Busia opuściła swój kochający dom, teraz odpoczywa za TM [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 08, 2013 11:49 Re: Busia jednooczka, znowu szuka domu !

wydarzenie na fb jest cały czas, nawet daty zmieniałam, jakbym czuła że będzie jeszcze potrzebne ...

https://www.facebook.com/events/366328966794893/
Kod:
Soniusia Obrazek Feluś Obrazek Obrazek ObrazekBusia już wśród kocich aniołków [*] http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=360

lula11

Od: Pon paź 31, 2011 10:32

Post » Śro maja 08, 2013 11:50 Re: Busia jednooczka, znowu szuka domu !

w pracy nie mam niestety możliwości, ale w domu rorzucę po znajomych - musi się udać
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Śro maja 08, 2013 11:55 Re: Busia jednooczka, znowu szuka domu !

jestem zdeterminowana , tyle serca i zaangażowania włożyłam w to, aby poprawić jej los i nie może to wszystko pójść na marne - Busia zasługuje na to, aby ostatnie lata swojego życia spędzić w spokoju i przyjaznym i kochającym domu (Busia ma około 8 - 9 lat)
Kod:
Soniusia Obrazek Feluś Obrazek Obrazek ObrazekBusia już wśród kocich aniołków [*] http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=360

lula11

Post » Śro maja 08, 2013 12:02 Re: Busia jednooczka, znowu szuka domu !

Dziwne zachowanie Busi nie musi mieć wcale natury behawioralnej!
Przede wszystkim powinna zostać dobrze zdiagnozowana (morfologia i biochemia krwi na początek). To mogą być zachowania związane z chorobą. Tę trzeba najpierw wykluczyć. Niepokojące jest pojawiające się duże pragnienie, wycofanie (często wynikające z bólu lu złego samopoczucia fizycznego) i zmienność nastroju Busieńki.
Mocno zaciskam kciuki za koteńkę :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Śro maja 08, 2013 12:44 Re: Busia jednooczka, znowu szuka domu !

Mnie też to przypomina "rzuty" chorobowe. Przychodzi mi na myśl cukrzyca, nerki... Trochę tego jest. Na pewno trzeba zrobić jej badania.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro maja 08, 2013 13:25 Re: Busia jednooczka, znowu szuka domu !

już poprosiłam ewexoxo, prowadzącą FB ślepaczkowe o zamieszczenie apelu o dom dla Busi

czy jest możiwość zrobienia Busi wyników pod kątem nerek ?

o zachowaniu kotków cukrzycowych nie mam pojęcia, ale przy nerkach takie zachowanie może mieć miejsce jak najbardziej(to sikanie, o którym przeczytałam parę postów wcześniej w powiazaniu z zachowaniem i wycofaniem pzrypomina mi reakcje Malwinki [*], zanim została zdiagnozowana na pnn)dobrze byłoby wykluczyc najpierw sprawy chorobowe

jesli jest to problem finansowy, proszę napisać , rozwiażemy go, to nie może byc powodem, aby Busia była wciaz w takim stanie bez diagnozy

także potencjalny domek powinien znać stan kotki, aby Busia nie wylądowała na ulicy po tygodniu

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw maja 09, 2013 12:42 Re: Busia jednooczka, znowu szuka domu !

Busię umówiłam do weterynarza na wykonanie wszystkich niezbędnych badań na wtorek 14 maja, to najwcześniejszy możliwy termin, pasujący osobie opiekującej się teraz Busią.
Nie ukrywam że potrzebuję wsparcia finansowego do pokrycia tych kosztów. Na odroczenie płatności nie mam co liczyć.
Kod:

lula11

Post » Czw maja 09, 2013 13:02 Re: Busia jednooczka, znowu szuka domu !

Przyszła mi jeszcze tarczyca na myśl. Ale jej objawy znam u ludzi. Okresy żywotności są poprzeplątywane marazmem, depresją...

Trzymam kciuki :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw maja 09, 2013 14:18 Re: Busia jednooczka, znowu szuka domu !

Dziewczyny, mnie też te objawy kojarzą się przede wszystkim z cukrzycą i nerkami, tarczycy też nie można wykluczyć :( .
Czyli nie wolno pominąć w badaniu krwi parametrów nerkowych, poziomu cukru, oczywiście wątrobowe i trzustkowe podstawowe też (ale to już norma przy biochemii). Jeśli wynik cukru będzie wyraźnie podwyższony wówczas trzeba koniecznie zbadać poziom fruktaminozy zanim wprowadzi się jakiekolwiek leczenie!!!
No i można sprawdzić T4 (poziom tarczycy), ale może po wykluczeniu innych chorób :?
Najważniejsze, że wreszcie coś się ruszy i koteńka uzyska pomoc weterynaryjną :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Czw maja 09, 2013 15:47 Re: Busia jednooczka, znowu szuka domu !

lula11 pisze:Busię umówiłam do weterynarza na wykonanie wszystkich niezbędnych badań na wtorek 14 maja, to najwcześniejszy możliwy termin, pasujący osobie opiekującej się teraz Busią.
Nie ukrywam że potrzebuję wsparcia finansowego do pokrycia tych kosztów. Na odroczenie płatności nie mam co liczyć.

Podaj mi dane na PW to dołożę się trochę do badań koteczki.
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Czw maja 09, 2013 18:48 Re: Busia jednooczka, znowu szuka domu !

jerzykowka pisze:Dziewczyny, mnie też te objawy kojarzą się przede wszystkim z cukrzycą i nerkami, tarczycy też nie można wykluczyć :( .
Czyli nie wolno pominąć w badaniu krwi parametrów nerkowych, poziomu cukru, oczywiście wątrobowe i trzustkowe podstawowe też (ale to już norma przy biochemii). Jeśli wynik cukru będzie wyraźnie podwyższony wówczas trzeba koniecznie zbadać poziom fruktaminozy zanim wprowadzi się jakiekolwiek leczenie!!!
No i można sprawdzić T4 (poziom tarczycy), ale może po wykluczeniu innych chorób :?
Najważniejsze, że wreszcie coś się ruszy i koteńka uzyska pomoc weterynaryjną :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Nie wiem czy wszystkie te badania uda mi się zrobić w tym gabinecie, czy są w stanie je zrobić, ale ile się da to zrobimy. Trzeba też zrobić usg , bo Busia źle reaguje na narkozę, może ma wadę serca np. Zdaję się na wiedzę weterynarzy , ja nie mam tak dużego doświadczenia w leczeniu kotów i dlatego muszę im zaufać
Kod:

lula11

Post » Czw maja 09, 2013 20:24 Re: Busia jednooczka, znowu szuka domu !

Podrzucam! Sprawa pilna, Lula tyle się naszarpała, żeby kotka miała dom, a tu znowu coraz gorzej.

WeraW

Od: Pt lut 24, 2012 21:02

Post » Czw maja 09, 2013 20:56 Re: Busia jednooczka, znowu szuka domu !

Wiadomo jak się teraz Busia czuje?

Trzymam kciuki z całych sił.

Alyss

Od: Czw wrz 06, 2012 19:01

Post » Czw maja 09, 2013 21:09 Re: Busia jednooczka, znowu szuka domu !

Nie wiem dokładnie, ale wiem że czuje się samotna , tęskni za panią. Nie mam możliwości w tej chwili odwiedzenia jej pod nieobecność opiekunki.
Kod:

lula11

Post » Pt maja 10, 2013 15:17 Re: Busia jednooczka, znowu szuka domu !

Najgorsze jest to, że ona samotna jest w tym pustym domu:( Kicia powoli się poddaje, szukamy kogoś, kto mógłby ją wziąć, ale większość zakocona po uszy.

WeraW

Od: Pt lut 24, 2012 21:02

[poprzednia][następna]