.3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 14, 2013 8:17 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Ja też bez ogródkowa więc dziewczynki jak jest ładnie balkonują ile wlezie a zwłaszcza Pola. Dziś niestety muszą ograniczyć się do kociego placu zabaw w chałupce.
Zajrzyj do nas to zobaczysz bo wrzuciłam dziś fotki z ranka. :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Nie kwi 14, 2013 13:42 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Zuziu, tą 9 możesz licytować albo kupić w opcji KT komplet. A licytować możesz z Ewą L., bo to Ona zaczęła bransoletkę licytować ;)

Zuziu, czekam na nr konta ;)
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Nie kwi 14, 2013 15:10 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Zuzanno :1luvu: / cudne imię , mojej pierworodnej wnuczce wybrałam :mrgreen: / , doczytałam , na bieżąco jestem :ok: fantastyczne fotki robisz, o obrazkach nawet nie wspomne 8O 8O

Pogoda rewelacyjna, ciepło , słoneczko - nic tylko w ogródku działać, a ja na nockę do pracy :evil:

pozdrawiam cudaczkowo :1luvu:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Nie kwi 14, 2013 15:36 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Zuziu , zazdroszczę ogródka . :oops: Nie lubię bloków ale .... Lubię kwiatki , grzebanie w ziemi , przesadzanie itp :1luvu: Ciekawe , czy jak bym już miała ten domek z ogródkiem to też bym tak entuzjastycznie podchodziła do sprawy ? Czy lubię dlatego ,bo nie muszę ? :?
P.S. masz wspaniały ogródek .

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Nie kwi 14, 2013 15:48 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

a ja lubię ogródki..cudze :oops: mam tyci na podwórzu ,ale nic tam nie robię ,moje oszołomy mają gdzie się po opalać :mrgreen:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Nie kwi 14, 2013 17:02 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Moim ogródkiem jest balkon!
Dziewczyny chętnie z niego korzystają a ponieważ jest osiatkowany nie boję się że coś im się stanie. :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie kwi 14, 2013 19:47 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Hej Zuza - gdzie się dzisiaj znów ukrywasz?
Czyżby pogoda dopisała i sezon grillowy rozpoczęty? :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie kwi 14, 2013 21:19 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Przybiegłam do Was kochane, tak szybko jak tylko mogłam :piwa:

Ano sezon rozpoczęty :ok:
Grillowanie nam się udało, pogoda dopisała, goście zadowoleni :ok:
Dopiero się rodzinka i znajomi rozjechali, fajnie było, fakt nie siedzieliśmy cały dzien w ogrodzie bo byśmy zamarżli, ale w południe mieliśmy naprawdę sympatyczną pogodę, potem przenieśliśmy się do chałupki:)

No i mieliśmy atrakcję, gdy wyszliśmy z altany, żeby sprawdzić co porabiają ryby w stawie, nadleciał bocian, krążył nam nad głowami cztery razy, potem poleciał do swojego gniazda :1luvu:

A jak już o bocianach, to pamiętam jak trzy lata temu była taka ładna pogoda, ja na tarasie z kubkiem mojej ulubionej herbaty w ręku na fotelu, w drugiej książka, no pełny relaks...i nagle na chwilkę pociemniało mi w oczach, a obok kubka przeleciało "coś" i chlapnęło mi na klapki i na podłogę :mrgreen: o ubrudzonym kubku nie wspomnę :mrgreen: :mrgreen:
To był bociek :mrgreen: , nadleciał zupełnie nisko mi nad głową i upuścił balast :mrgreen:
Kupsko było nie ciekawe :mrgreen:
Ale bardzo kochamy bociany, mamy w Rumi dużo gniazd, a przed odlotem siadają na słupach przed naszym domem, tak jakby przylatywały do nas, żeby się pożegnać....wtedy jest mi przykro,
gdzieś wcześniej wstawiłam fotkę, dzien przed ich odlotem...

Teraz zaległe powitanka :1luvu:

Ewa L. pisze:Witajcie w ten niedzielny poranek!
Pada i jest brzydko! :(

A ja witam w niedzielny wieczorek:)

Miraclle pisze:Ciepełko się robi to i zwierzaki mogą pobrykać :mrgreen:
Moje były by prze szczęśliwe z ogrodu, a tak niewola w chałupce :wink:

Ogródek to fajna rzecz :wink: dla zwierzaczków w szczególności, bynajmiej nie muszą w nim pracować, a Kubuś z Tofinkiem napewno kochają taką NIEWOLĘ przy boku swojej fantastycznej Dużej :1luvu:

Ewa L. pisze:Ja też bez ogródkowa więc dziewczynki jak jest ładnie balkonują ile wlezie a zwłaszcza Pola. Dziś niestety muszą ograniczyć się do kociego placu zabaw w chałupce.
Zajrzyj do nas to zobaczysz bo wrzuciłam dziś fotki z ranka. :mrgreen:

Ja ogródkowa jestem dopiero od 10-ciu lat, wcześniej też miałam tylko balkon, na nim kolorowa zieleninę i fotel do siedzenia, który zawsze był zajęty przez poprzednią Kropeczkę :D ja przesiadywałam na progu :ryk:

EVA2406 pisze:Zuziu, tą 9 możesz licytować albo kupić w opcji KT komplet. A licytować możesz z Ewą L., bo to Ona zaczęła bransoletkę licytować ;)

Zuziu, czekam na nr konta ;)

Jak Ewa mi głowy nie urwie przy samej dooooopce to chciałabym komplecik w opcji KT :oops:

izka53 pisze:Zuzanno :1luvu: / cudne imię , mojej pierworodnej wnuczce wybrałam :mrgreen: / , doczytałam , na bieżąco jestem :ok: fantastyczne fotki robisz, o obrazkach nawet nie wspomne 8O 8O

Pogoda rewelacyjna, ciepło , słoneczko - nic tylko w ogródku działać, a ja na nockę do pracy :evil:

pozdrawiam cudaczkowo :1luvu:

Witaj Izko :1luvu:
Dziękujemy za pozdrowienia :1luvu:
Moje imię polubiłam jako osoba dorosła, w dzieciństwie nie, ponieważ wtedy to imię nie było takie popularne i wiele osób wołało na mnie Róża nie Zuzia :mrgreen:
Teraz mogę siedem razy do roku obchodzić imieniny :ryk:

barbarados pisze:Zuziu , zazdroszczę ogródka . :oops: Nie lubię bloków ale .... Lubię kwiatki , grzebanie w ziemi , przesadzanie itp :1luvu: Ciekawe , czy jak bym już miała ten domek z ogródkiem to też bym tak entuzjastycznie podchodziła do sprawy ? Czy lubię dlatego ,bo nie muszę ? :?
P.S. masz wspaniały ogródek .

Myślę, że entuzjazm by Cię rozpierał :D ale z pracą w ogródku bywa różnie, chociaż ja się do dzisiaj nie znam na roślinkach, ale widzę w innych ogrodach ładne rzeczy i czasem sobie cosik takiego samego kupię:) tylko, że my dopiero urządzamy ten ogród, a ja jestem trochę wygodnicka ze względu na kręgosłup ( a raczej na jego końcówkę) :mrgreen: mam coraz więcej iglaków i różnych ładnych krzewów, a coraz mniej kwiatków, ale mam, bo kocham róże, mam magnolię, hortensje, rododendrony i parę innych, których nie pamiętam nazw...chyba, że zapytam małża :mrgreen:

dorcia44 pisze:a ja lubię ogródki..cudze :oops: mam tyci na podwórzu ,ale nic tam nie robię ,moje oszołomy mają gdzie się po opalać :mrgreen:

Dorciu, podobnie mam.... :ryk: cudze bardzo mi się podobają, a jak oglądam takie wspaniale urządzone przez zawodowców to mnie skręca z żalu :mrgreen: nie mam takich możliwości a chciałabym mieć pięknisty, ale to się tak nie da...no chyba, że wygram w totka...wtedy kupię sobie....ogrodnika :wink:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Nie kwi 14, 2013 21:24 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Może tez wreszcie zagram i sobie kupię domek ? Wtedy by się działo ! :1luvu:
No , to miałaś udaną niedzielę . A co zwierzaczki na gości ?

barbarados

Post » Nie kwi 14, 2013 21:34 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Kupisz sobie domek z ogródkiem czy z ogrodnikiem :wink: :mrgreen:
Ano wśród gości udzielał się tylko Rambuś, nawet dosiadł się do stołu w altanie, reszta "znikła" w czeluściach chałupiny... :ryk:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Nie kwi 14, 2013 21:36 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Czyli czynił honory domu ! :ryk:

barbarados

Post » Nie kwi 14, 2013 21:38 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

I to jeszcze jak!
Nawet się zdziwił, że mu talerza nie postawili :mrgreen:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Nie kwi 14, 2013 21:45 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Zuzieńko najmilsza nie obawiaj się o główeczkę -komplecik jest twój :ok:
Wprawdzie bransoletka mi się podoba ale z kolczykami byłby problem bo leżałyby odłogiem :mrgreen: Ja z tych hrabioskich co to tylko ślachetne kruszywo nosić mogą :oops: a ostatnio nawet ze srebra musiałam zrezygnować bo mi się uszko zaczęło paprać i zostało mi tylko złotko.Złota dziewczyna jestem i już :ryk: :ryk: :ryk:
Ostatnio edytowano Nie kwi 14, 2013 21:49 przez Ewa L., łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie kwi 14, 2013 21:48 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

To pewnie przez niedopatrzenie ! :ryk:

barbarados

Post » Nie kwi 14, 2013 21:51 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Szkoda że nie sfociłaś Cudaczkowych wyczynów i miałabyś fajną fotkę na konkurs :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]