Broszka & Company cz.4

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 27, 2012 11:36 Re: Broszka & Company

jasia0245 pisze:Witam i pozdrawiam. Jak Ineczka?
Ja kiedyś miałam suczkę - pudelka, miała w pęcherzu moczowym duże kamienie, zrobił wet operację. Po tej operacji ranki nic nie chciały się zagoić, byliśmy codziennie na zastrzykach, cały czas pod kontrolą lekarzy wetów. Suczka czuła się coraz gorzej i kiedyś będąc na kolejnej wizycie zamknęła oczka tak na dobre. Wiem, że to jest straszne, przeżyłam to razem wtedy z 16 letnim synem. Nie wiedziałam czy było to dobre, że postanowiliśmy ją operować, czy miała chodzić dalej z tymi kamieniami i ciągle robić siku. :cry:

Smutna opowieść, biedna psina... :(
Z Inusią nie poddajemy się: leczymy skórę (i biedula nadal siedzi w kubraczku z pantalonami), wspomagamy nerki i wątrobę i czekamy, może jej stan jeszcze się poprawi?...

Beasia pisze:Broszeczko, jak zdrówko, lepiej coś?
Moje? No chyrlam dalej, ale co zrobić - dopiero w weekend trochę odsapnę ;) Na szczęście jak już się rozkręcę z rana to nawet nieźle się czuję cały dzień i jestem normalnie na chodzie, najgorzej wieczorem i w nocy bo dusi mnie katar i klaszel :evil:

Alienor pisze:Bardzo Ci współczuję tej sytuacji z Inką - jakbyś nie zrobiła operacji, dręczyłaby Cię myśl, że można było jeszcze coś zrobić; a tak dręczy Cię myśl, że chcąc pomóc zaszkodziłaś :( . Mam nadzieje, że uda się tak ustawić leki, żeby Inka jak najdłużej nie cierpiała. No i że te ranki się zagoją jednak.
No właśnie...
Też mam ciuchutką nadzieję że uda się ją jeszcze ustabilizować i te rany się zagoją na tyle żebym mogła jej zdjąć ubranko bo męczy ją ten kubrak strasznie :(
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Czw wrz 27, 2012 11:37 Re: Broszka & Company

Teraz jest mało słońca - może byś spróbowała czy jej pomoże ten olejek z dziurawca?
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw wrz 27, 2012 12:15 Re: Broszka & Company

Alienor pisze:Teraz jest mało słońca - może byś spróbowała czy jej pomoże ten olejek z dziurawca?

U Was jest mało słońca? 8O
U nas ostatnio było praktycznie bezchmurne niebo a dzisiaj trochę chmur, ale ogólnie jest słonecznie :wink:
Teraz smarujemy maścią ze sterydem. Jeśli to jest odsłona raka płaskonabłonkowego to nic nie pomoże, ani olejki ani maści - na uchu miała przez ponad rok wypróbowane dosłownie wszystko i nic nie pomogło, rana przysychała po czym po kilku dniach rozkrwawiała się od nowa... teraz jest bardzo podobnie :( Tylko uchem Inka się wcale nie interesowała a brzuch wciąż by wylizywała :?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw wrz 27, 2012 12:18 Re: Broszka & Company

przytulam...
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Czw wrz 27, 2012 13:16 Re: Broszka & Company

Dzięki wielki za wsparcie i ciepłe myśli :1luvu:

Wystawiłam bazarek, serdecznie zapraszam :P
viewtopic.php?f=20&t=146521

Właśnie słyszę przez okno że najstarsza kopytna seniorka dostała ruję - drze ryja na całą wieś dosłownie jak zarzynane prosię Obrazek
Muszę szybko konie zamknąć do stajni zanim ktoś wezwie policję że straszna krzywda zwierzakom się u mnie dzieje :twisted:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw wrz 27, 2012 13:46 Re: Broszka & Company

nasza koteczka Perełka-Fumcia odeszła w zeszłym roku 25 pazdziernika miała 14 lat,wet miał robić operacje,.ale leczył,krople,sterydy itd.Nie doczekała operacji.Czy gdyby ta operacja była Fumcia byłaby z nami? Nadal zadaje sobia to pytanie...
Broszko jeśli chodzi o Inusie zawsze zostaje czy,gdyby...

fumcia

Od: Sob wrz 03, 2011 12:51

Post » Czw wrz 27, 2012 13:50 Re: Broszka & Company

Broszko,jesteś super w perzetwarzaniu darów natury,dostałm ok4 kg dużej pigwy,co można z niej zrobić oprócz pigwówki?

fumcia

Post » Czw wrz 27, 2012 14:07 Re: Broszka & Company

fumcia pisze:nasza koteczka Perełka-Fumcia odeszła w zeszłym roku 25 pazdziernika miała 14 lat,wet miał robić operacje,.ale leczył,krople,sterydy itd.Nie doczekała operacji.Czy gdyby ta operacja była Fumcia byłaby z nami? Nadal zadaje sobia to pytanie...
Broszko jeśli chodzi o Inusie zawsze zostaje czy,gdyby...

Tak to już jest że dręczą nas pytania i wątpliwości... Współczuję odejścia Fumci ['] :(
Mam strasznie smutne myśli też dlatego że już nadeszła jesień a jakoś tak większość naszych zwierzaków odeszła na zawsze właśnie jesienią... Nie lubię tej pory roku, działa na mnie strasznie depresyjnie :|

fumcia pisze:Broszko,jesteś super w perzetwarzaniu darów natury,dostałm ok4 kg dużej pigwy,co można z niej zrobić oprócz pigwówki?

Miałam kilka fajnych przepisów na pigwę ale linki poooszly jak padł mi komputer :evil:
Postaram się potem poszukać w sieci :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw wrz 27, 2012 14:10 Re: Broszka & Company

Fumciu, skąd masz pigwę? Bo ja bym tak pigwówkę chciała zrobić....

A u nas było pogodnie - do dzisiaj. Dzis pogoda pod zdechłym Azorkiem - szaro, pada i w ogóle fuj :( .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw wrz 27, 2012 15:04 Re: Broszka & Company

fumcia pisze:Broszko,jesteś super w perzetwarzaniu darów natury,dostałm ok4 kg dużej pigwy,co można z niej zrobić oprócz pigwówki?

Pigwy czy pigwowca? Jeśli wygląda jak gruszka i wali perfumami, to pigwa; jeśli jest bardziej podobne do jablka i przyjemnie pachnie, to pigwowiec.
Ja robię dżemy - bardzo kwaśne, wylącznie jako podklad pod bakalie do wielkanocnych mazurków.
A w tym roku zamierzam poeksperymentować i wyprodukować dżem z pigwowca i dyni.
Można też robić syrop - zawiera bardzo dużo wit. C i może zastąpić cytrynę.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Czw wrz 27, 2012 15:06 Re: Broszka & Company

pigwe mam z działki,wyobrazcie sobie,że sa działkowcy którzy aronie i pigwe uważaja za krzewy ozdobne,a owoce za nie jadalne.Jeden z działkowców przekonywał mnie,że owoc aronii jest trujacy, nawet to,ze mówiłam,że pije sok z tych owoców od 10 lat go nie przekonało.

fumcia

Post » Czw wrz 27, 2012 15:07 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:Właśnie słyszę przez okno że najstarsza kopytna seniorka dostała ruję - drze ryja na całą wieś dosłownie jak zarzynane prosię Obrazek
Muszę szybko konie zamknąć do stajni zanim ktoś wezwie policję że straszna krzywda zwierzakom się u mnie dzieje :twisted:

Seniorkom też takie rzeczy chodzą po glowie? 8O
Swoją drogą, jakie to szczęście, że ludzie tak nie mają - wyobrażacie sobie co by się wyrabialo: w każdym miejscu i o każdej porze roku stada bab i chlopów drących ryja na calą okolicę? :lol:

felin

Post » Czw wrz 27, 2012 15:09 Re: Broszka & Company

fumcia pisze:pigwe mam z działki,wyobrazcie sobie,że sa działkowcy którzy aronie i pigwe uważaja za krzewy ozdobne,a owoce za nie jadalne.Jeden z działkowców przekonywał mnie,że owoc aronii jest trujacy, nawet to,ze mówiłam,że pije sok z tych owoców od 10 lat go nie przekonało.

To znaczy, że masz pigwowca. Pigwa to drzewo.
Male odmiany pigwowca faktycznie takie bardziej ozdobne są - owocki wielkości śliwek.

felin

Post » Czw wrz 27, 2012 15:14 Re: Broszka & Company

pomisł pigwa z dynią super,jeśli ktoś jest zainteresowany,moge podać sprawdzony przepis na dynie z jabłkiem

fumcia

Post » Czw wrz 27, 2012 15:18 Re: Broszka & Company

ło matko,wybraziłam sobie te stada bab i chłooów drących ryja,niektórzy by zachrypli i nic...

fumcia

[poprzednia][następna]