Mój kocio-psi świat.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 31, 2012 13:38 Re: Mój kocio-psi świat.

W związku z wejściem w życie uchwały na temat zapobiegania bezdomności zwierząt w mojej gminie złożyłam stosowne oświadczenie o tym, że jestem opiekunem społecznym "moich" garażowych. Na sterylki oczywiście nie ma co liczyć, "fundują" je tylko zwierzakom wyłapywanym do schroniska :| Ja, jako opiekun społeczny mogę liczyć na dofinansowanie odnośnie zakupu żarełka więc do oświadczenia dołączyłam szacunkowe zapotrzebowanie na jedzonko do końca roku. Mam wielką nadzieje, że zgodzą się choć w połowie dołożyć pieniążków z budżetu ponieważ niemało wyszło z moich wyliczeń :roll: Na razie czekam na odpowiedź. Gdyby decyzja była pozytywna mogłabym więcej pomóc choćby tacie w dokarmianiu Starszej i jej synka w miejscu jego pracy.
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Czw maja 31, 2012 18:39 Re: Mój kocio-psi świat.

UWAGA :!: :!: :!:
Szatany ze zlewu atakują :twisted: :lol:

Obrazek
Obrazek

nelka83

Post » Pt cze 01, 2012 11:03 Re: Mój kocio-psi świat.

MB&Ofelia, bardzo dziękuję za fanty na bazarek :1luvu:
Obrazek

nelka83

Post » Sob cze 09, 2012 17:32 Re: Mój kocio-psi świat.

nelka83 pisze:UWAGA :!: :!: :!:

Obrazek

Strach wejść do kuchni 8O :lol: :lol:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pon cze 11, 2012 8:04 Re: Mój kocio-psi świat.

Bazyliszkowa pisze:
nelka83 pisze:UWAGA :!: :!: :!:

Obrazek

Strach wejść do kuchni 8O :lol: :lol:

Ojjj strach wejść do któregokolwiek pomieszczenia w domu ponieważ często za rogiem albo na meblu czai się Czarna Plama :lol:
Witaj na strasznie "niechodliwym" i zakurzonym wątku :oops:
Obrazek

nelka83

Post » Pon cze 11, 2012 8:45 Re: Mój kocio-psi świat.

Nigdy nie miałam czarnego kota, ale najbardziej bym się bała, że na niego nadepnę w nocy. Już na buraski muszę bardzo uważać, bo ich nie widać, zwłaszcza na zielono-burej wykładzinie w przedpokoju :lol:

Bazyliszkowa

Post » Pon cze 11, 2012 9:31 Re: Mój kocio-psi świat.

Bazyliszkowa pisze:Nigdy nie miałam czarnego kota, ale najbardziej bym się bała, że na niego nadepnę w nocy. Już na buraski muszę bardzo uważać, bo ich nie widać, zwłaszcza na zielono-burej wykładzinie w przedpokoju :lol:

:lol:
Powiem Ci, że nie jest tak źle :) Albo Kitka ma świadomość, że wieczorami zlewa się z tłem i nauczyła się omijać nasze nogi albo my nauczyliśmy się ostrożności. Najgorzej jest z Aronem (pies), on czasem jakby jej nie widział i miedzy jego łapami Kita musi bardzo manewrować :roll: Dobrze, że jest spora szczelina między psem a podłogą bo gdyby ją ten "cielaczek" nadepnął z pewnością zostałby porządnie użarty w kończynę i kłótnia gotowa :D
Najgorzej jest gdy wsadzam ręce do ciemnej szafy w przedpokoju i nagle czuję koteckowe zębiszcza na dłoni :evil:
Obrazek

nelka83

Post » Pon cze 11, 2012 18:32 Re: Mój kocio-psi świat.

Witamy się po urlopowej przerwie. Miał być jeszcze jeden fant, ale tak pakowałam, że został w domu na dywanie... :oops: Będzie z jakąś kolejną przesyłką. Głaski dla futerek, lecę dalej doczytywać różne wątki, bo sporo ciekawych rzeczy mnie ominęło.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Wto cze 12, 2012 6:20 Re: Mój kocio-psi świat.

Witamy, witamy :1luvu: i urlopu zazdrościmy :twisted:
Obrazek

nelka83

Post » Śro cze 13, 2012 16:09 Re: Mój kocio-psi świat.

Nowe fotki garażowych :)

ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

A tu Staruszka dokładnie wylizuje Czarnuszkowy łepek :D

Obrazek

Ostatnio nie widuję Gburkowej, nie wiem co się dzieję :( Mam nadzieję, że po prostu przychodzi później i się mijamy.
Obrazek

nelka83

Post » Śro cze 13, 2012 17:25 Re: Mój kocio-psi świat.

nelka83 pisze:Obrazek

Nie ma to jak pełna miska :D

Bazyliszkowa

Post » Śro cze 13, 2012 17:37 Re: Mój kocio-psi świat.

Bazyliszkowa pisze:
nelka83 pisze:Obrazek

Nie ma to jak pełna miska :D

Pełna micha to podstawa :ok:
Trochę brzydko wyglądają te kamienie na "talerzach", ale w miejscu gdzie karmię często jest przeciąg i wszystko fruwa :roll: Nie chcę rzucać się z tym w oczy i nie chcę żeby ludzie mówili, że jest syf i tym samym zwracali uwagę na koty. Wszystko musi być cacy, czyściutko i niezauważalnie :wink: Do tego to zagródka pewnego starszego Pana, który pozwolił mi zostawiać jedzonko kotom u siebie. A ile muszę się nagimnastykować żeby tam wszystko wsunąć lub powyciągać :lol: Ale teraz przynajmniej ani psy ani lisy niczego nie wyjadają.
Obrazek

nelka83

Post » Czw cze 14, 2012 10:10 Re: Mój kocio-psi świat. Nowe fotki garażowych (str.17)

Kamienie może nie są ozdobne, ale bardzo przydatne. Ja układałam jak największe kamienie na styropianowych kociach budkach na zimę, bo bałam się, że silny wiatr gdzieś te budki wywieje.

Bazyliszkowa

Post » Czw cze 14, 2012 13:26 Re: Mój kocio-psi świat. Nowe fotki garażowych (str.17)

No tak, styropianowe budki są leciutkie, a jakby w niej jeszcze jakieś kocię lekkie siedziało :strach: Pewnie też mogłaby pofrunąć.
Obrazek

nelka83

Post » Czw cze 14, 2012 21:18 Re: Mój kocio-psi świat. Nowe fotki garażowych (str.17)

Koło mojej pracy koty dostają jedzonko i picie w porcelanowych miseczkach, takich nie zwieje. Jak skończy mi się urlop, to dostaną niezłą wyżerkę, sporo się uzbiera po Ofelii, bo kociasta coś mi ostatnio wymiotuje, w dodatku po tych lepszych karmach (po gourmecie nic, a po grau rzyg :?: ). Osiwieję kiedyś przez tego kota. Chyba będę musiała zrobić jej badania, ale muszę się zebrać na odwagę przed trzymaniem jej do pobrania krwi :? .
A co do fotek - tak mi się kiedyś marzył czarny kot! Stety lub niestety, trafiła się pręgusia zamiast czarnuszka. Ale może kiedyś...
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

[poprzednia][następna]