PORZUCONY pers Karmel jest w DS :) chore nerki :(

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt sty 18, 2013 11:36 Re: WARSZAWA PORZUCONY biszkoptowy pers Karmel szuka domu

Jo.anno jemu trzeba wyciąć wszystkie dredy inaczej to jest męka dla kota.
:ok:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Pt sty 18, 2013 11:36 Re: WARSZAWA PORZUCONY biszkoptowy pers Karmel szuka domu

Monika_Krk pisze:
mamuśka pisze:przechodziłam dziś obok bloku gdzie widuję czasem identycznego kota. Żadnego ogłoszenia. Wychodziła jakaś pani z klatki, zapytałam czy widuje takiego kota - nie widuje ostatnio.
Napiszę ogłoszenie że został znaleziony taki kot. Jak się ktoś odezwie to ok a jak nie to widocznie nie ten kot..

Tylko zaznacz proszę. że koszt leczenia kota to już w tej chwili ponad 340 zł ,że kot jest chory i wymaga dalszego leczenia, że był niedożywiony i zaniedbany.
Ja się pytam dlaczego ?
Już nawet pominę fakt tzw. "persa wychodzącego" :roll: bo to nie jest karalne w polskim prawie.
Niedożywienie i zaniedbanie oraz nie zapewnienie opieki lekarskiej już tak.

Przepraszam to naprawdę nie jest złośliwość tylko suche stwierdzenie faktów.

Monia, lepiej tego ująć się nie da :ok:
jo.anna

Post » Pt sty 18, 2013 12:11 Re: WARSZAWA PORZUCONY biszkoptowy pers Karmel szuka domu

Karmelku, masz rację , wanna była dobra, ale na krótko :ok:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pt sty 18, 2013 13:01 Re: WARSZAWA PORZUCONY biszkoptowy pers Karmel szuka domu

jo.anna pisze:
Monika_Krk pisze:
mamuśka pisze:przechodziłam dziś obok bloku gdzie widuję czasem identycznego kota. Żadnego ogłoszenia. Wychodziła jakaś pani z klatki, zapytałam czy widuje takiego kota - nie widuje ostatnio.
Napiszę ogłoszenie że został znaleziony taki kot. Jak się ktoś odezwie to ok a jak nie to widocznie nie ten kot..

Tylko zaznacz proszę. że koszt leczenia kota to już w tej chwili ponad 340 zł ,że kot jest chory i wymaga dalszego leczenia, że był niedożywiony i zaniedbany.
Ja się pytam dlaczego ?
Już nawet pominę fakt tzw. "persa wychodzącego" :roll: bo to nie jest karalne w polskim prawie.
Niedożywienie i zaniedbanie oraz nie zapewnienie opieki lekarskiej już tak.

Przepraszam to naprawdę nie jest złośliwość tylko suche stwierdzenie faktów.

Monia, lepiej tego ująć się nie da :ok:

Zdaję sobie z tego sprawę. Nie wiem czy z tego samego mieszkania ale na pewno z tego bloku, wychodzi piękny dachowiec biało-biszkoptowy. Już widziałam dwa ogłoszenia w przeciągu dwóch miesięcy o zaginięciu. Jeszcze się państwo nie nauczyło widocznie, że jeżeli ginie - to pewnego razu może już nie wrócić... :roll:
mamuśka

Post » Pt sty 18, 2013 16:34 Re: WARSZAWA PORZUCONY biszkoptowy pers Karmel szuka domu

Karmelek już na kroplówce, na szczęście wenflon był drożny i nie było potrzeby go męczyć, szczęka nie wygląda już tragicznie, dziąsełka tylko już lekko zaczerwienione. W poniedziałek powtórka morfologii.
jo.anna

Post » Pt sty 18, 2013 18:12 Re: WARSZAWA PORZUCONY biszkoptowy pers Karmel szuka domu

Szanowny Don Karmello 8) teraz już będzie tylko lepiej.
Możesz założyć pierścień na łapkę i podawać do ucałowania ludziom, innym kotom a nawet temu psu.
Zawsze to lepsze niż obwąchiwanie tyłka - wytłumacz mu to :wink:

Jo.anno cieszę się jak diabli bo mam piekielny sentyment do persów.
A ty masz anielską cierpliwość do tego półdiablęcia weneckiego... o pardon wanniastego.
No :ok:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Pt sty 18, 2013 21:52 Re: WARSZAWA PORZUCONY biszkoptowy pers Karmel szuka domu

mówcie co chcecie, ale moim zdaniem on się lekko uśmiecha :ryk:

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
jo.anna

Post » Pt sty 18, 2013 21:54 Re: WARSZAWA PORZUCONY biszkoptowy pers Karmel szuka domu

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
bardzo uśmiecha się
na moje oko to mina "czego chcesz ?"
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Pt sty 18, 2013 21:55 Re: WARSZAWA PORZUCONY biszkoptowy pers Karmel szuka domu

Albo, pokaż co masz a zastanowię się czy warto :ryk:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pt sty 18, 2013 22:01 Re: WARSZAWA PORZUCONY biszkoptowy pers Karmel szuka domu

Jo.anno a jak z czesaniem?
Próbowaliście już?
Ma fajną barwę ta jego sierść- biszkopt różowawy.
Ładny kot!

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pt sty 18, 2013 22:03 Re: WARSZAWA PORZUCONY biszkoptowy pers Karmel szuka domu

kotkins pisze:Jo.anno a jak z czesaniem?
Próbowaliście już?
Ma fajną barwę ta jego sierść- biszkopt różowawy.
Ładny kot!

tak, próbowałam, ale on widok szczotki ( każdej) dostaje spazmów, trauma jakaś ? nawet takiej małej do zamiatania się boi i syczy 8O , jutro mu resztę dredów powycinam i będę próbowała :kotek:
jo.anna

Post » Pt sty 18, 2013 22:04 Re: WARSZAWA PORZUCONY biszkoptowy pers Karmel szuka domu

jo.anna pisze:mówcie co chcecie, ale moim zdaniem on się lekko uśmiecha :ryk:

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

mi to wygląda na ironiczny usmiech :mrgreen:
agula76

Post » Pt sty 18, 2013 22:07 Re: WARSZAWA PORZUCONY biszkoptowy pers Karmel szuka domu

Uśmiech pod wąsem :wink: : "Posiedziałem pod wanną, narobiłem im stracha, to niech teraz docenią to, że wyszedłem. Bo ja przecież królewicz jestem".
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt sty 18, 2013 22:07 Re: WARSZAWA PORZUCONY biszkoptowy pers Karmel szuka domu

zazdrośnice jesteście i tyle ! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

przyszedł do mnie na kanapę, położył się obok i mruczy...ha! zdziwione cioteczki co ? :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
jo.anna

Post » Pt sty 18, 2013 22:09 Re: WARSZAWA PORZUCONY biszkoptowy pers Karmel szuka domu

Zdziwione nie, ale nieco zazdrosne :twisted:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

[poprzednia][następna]