Mirmiłki IV - sushi i Pushido, foty str. 99

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 19, 2012 23:01 Re: Mirmiłki IV - Duża jest dziurawa.

Aniada pisze: Dziś mnie oświecono, że gdybym była górnikiem, dostawałabym obowiązkowo przydział kilku ton węgla. Albo ich równowartość w banknotach.

Obowiązkowo, mówisz?
Ja jestem górnikiem, z racji pracy w takimże zakładzie.. ale jakoś nie dostaję ani węgla (a raczej gazu :twisted: ) ani jego równowartości.. :?
Co nawyżej mogę sobie uszyć mundur górnika.. :mrgreen:

A w ogóle to gdzie się podziewasz? :placz: skrobnęłabyś czasem parę słów, co?
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Pon wrz 24, 2012 14:39 Re: Mirmiłki IV - Duża jest dziurawa.

Wpadłam po urlopie od razu do Mirmiłków poczytać, co się działo, a tu tak mało naskrobane :(
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pon wrz 24, 2012 18:11 Re: Mirmiłki IV - Duża jest dziurawa.

A pewnie Boluś to już porządne kocisko, nastolatek pełną gębą :) . Rany, rany co u Misia, Czesia, Poli, Jożika, no i Bolutka się dzieje? Nadal straszliwie tęsknią, czy pomału przyzwyczajają się do sytuacji?
A Aniada jada kluski śląskie z dziurką i modrą kapuchą? 8)

maneki

Od: Pon wrz 19, 2011 12:40

Post » Pon wrz 24, 2012 20:29 Re: Mirmiłki IV - Duża jest dziurawa.

Kurza twarz - zdjęcia Bolusia :!: Ras, ras :!:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Wto wrz 25, 2012 6:53 Re: Mirmiłki IV - Duża jest dziurawa.

Duza chyba zaginęła 8O .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto wrz 25, 2012 8:20 Re: Mirmiłki IV - Duża jest dziurawa.

Uprzejmie donoszę, że Aniada żyje. Zapracowana jest wręcz nieludzko i po powrocie pada na twarz.
O wszystkich pamięta i pozdrawia. I z pewnością coś naskrobie, wkrótce...

Betaka

Od: Nie lut 28, 2010 12:32

Post » Wto wrz 25, 2012 8:28 Re: Mirmiłki IV - Duża jest dziurawa.

zatęskniłam za Mirmiłkowem i gospodynią,ale poczekam niech już na dobre zamieszkają wszyscy razem :D :wink:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Wto wrz 25, 2012 21:15 Re: Mirmiłki IV - Duża jest dziurawa.

Dziewczyny szukam transportu dla egzotyka z łodziekgo schroniska do DT w Warszawie.Sprawa pilna, kot źle znosi schroniskową rzeczywistość...przepraszam za OT, ale to naprawdę pilne...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Sob wrz 29, 2012 11:24 Re: Mirmiłki IV - Duża jest dziurawa.

Betaka pisze:Uprzejmie donoszę, że Aniada żyje. Zapracowana jest wręcz nieludzko i po powrocie pada na twarz.
O wszystkich pamięta i pozdrawia. I z pewnością coś naskrobie, wkrótce...

Powiedzmy zatem, że dziś jest to "wkrótce". :mrgreen:
Dziewczyny Moje, u kociastych wszystko w najlepszym porządku. Są zdrowe, bawią się, niespecjalnie tęsknią. Widziałam je przez scypa (tak się niestety ułożyło z moimi studiami, że do domu jadę dopiero na Wszystkich Świętych).
Miś obrósł nieludzko. Zrobiła się z niego wielka kulka. Nie widać mu uszków i łebka. Na końcu kulki powiewa coś na kształt ogona, a cała kulka wsparta jest o cztery krótkie, grubiutkie paróweczki, które przywodzą na myśl niby-łapki.
Bolek jest duuuuuuży. Gazda twierdzi, że gdyby Misia ogolić, to Bolek okazałby się może nawet większy niż Miś właściwy.
Bolusiński KOOOOOCHA. Koooocha od rana do nocy. Jest niesamowitym przytulasem i od czasu do czasu... spuszcza łomot Czesiowi. Serio, serio. Czesio już mu nie podskoczy. Generalnie jednak panuje zgoda.
Jożik jest zazdrosny o Bolka. Królik wygramolił się z grzybicy, pomógł nizoral. Uszka kłapouszka już pokrywają się futerkiem.
Reasumując: panuje zgoda i powszechna miłość. Mi czas leci niesamowicie szybko. Domek Tymczasowy jest świetny i ... goni mnie do czytania lektur (poskarżę się też trochę, a co!). Pozwala mi wypijać swoje mleko i kawę, częstuje obiadem i dba o mnie niesamowicie. Do weterynarza zawiózł mnie już pierwszego dnia. :mrgreen:

Co jeszcze? W pracy siedzę BARDZO długo. Na dobrą sprawę wykonuję w niej 4 funkcje. Usatysfakcjonowana jestem po kokardę. Nigdy nie miałam tak spokojnego i radosnego życia zawodowego. Będę robić wszystko, by tu zostać i ściągnąć do siebie resztę Mirmiłowa, choć nie wiem, kiedy to będzie możliwe.
Ogrom zajęć sprawia, że nie tęsknię. Wstaję o 5.00 lub 5.45, wracam wieczorem, idę spać, i dni lecą nieprawdopodobnie szybko. Dużo rozmawiam z Gazdą, mam bezustannie świeże wieści o kotach. Tylko zdjęć mało.

Kwestia zęba skończyła się średnio dobrze. Boleć przestało całkowicie po 4 tygodniach. Niestety, został mi obolały język :( Nie mogę jeść niczego gorącego, twardego i ostrego. Gdy na dłużej zainstaluję się w domu stałym, z pewnością pójdę z tym do lekarza.
Tak sobie też nieśmiało myślę, że teraz, gdy mam katowicki bilet miesięczny, może udałoby mi się wyrwać w któryś weekend do stolicy Śląska na jakąś kawkę z forumowiczkami?
Alienorku, co Ty na to??

Pozdrawiam Was najserdeczniej. Cieszę się, że wchodzicie i zaglądacie. Postaram się o fotki.

AAMMS, PRZYSZŁA PACZUSZKA OD CIEBIE. Gazda nie otwierał. Domyślam się, co w niej jest i DZIĘKUJĘ!!! :1luvu: Pooglądam jak wrócę do domu.

Pamiętacie, jak Boluś był wielkości tej rolki?? Tak, że się na niej huśtał??

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Aniada

Post » Sob wrz 29, 2012 14:17 Re: Mirmiłki IV - Czy ktoś nas jeszcze pamięta??

To już nie Boluś, tylko Bolesław, albo nawet Bolesław Wielki (albo Duzy Bolo)
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob wrz 29, 2012 14:22 Re: Mirmiłki IV - Czy ktoś nas jeszcze pamięta??

O kurka - prawdziwy duży kot 8O 8O 8O

Gdyby nie zdjęcia, to chyba nikt by nie uwierzyl, że tak niedawno byl taki maleńki.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Sob wrz 29, 2012 14:34 Re: Mirmiłki IV - Czy ktoś nas jeszcze pamięta??

Bolek toż to kawał chłopa !

jeśli chodzi o spotkanie katowickich forumowiczek ja się chętne bym pisała
polecam na takie spotkanie Dobrą Karmę na Św. Jacka ( blisko Akademii Muzycznej)
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Sob wrz 29, 2012 14:38 Re: Mirmiłki IV - Czy ktoś nas jeszcze pamięta??

O, są wieści! Hurrrra!
Boluś to tygrys. I powtarzam, że przerośnie Czesia. Zobaczycie.
A jak tam Poleńka? Ona chyba tęskni, biedaczka... W końcu to jedyna córeczka Dużej.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Sob wrz 29, 2012 17:03 Re: Mirmiłki IV - Czy ktoś nas jeszcze pamięta??

MPikowo sie wita po przerwie :) Troche sie u nas dzialo, ale juz jestesmy.
Jak sie miewaja Mirmilki i Duzi? Bolus to juz wieeelki Pan Kot :love:
A jak tam w pracy, Aniada?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob wrz 29, 2012 17:55 Re: Mirmiłki IV - Czy ktoś nas jeszcze pamięta??

taizu pisze:To już nie Boluś, tylko Bolesław, albo nawet Bolesław Wielki (albo Duzy Bolo)

Dla mnie zawsze będzie Bolusiątkiem, malutkim okruszkiem, którego trzeba pilnować, czy kupę odpowiednio często wali. (Ociera łezkę wzruszenia... ;) )

MB&Ofelia pisze:O, są wieści! Hurrrra!
Boluś to tygrys. I powtarzam, że przerośnie Czesia. Zobaczycie.
A jak tam Poleńka? Ona chyba tęskni, biedaczka... W końcu to jedyna córeczka Dużej.

Nic a nic nie tęskni. One w ogóle za mną nie tęsknią. Miś początkowo tęsknił i był strasznie niegrzeczny, upierdliwy do kwadratu, marudny, grymaśny i niemożliwie przeszkadzający. Ale teraz wszystko się wyciszyło.
Aniada

[poprzednia][następna]