2xG + R. Jak chłop potrzebny to nie uświadczysz

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 07, 2013 10:40 Re: 3xG + R. Lola kolonistka + 2 tymczasy. Gabryś chory

Najbardziej to mi się w tych skutkach ubocznych podoba jadłowstręt

ja sie nazywają??? :D
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Czw lut 07, 2013 10:54 Re: 3xG + R. Lola kolonistka + 2 tymczasy. Gabryś chory

Duszek686 pisze:Najbardziej to mi się w tych skutkach ubocznych podoba jadłowstręt

nie? też na to zwróciłam uwagę :ok:

to neurol, coś jak xanax. Xanax kiedyś juz jadłam, nie schudłam :twisted:

Psiama, nie mogę zdjąć "oczu" bo mnie od razu głowa boli jak tak ślipię ze zmarszczonym czołem. A okularów nie mam, bo mi TZ na nich usiadł... muszę sobie zrobić jakieś, patrzyłam, takie najzwyklejsze na świecie 75-100 zł kosztują, więc nie majątek
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Czw lut 07, 2013 11:25 Re: 3xG + R. Lola kolonistka + 2 tymczasy. Gabryś chory

Georg-inia pisze:
Duszek686 pisze:Najbardziej to mi się w tych skutkach ubocznych podoba jadłowstręt

nie? też na to zwróciłam uwagę :ok:

to neurol, coś jak xanax. Xanax kiedyś juz jadłam, nie schudłam :twisted:

Psiama, nie mogę zdjąć "oczu" bo mnie od razu głowa boli jak tak ślipię ze zmarszczonym czołem. A okularów nie mam, bo mi TZ na nich usiadł... muszę sobie zrobić jakieś, patrzyłam, takie najzwyklejsze na świecie 75-100 zł kosztują, więc nie majątek
weź receptę na okulary raz na chyba 5 lat Ci się należą
w firmanie sobie wybierzesz najtańsze oprawki - nie mają złych
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Czw lut 07, 2013 11:38 Re: 3xG + R. Lola kolonistka + 2 tymczasy. Gabryś chory

Magija pisze:
Georg-inia pisze:Psiama, nie mogę zdjąć "oczu" bo mnie od razu głowa boli jak tak ślipię ze zmarszczonym czołem. A okularów nie mam, bo mi TZ na nich usiadł... muszę sobie zrobić jakieś, patrzyłam, takie najzwyklejsze na świecie 75-100 zł kosztują, więc nie majątek
weź receptę na okulary raz na chyba 5 lat Ci się należą
w firmanie sobie wybierzesz najtańsze oprawki - nie mają złych

taaaa, a wiesz jak to wygląda?
muszę najpierw mieć receptę (bezpłatnego oczologa mi wyznaczyli na maj), potem z tą receptą zapitalać do NFZ, żeby ją potwierdzić, no i potem to już mogę sobie wybrać okulary.

W optyku w tesco oczologa mam za darmo i śmiem twierdzić, że będzie to wcześniej niż w maju. A okularki za 75 zł mi zrobią.

Biorąc pod uwagę, że musiałabym wywalić na paliwo, żeby do tego NFZ pojechać oraz wziąć znów jakieś wolne z roboty - bo przeca NFZ otwarty do 16-tej - nie kalkuluje mi się to kompletnie. A czemu? a temu, że przy mojej wadzie wzroku zrefundują mi bodajże 19 zł. Więc proszę Cię... jak ktoś nie pracuje, nie ma innych zajęć prócz leżenia krzyżem w kościele i ma prawo do bezpłatnych przejazdów to może ma czas i ochotę się babrać za te parę groszy. Ja nie mam.

Georg-inia

Post » Czw lut 07, 2013 11:40 Re: 3xG + R. Lola kolonistka + 2 tymczasy. Gabryś chory

Nie miałam takich objawów po odstawieniu :wink:
Oczy badałaś ostatnio ? Bo ja musiałam odstawic soczewki po 15 latach ... :roll:

75 to jak za darmo :ok: .
Dziecku okulary (sprawdzane w kilku róznych punktach, sieciówkach i prywaciarzach) zaczynaja sie komolet od 300 a kończą ..... ho ho i jeszcze trochę :roll:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Czw lut 07, 2013 11:43 Re: 3xG + R. Lola kolonistka + 2 tymczasy. Gabryś chory

Z NFZem racja. Więcej załatwiania i latania niż zwrotu. Ale zapytaj w firmie. Wiele firm ma dofinansowania na sprzęt medyczny wzięty pod uwagę i dopłacają pracownikom. Dowiedz się czy coś takiego u Was funkcjonuje i na jakich warunkach. Moja ex-firma w tym zakresie była ok i dofinansowała mi okulary tak, że prawie nic nie zapłaciłam. Warto popytać.

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Czw lut 07, 2013 12:06 Re: 3xG + R. Lola kolonistka + 2 tymczasy. Gabryś chory

maueczarne pisze:Z NFZem racja. Więcej załatwiania i latania niż zwrotu. Ale zapytaj w firmie. Wiele firm ma dofinansowania na sprzęt medyczny wzięty pod uwagę i dopłacają pracownikom. Dowiedz się czy coś takiego u Was funkcjonuje i na jakich warunkach. Moja ex-firma w tym zakresie była ok i dofinansowała mi okulary tak, że prawie nic nie zapłaciłam. Warto popytać.

o właśnie!
Ty jestes pracownik komputerowy, powinni Ci z firmy zrefundować
ja jak pracowałam w EGO to zrobili, firma i tak w koszta sobie wrzuciła
a z tym NFZ nie wiedziałam ze taka mała refundacja
75zł to chyba same oprawki?
ja za jedno szkło płaciłam 125zł
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Czw lut 07, 2013 12:15 Re: 3xG + R. Lola kolonistka + 2 tymczasy. Gabryś chory

I tu budżet ma do przodu. Mnie zwracaja 200 zeta co dwa lata, czyli po każdych badaniach okresowych, po których mam prawo do recepty. Dzięki temu za 270 zeta zrobiłam sobie DWIE pary szybek, bo jedne mi wyszły na zero :mrgreen:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Czw lut 07, 2013 12:28 Re: 3xG + R. Lola kolonistka + 2 tymczasy. Gabryś chory

Okularów jeszcze nie noszę, ale widzę, że nie mam czego żałować bo budżecik szarpią niewąsko :strach:

Inga, mam nadzieję, że prędko uda Ci się zrobić EEG, żeby już się przynajmniej dodatkowo nie denerwować :ok: :ok: :ok:
Stawiam na stres, jednak... :evil:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Czw lut 07, 2013 13:08 Re: 3xG + R. Lola kolonistka + 2 tymczasy. Gabryś chory

U mnie tez cos tam zwracają, ale to sa takie smieszne pieniądze, że na jedną szybke nie starcza.
Nosze szybki na codzień, od lat, mam niemała wade, zatem szukam lekkich i z filtrami i innymi badziewiami (ciensze plastiki) czyli drogich, pracuje przy kompach. Nosze je kilka lat, więc inwestuję. A zwrot firmowy na waciki starcza. Ale lepsze to niz nic.
No i wiem, że sa firmy zwracające sporo, np. 200 u AYO to juz coś :ok:
Obrazek

psiama

Post » Czw lut 07, 2013 13:10 Re: 3xG + R. Lola kolonistka + 2 tymczasy. Gabryś chory

u mnie tez 200
ale
ja nie mam okularów
Obrazek

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Czw lut 07, 2013 13:28 Re: 3xG + R. Lola kolonistka + 2 tymczasy. Gabryś chory

Psiamo, jak się w końcu wybierzesz na urlop w moje strony, to zaprowadzę Cie do mojego magika od szybek. Ma taka tajną szufladę dla swoich, w której trzyma opraweczki w aktualnych, modnych wzorach, które produkuje miejscowy magik. Do tego zawsze wstawia plastiki z utwardzaniem i antyrefleksem oraz na życzenie plastiki fotochromy z utwardzeniem i antyrefleksem. Mają zakład w samym środku Starego miasta, czynsze sięgaja tam granicy absurdu, a mimo tego, dzięki procesjom wdzięcznych dozgonnie okularników, utrzymują się tam od wielu lat :mrgreen:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Czw lut 07, 2013 14:03 Re: 3xG + R. Lola kolonistka + 2 tymczasy. Gabryś chory

AYOObrazek
Obrazek

psiama

Post » Czw lut 07, 2013 15:45 Re: 3xG + R. Lola kolonistka + 2 tymczasy. Gabryś chory

firma mi piksy już kupiła - super-hiper wypaśne. Niezniszczalne. Znaczy oprócz usiądnięcia TZ-ta. Tego nie wytrzymały ;) dawno to było, zapłaciłam 480 zł za nie, właściwie mogłabym się postarać o dofinansowanie, ale ja nie umiem się tak prosić... u nas firma raczej "przyjacielska" jest i głupio wyskoczyć po prostu z podaniem.

75 zł kosztuje w tesco całość, oczywiście szybki bez antyrefleksów, filtrów UV, itd. i oprawki też takie sobie, wiadomo. Ale ja nie potrzebuję okularów do chodzenia, tylko do mienia i żeby widzieć Dr Housa jak już po kąpieli jestem :mrgreen:

oczy miałam badane w maju, więc stosunkowo niedawno. I nie mam zamiaru rezygnować z soczewek, o ile nie będzie to naprawdę konieczne. Wygoda jest nieporównywalna.

W domu mam wywalone w kosmos oprawki. Cudo to kosztowało pewnie z 500-600 euro. Tylko że szkła do tego też kosztują odpowiednio, pytałam, jakieś 400 zł za sztukę. Bo mocowanie szkieł do oprawek wymaga jakiegoś dziwnego materiału, szkło tytanowe czy jakieś...

Georg-inia

Post » Czw lut 07, 2013 17:16 Re: 3xG + R. Lola kolonistka + 2 tymczasy. Gabryś chory

Jeżu kolczasty... a plastik nie podejdzie?
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

[poprzednia][następna]