Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 05, 2013 18:42 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; ostatnia

Weszłam na jutuba. Ja pierdziu! 8O
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Czw maja 09, 2013 15:28 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; ostatnia

Duża jest w desperacji, poszukuje kilku pozycji książkowych, na moje złote oko z dziedziny okultyzmu.
Oto przykładowe tytuły:
" Wywieranie wpływu na siedemnastolatka. Czy użycie granatu pomoże oderwać go od komputera?"
"Jak zmanipulować dwudziestolatkę. Cel - odkurzanie swojego pokoju. Przynajmniej."
"Wpłyń na swojego kota, żeby nie sypał futrem i żwirkiem. W 10 krokach"
"Zmień swoje życie, zapal świecę i zmuś rodzinę, żeby sprzątała po sobie"
i takie różne inne
Duża pali specjalną świecę od kilku dni 8)
C.

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Czw maja 09, 2013 18:18 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; ostatnia

Powiedz Dużej, że żadne gusła nie pomogą...
Poza granatem, ofc. :roll:

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Czw maja 09, 2013 18:32 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; ostatnia

Takie torciki są najlepsze, przesłodkie, a nie tuczą :mrgreen:

A filmik muszę obejrzeć, jak tylko do domu wrócę :twisted:

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Czw maja 09, 2013 19:12 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; ostatnia

najlepiej pomaga jak sie wyjedzie
po prostu tego nie widać
gorzej :roll: jak sie juz wróci

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pt maja 10, 2013 13:47 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; ostatnia

Nie wracać zatem ? :twisted:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pt maja 10, 2013 18:14 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; ostatnia

Los postanowił mi pomóc
zgubiłam okulary
teraz już nie zobaczę ani bałaganu, ani brudu, ani leniwej rodziny
i git
Los Zgubos taki

pozytywka

Post » Sob maja 11, 2013 20:53 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; ostatnia

Chciałam pozytywkę pocieszyć jakąś adekwatną fotką z pokoju mojego dziecięcia, ale nie mogłam się zdecydować, czy ująć wywalone w szafy ciuchy, czy zaskorupiałą hodowlę pleśni na talerzu, czy malowniczo skotłowane łóżko z takimi oczywistymi na łóżku rzeczami jak hantle, katana, korale i zapleśniały kubek z herbatą, czy wierzch szafy udekorowany rozmaitościami, czy też może parapet okna, którego nikt już nie otworzy w tym stuleciu z powodu nadmiaru rzeczy na nim...

Megana

Post » Sob maja 11, 2013 22:36 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; ostatnia

phi, jeden talerz i jeden kubek? Nawet z pleśnią...
Phi.
Pół domowej zastawy stołowej i stos zużytych chustek do nosa, czysta pustych butelek po napojach i takie tam, co mi się nawet wymieniać nie chce; pięć par ciężkiego, ubłoconego obuwia (częściowo zimowego), plecaki, podręczniki, zeszyty, przemieszane z ubraniami dnia poprzedniego,na podłodze, przepełniony kosz na papiery z którego sączy się fetor psujących się resztek jedzenia, wszystko pokryte szarym kożuchem kurzu i kotów
i takie tam
że o skotłowanym łóżku nie wspomnę, na nim brudny kask rowerowy, brudne spodnie po wycieczce i ... przemyślnie zawinięte w koc moje okulary 8)

co do hantli i katany się nie czepiam
to oczywista oczywistość, że ich święte prawo leżeć na łóżku
ale korale???????
korale? 8O

pozytywka

Post » Nie maja 12, 2013 14:10 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; ostatnia

może koty zaniosły 8)

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Nie maja 12, 2013 20:31 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; ostatnia

pozytywka pisze:ale korale???????
korale? 8O

Kieeeedyś.... <rozwlekle> kieedyś... jak jeszcze Junior uczęszczał do liceum, zostałam wezwana przez panią pedagog, w celu - między innymi - wytłumaczenia się, dlaczego podobnież tracę kontakt z dziecięciem (lat 17 wówczas)
Nie ukrywam, że byłam na bardzo ostrym zakręcie życiowym, jechałam po bandzie (a te głupie bachory wszak ze mną) i faktycznie, głównie byłam zajęta, jakże egoistycznie, wysiłkiem w celu nie wypadnięcia za ową bandę, więc wkroczyłam do gabinetu ziejąc ogniem z pyska. Wysłuchałam pani pedagog, i rzuciłam okiem na uciśnione przez wyrodną matkę dziecię. (lat 17)
Otóż dziecię (lat 17, płci męskiej) miało na sobie, na górnej połowie jestestwa:
własny tiszert,
moją koszulę, malowniczo rozwianą, z czystego jedwabiu, nota bene,
moje korale (na rzemieniu, owszem),
moje kolczyki (skromne pirackie koła)
moją bransoletkę (z indyjskiego sklepu),
moją bandanę, choć mogę uznać, że bandany mieliśmy po prostu wspólne
moją frotkę w kucyku, o ile włosy do pasa można nazwać kucykiem.
Dolna połowa dziecięcia była szersza od dolnej połowy wyrodnej mamuni, i tylko dlatego uciśnione dziecię posiadało własne spodnie i własne glany.
Jakby nie patrzeć, dziecię nie straciło kontaktu przynajmniej z moją szafą.
Po paru latach dziecię nie pozbyło się ułańskiej fantazji w ubiorze, ale się trochę rozbuchało w szerz i już nic mamuni na niego nie wchodzi. Trochę takoż zmienił styl, a włosy obciął, bo mu zaczęły wypadać.
To co to jest, jedne korale na łóżku...

Megana

Post » Nie maja 12, 2013 20:36 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; ostatnia

:ryk:

idę się zbratać z moim synem (lat nieomal 17), który poszedł dziś po sałatę w marynarce i miał pretensje do swojego ojca, że musi iść w brudnej, bo jak dwa dni wcześniej chciał ją oddać do pralni, to ojciec orzekł, że jeszcze styknie :mrgreen:

korale
eh
korale!
:mrgreen:

(przypomniałam sobie
nie mam żadnych korali :|
pewnie to dlatego nie leżą na łóżku)
:smiech3:

pozytywka

Post » Nie maja 12, 2013 21:34 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; ostatnia

Ja mam, ino ten tego... nie noszę, bo codziennie rano zapominam się zrobić na kobietę. :?

Megana

Post » Pt maja 17, 2013 10:32 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; ostatnia

idzie ta ciocia Ania, czy nie idzie?
muffinki stygną
...

Obrazek

pozytywka

Post » Pt maja 17, 2013 10:35 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; ostatnia

Jak pięęęęęknie :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Zdzisia masywna taka więcej :twisted:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

[poprzednia][następna]