Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 08, 2013 21:20 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Miraclle, jutro będę miała "kontrol" laptopa, pewnie się wyjaśni co mu dolega :mrgreen:

O 17,oo złapał mnie taki atak śmiechu, jeszcze mnie trzyma :ryk:
Małż wymyślił podwieczorek...
Poszedł do kuchni, zrobił dwie herbaty i ukroił dwa kawałki ciasta, położył na talerze, te na tacę i wyszedł z kuchni z okrzykiem na ustach "podwieczorek idzie..."
Potem słyszę mniej więcej coś w tym stylu:
- Zuczek, uważaj...
- Żuczku, nie podskakuj...
- Żuk, poczekaj, też dostaniesz...
-Zuczku nie plącz się pod nogami...
W tym momencie, nadbiegł...Rambuś...
Nagle, huk...120 kg legło na podłodze :oops:
Małż wywalił fikołka, rozlana herbata, dwa kawałki sernika na podłodze, ale tacy rycerz z dłoni nie wypuścił :ryk: :ryk:
Kot ze strachu wskoczył pod kanapę, do niego dołączył jamniś porywając przy okazji kawałek ciasta...
Ja ze śmiechu przestałam oddychać...nie mogłam złapać powietrza...
Teraz co spojrzę na małża, to się duszę, ale o tej porze już nie wypada się z niego śmiać :mrgreen: :mrgreen: :ryk: :ryk:
Kolację zjedliśmy bez większych atrakcji :D
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Wto sty 08, 2013 21:25 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

AnnAArczyK pisze:Miraclle, jutro będę miała "kontrol" laptopa, pewnie się wyjaśni co mu dolega :mrgreen:

Poszedł do kuchni, zrobił dwie herbaty i ukroił dwa kawałki ciasta, położył na talerze, te na tacę i wyszedł z kuchni z okrzykiem na ustach "podwieczorek idzie..."
- Zuczek, uważaj...
Małż wywalił fikołka, rozlana herbata, dwa kawałki sernika na podłodze, ale tacy rycerz z dłoni nie wypuścił :ryk: :ryk:
Kot ze strachu wskoczył pod kanapę, do niego dołączył jamniś porywając przy okazji kawałek ciasta...
Teraz co spojrzę na małża, to się duszę, ale o tej porze już nie wypada się z niego śmiać :mrgreen: :mrgreen: :ryk: :ryk:

Aahahah :smiech3: :smiech3: :ryk: :ryk: :ryk: ale się usmiałam ahhahaha

Lilka Mrau

Od: Pon sie 20, 2012 16:15

Post » Wto sty 08, 2013 21:26 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Kocio-psi gang sernikowy, kto by pomyślał - to się nazywa współpraca międzygatunkowa. :ryk: :ryk:

solarie

Od: Pt mar 02, 2012 17:21

Post » Śro sty 09, 2013 0:01 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

aż się popłakałam ze śmiechu :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: ale małż...cały :?: :D
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Śro sty 09, 2013 8:11 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

AnnAArczyK pisze:Miraclle, jutro będę miała "kontrol" laptopa, pewnie się wyjaśni co mu dolega :mrgreen:

- Zuczek, uważaj...

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Po co to kiepskie komedie oglądać, gdy tu na forum można się uchachać po pachy

Jamniś czujny i zwarty, świat się może walić, a jedzonko zawsze zdąży capnąć :ryk:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Śro sty 09, 2013 9:09 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Ubawiłam się :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Śro sty 09, 2013 19:55 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Biedny mąż, z Cudaczka jest 100% rambo 8) , a jamniś rośnie na kradziejka :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Czw sty 10, 2013 20:40 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Witajcie Ciocie z wieczorka:)
No i wczoraj nie miałam okazji tutaj przydreptać i zajrzeć na moje ukochane wątki :( ...
A wszystko przez pogodę...
Trzy dni temu mieliśmy wiosenkę, parę dyżurnych zalotników i lekkie spięcie między nimi a naszym Cudaczkiem , wczoraj śnieg i zimę, co nie przeszkodziło przybyszom wyć pod naszymi drzwiami, a dzisiaj deszcz z mokrym śniegiem i tylko jednego gościa, ale za to byłam świadkiem czegoś, co mnie zaskoczyło :wink:
Rano jak zwykle - oprócz Kropki, ta od poniedziałku siedzi kamieniem w chałupce - zwierzaczki poszły na spacerek (trzy minuty z drogą powrotną :ryk: )
Wróciła caaaałaaa...dwójka...
Normalnie zawsze wracają w takiej kolejności, pierwszy wpada Rambuś, za nim Żuczek, potem wtacza się Kacper i Kropka, Lunka zaś wchodzi ostatnia pilnując, żeby żadne inne jej nie dotknęło, ( a ja w otwartych drzwiach czekam..... aż mnie zawieje. :ryk: )
Dzisiaj było inaczej, do domu przyczłapał tylko Kacperek i Żuk....
Nie wróciła Lunka i Rambo.....
Wkurzyły mnie:), bo ja się starałam, przygotowałam im śniadaniowe żarełko, a one mnie zlekceważyły, więc ubrałam się i wyszłam przed dom szukać zaginionych....
No i zobaczyłam rozbawione towarzystwo...Lunka, Rambo i Burasek w najlepsze siedziały sobie pod schodami, mały podchodził do kocurka, a ten nawet na Cudaczka nie fukał, Lunka była (chyba) zachwycona sąsiadem a ten ostatni taki zapatrzony w Luncię, że mu do głowy nie przyszło zwiać przede mną....
Rozumiem, Buraś i Lunka:) ....ale co robił między nimi Rambo, w dodatku tolerowany przez kocura 8O ...
Ja się wycofałam do domu, wzięłam aparat, Lunka przybiegła za mną i usiadła na parapecie, ale Rambo z Buraskiem normalnie się bawiły ...nawet przyszły razem do góry pod drzwi!
Oczywiście Burasiowy Sąsiad dzisiaj wyglądał bardzo elegancko, na szyjce miał ładną obróżkę...
Udało mi się zrobić tylko takie mało wyrażne fotki i to już zza szyby, mało ciekawe ale...
Kropcia siedziała na stole w kuchni i też obserwowała...
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Faktycznie Miraclle, mam jakies braki w laptopku, więc zdjęcia wstawiam przez tiny.pic tylko takie :mrgreen:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw sty 10, 2013 22:13 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

siknę sobie
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Czw sty 10, 2013 22:21 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Karolek(ona) pisze:siknę sobie

Serdecznie zapraszam z całą swoją bandą :ok:

Proszę podziwiać mój śliczny banerek!
Takie cudo zrobiła mi Karolek(ona) :D
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw sty 10, 2013 23:53 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

pienkny banerek...pienkny :ok: :ok: :1luvu: wczoraj jak Cię nie było to się wystraszyłam, że jednak małż się potłukł przy tym fikołku :lol: :lol: :lol:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Czw sty 10, 2013 23:57 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Banerek pierwsza klasa, widać Twoje futrzaste cuda w pełnej okazałości. :ok:

solarie

Od: Pt mar 02, 2012 17:21

Post » Pt sty 11, 2013 7:06 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

teraz widzę efekt robienia czegoś na śpiochu po ciemku, ale poprawiłam chyba, trochę obniżyłam imię Lunki. masz w PW
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Pt sty 11, 2013 13:45 Re: Dwie Dziewczyny,Trzej Chłopcy-Jamniś rośnie-Musia za TM

Karolek(ona) pisze:teraz widzę efekt robienia czegoś na śpiochu po ciemku, ale poprawiłam chyba, trochę obniżyłam imię Lunki. masz w PW

Dzięki, już poprawiłam:)
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

[poprzednia][następna]