Choco i Nero w MAJU GŁOSUJĄ NA PKDT na KRAKVET cz.3,

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 03, 2011 10:17 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś

Napisałam cosik...
Inka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pon paź 03, 2011 18:38 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś

Ewcia
Dopiero dzięki Twojemu wątkowi dowiedziałam się że jopop założyła fundację :oops:
Moja Sarabka jest od niej z miotu Zombiaków z Powązek wiec zawsze bedę jej wdzięczna za uratowanie życia mojej księżniczce :king:
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Pon paź 03, 2011 18:47 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś

czarna.wdowa pisze:Ewcia
Dopiero dzięki Twojemu wątkowi dowiedziałam się że jopop założyła fundację :oops:
Moja Sarabka jest od niej z miotu Zombiaków z Powązek wiec zawsze bedę jej wdzięczna za uratowanie życia mojej księżniczce :king:

no to zapraszam do naszego wątku :twisted: w moim podpisie masz banerek ;)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pon paź 03, 2011 23:12 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś

Wiesz, że też całkiem zapomniałam, że Sari jest z Powązek :wink:

Jesień!
Rano była mgła. Potem zastanawiałam się czy to mżawka czy opada mgła, teraz świeci piękne słońce!
Lubię spacer po parku w słoneczny jesienny dzień, opadające suche kolorowe liście szeleszczą pod mymi stopami, lubię ich zapach, słyszę szelest pozostałych na drzewach liści , piękne są ich kolory. Pożółkły i opadają też liście akacji. Czasem obok mnie zaśpiewa ptak, czasem gdzieś zauważę przebiegającą wiewiórkę. Szum wody płynącej w fontannie przypomina mi górskie strumyki.
Wczoraj rano wyszłam na chwilę z domu a trafiłam na kilkugodzinny kilkunastokilometrowy spacer między innymi po Łazienkach. Aparatu fotograficznego nie miałam... a zdjęcia zrobione z komórki wyszły nieostre...W Łazienkach liczyłam spotkane wiewiórki – było ich 14. Dzieci zbierały kasztany.
Spotkałam też w ślepym zaułku w jednym miejscu 15 policjantów i 1 policjantkę a za chwilę znowu kilka samochodów i obok każdego znowu po kilku następnych policjantów.. Czułam się wyjątkowo bezpieczna.... Nie wiem czy to było zabezpieczenie biegu „Biegnij Warszawo” czy otwartego Stadionu czy przyjechali wcześniej na mecz Legii i Wisły...
Wszędzie słyszę cykające świerszcze.
Świeci księżyc, na niebie pełno gwiazd, siedzę przy ognisku i patrzę w ogień i unoszące się iskierki, lubię zapach dymu.

Na wycieczce:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pon paź 03, 2011 23:14 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś

Obrazek

Obrazek

W naszym parku:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jesień już na działce:
Obrazek

Wczoraj na ulicy niedaleko domu:
Obrazek

Życzymy miłych i spokojnych snów! :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Wto paź 04, 2011 8:24 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś

jopop pisze:

no to zapraszam do naszego wątku :twisted: w moim podpisie masz banerek ;)

i ja zaraz tam wdepnę :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Wto paź 04, 2011 8:26 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś

kussad pisze:Obrazek

Obrazek

W naszym parku:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jesień już na działce:
Obrazek

Wczoraj na ulicy niedaleko domu:
Obrazek

Życzymy miłych i spokojnych snów! :ok:

Ewuś ostatnia fotka się ,bynajmniej mi nie pokazała

edit : po zacytowaniu mi się pokazała

Ja pierdziu,ale zapodałaś serię,że mi dech zaparło
Jeszcze raz mi gdzieś napisz,że zdjęć nie umiesz robić to na kolano pójdziesz
Te pajęczyny ,a ta mgła :1luvu: :oops:
Obrazek

Myszolandia

Post » Wto paź 04, 2011 13:33 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś

Basiu zapomniałam o Tobie nie wymieniłam Cię w pierwszej relacji :oops: – bardzo miło było Cię poznać i z Tobą w sobotę spędziłam najwięcej czasu – przepraszam. :1luvu: Nie ujawniłaś się czy nas już odwiedziłaś a Waszego wątka też jeszcze nie próbowałam szukać....

Myszolandia pisze:[Jeszcze raz mi gdzieś napisz,że zdjęć nie umiesz robić to na kolano pójdziesz
Te pajęczyny ,a ta mgła :1luvu: :oops:

Nie umiem, nie umiem... robić zdjęć... :wink:

Czasem wśród wielu trafi się jakieś ujęcie, które się zapamięta i które polubimy albo zrobione w sytuacji, którą chcemy zapamiętać i pamiętamy! :wink:

Identycznie jest ze zdjęciami osób – Kiedyś zależało mi na wysłaniu do Kogoś własnego zdjęcia. Specjalnie umówiłam się na spacer z koleżanką i spośród zrobionych ponad 20 wybrałam jedno, na którym uznałam że mogę siebie pokazać...

Wiesz ile jest fajnych sytuacji, których nie zdążam złapać – po domu trzebaby cały czas chodzić z włączonym aparatem fotograficznym - powitanie zwierzaków po spacerze, kot obwąchuje bardzo dokładnie suczkę ze wszystkich stron, podczas zabawy kot bardzo długo siedzi jak surykatka a ja zamieram bez ruchu i na nich patrzę bo nie chcę ich spłoszyć...

http://www.facebook.com/#!/notes/agnies ... 1649922022
Kochani,
Dzisiaj jest ŚWIATOWY DZIEŃ ZWIERZĄT.

Z tej okazji życzymy wszystkim zwierzakom duuużo radości z otaczającego je świata, duuużo ciepła ze strony ludzi, i aby każdy dzień był spokojniejszy i lepszy od poprzedniego.

http://www.facebook.com/#!/permalink.ph ... 1374618207
Dziś Światowy Dzień Zwierząt. Czy Wasi Mali Przyjaciele już wygłaskani? ;)
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Wto paź 04, 2011 23:03 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś

Mam kolejne „swoje” wydarzenia – dla zwierzaków z Kielc:
kussad pisze:FB dla Igraszki: http://www.facebook.com/event.php?eid=288090667868882
FB dla Foksika: http://www.facebook.com/event.php?eid=181957768548572
FB dla Kukiego: http://www.facebook.com/event.php?eid=110412235734958
Chwilowo walczę z wklejeniem zdjęcia do profilu i narazie opublikowałam w komentarzach - wyskakuje mi jakiś błąd :(

Hania nareszcie wróciła i oto Jej wydarzenie:
hanelka pisze:[Urodziłam własnoręcznie wydarzenie na fb dla Kini (jestem z siebie dumna, jak paw :mrgreen: )
https://www.facebook.com/event.php?eid=163624687057650
Proszę o udostępnianie :)

Dziś rano było wyjątkowo ciepło – 16 stopni C. (właśnie czy tutaj jest górny indeks?) Słońce wyszło nie zauważyłam o której godzinie! Późno wieczorem w ubiegły wtorek była dość gwałtowna ale krótko trwająca burza. Wcześniej widziałam na niebie piękne gwiazdy!

Wcześniej skończyłam gotowanie. Cały czas testuję nową kuchenkę i nigdy nie wiem ile potrwa gotowanie poszczególnych produktów. Przy okazji opróżniania szafek dokładnie sprawdziłam co w nich mam... brakuje moich ulubionych produktów a inne po prostu trzeba zjeść. Śmieszne i czasem denerwujące jest takie prowadzenie prawie podwójnej kuchni. Ja i syn lubimy mięso i jemy je w każdej postaci, Mąż od dłuższego czasu przeszedł prawie całkiem na wegetarianizm... ja lubię kaszę gryczaną w każdej postaci – panowie nie, brązowy ryż – Syn niekoniecznie, makaronu nie tknie Mąż, Syn je pierogi odgrzane w wodzie, my bardzo delikatnie odsmażone metodą beztłuszczową, Syn panierowane, my duszone beztłuszczowo itd...

Trafiło mi się – dojazd do pracy samochodem, który właśnie jechał do przeglądu – coś zaczęło stukać i trzeba sprawdzić...
Odebraliśmy telefon – trzeba iść i do 19:00 odebrać samochód po przeglądzie. Mąż był zajęty więc pojechałam tam z suką zapłacić i odebrać dokumenty – miałam dłuższy wieczorny spacer i bardzo zmarzłam... – nie, nic mi nie jest, nie przeziębiłam się...
Ciekawe jak będzie mi się dziś spało – po 18:00 piłam kawę czego nigdy nie robię!

Moja żabka:
Obrazek

Ich zabawa:
Obrazek

Mruś pilnuje remontu naszego budynku – patrzę na niego z naszego balkonu: Obrazek

Ktoś został przyłapany na gorącym uczynku:
Obrazek

Nie przeszkadzaj – wygrzewam się:
Obrazek

Tygrys:
Obrazek

Obrazek

Dobranoc!

...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Śro paź 05, 2011 7:06 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś

kussad pisze:

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

MRUŚ :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Tygrysek :1luvu: :1luvu: :1luvu: z paszczą lwa :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Myszolandia

Post » Śro paź 05, 2011 8:13 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś

U nas z gotowaniem podobnie - każdy lubi coś innego ale do zachowania mojej teściowej i gotowania każdemu czegoś innego bardzo mi daleko
U nas po prostu od czasu do czasu każdy zmusza się zjeść coś czego sam nie lubi a uwielbia ktoś inny
Wczoraj z Damim znów spędziliśmy 3 godziny w kuchni na gotowaniu swoich ulubionych dań :1luvu:
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Śro paź 05, 2011 9:11 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś

Witamy się z rana :)
Podobno w Warszawie brzydko i ponuro.
U nas rano było tak:

Obrazek

Teraz wyszło słonko - czego i Wam życzymy :)

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro paź 05, 2011 9:20 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś

„Tygrysek” – to było zdjęcie jakiegoś młodszego – później był bardziej postawny!

Sylwia dlaczego :evil:

W Warszawie rano było szaro, ponuro, ciepło, zachmurzenie pełne.

Zastanawiałam się wieczorem jak będę spała po wypiciu kawy, do czego nie jestem przywyczajona a obudziłam się „prawie przeziębiona”.

Monika wiesz jak wybrnęłam z gotowania dla każdego czegoś innego – jem trochę z obydwu wersji...

Jestem zła – nie działa mi najważniejszy program, w którym pracuję i myślę jak z tego wybrnąć bo od niego jestem całkowicie uzależniona... :(

Widziałam to wydarzenie na fb dla Kini https://www.facebook.com/event.php?eid=163624687057650P już wcześniej ale nie wiedziałam, że jest Hani tzn. hanelki Alergia – czy nie uczciwiej powiedzieć „Już cię nie kocham!”

Iza! Dziękuję – zadziałało -Dzień się zapowiada byle jaki ale już wygląda słońce! Może dla Was będzie lepszy!

Pytałam Was o tą miejscowość i prosiłam o podpowiedź -:
„ ŁOMNO woj. świętokrzyskie, powiat Starachowice, gmina Pawłów." -
Już wiem jak wybrnę z tym pytaniem z genealogii – muszę dotrzeć do mapy z tego regionu fizycznie albo z internetu, sprawdzę jakie większe miejscowości są w pobliżu, okres zbyt nowy więc nie wchodzą w grę poszukiwania w archiwum w czym mogłoby pomóc moje doświadczenie. Czasem na mapie jest zaznaczony kościół – albo cmentarz – więc dla Ciebie pozostanie dzwonienie w miejsca, które Ci wskażę a potem wycieczka i rozmowa... – może pokażesz mi zdjęcie, które tam zrobisz jeśli to odszukasz....

Życzymy Wszystkim miłego dnia i uśmiechu! :ok: :1luvu:

Mamy nowy konkurs - w podpisie widzę, że tylko dziś:

becia_73 pisze:
kussad pisze:
becia_73 pisze: i własnie zgłosiłam mojego kocurka..choć nie ma szans z tak urodziwym prosiaczkiem morskim :cry:

Gdzie jest link do kocurka? :wink:

http://www.facebook.com/swiatkarm?sk=wa ... =3&theater :(
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Śro paź 05, 2011 21:57 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś

Już wiem, dlaczego nie widziałam wydarzeń, które utworzyłam – trzeba było jeszcze je udostępnić na własnej tablicy.... :oops: :ryk:
........
Magda czy mi się coś pomyliło wydawało mi się, że te trikicie http://www.facebook.com/#!/event.php?ei ... 3018613772 przywiozła w sobotę Agnieszka z Podkowy a tutaj widzę datę utworzenia wydarzenia z 29 września i ja i moi znajomi już w nim bierzemy udział, może ten trzeci odrzucony był już wcześniej i są połączone dwa wydarzenia....
.....
Znalazłam tą parafię tak jak mówiłam, że zacznę szukać - to Krajków!
....
W moim wykazie wydarzeń, które administruję opuściłam dwa Lunię i Lucka
Lunia została adoptowana z Koterii - oby tylko aklimatyzacja przebiegła pomyślnie! Dziękuję!
http://www.facebook.com/event.php?eid=256014634443138

Ilonko, Grzegorz – gdzie jesteście
– potrzebuję Was na wątku Kukiego bo nie wiem jak zaktualizować – nie znam odpowiedzi....
......
Lubię słonecznik i łuskanie go. Dziwiłam się gdy kiedyś kolega powiedział, że tego nie lubi i woli prażony a nie świeży bo nie chce się brudzić. Dopiero dziś wiem o czym mówił i widzę różnicę między tym kupionym dziś a poprzednimi.... ten jest śliczny czarny - spróbuję go jakoś wytrzeć bo wystarczy dotkniecie i palce są czarne....

Balkon? Pan poprzednio przyszedł dość punktualnie ale tylko pomalował beton ‘Ceresitem” i dalej nic nie wiem. Zmniejszyły się szpary ale to wszystko dalej wymaga remontu. Niczego więcej nie tknął. Nie wie co będzie dalej i kiedy.... Skrzynki wyniosłam znowu na balkon. Byłabym zła gdybym usunęła kocie zabezpieczenie wrrr.. :twisted:
Wieczorem na klatce schodowej było zebranie w tej sprawie..... ... do 20 października powinny zostać usunięte wszystkie usterki – mijają trzy lata od zakończenia remontu i kończy się okres gwarancji.
Wykonawca ma do wyboru dwie wersje – rozkuwanie całych 12 balkonów i położenie betonu właściwej jakości albo położenie folii i terakoty. Barierki powinny zostać podwyższone – czyli prawdopodobnie znowu będziemy mieli ustawione rusztowanie.... biedne będą moje zwierzaki gdyby wybrał rozkuwanie wszystkiego.....
Ciekawe ile jeszcze razy z tego powodu będę wcześniej wychodziła z pracy wrrr...
Dziś było kolejne zebranie – wykonawca woli rozkuwanie balkonów i położenie nowej warstwy.
Od poniedziałku planuje rozpoczęcie prac ale wcześniej zostaniemy jeszcze poinformowani o szczegółach.

Czas na wspomnienie lata:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Magda bardzo spodobał mi się ten post na Waszym wątku: :1luvu:

juana pisze:Witam wieczornie :D
Ważne jest też, by choć próbować wywołać uśmiech na twarzy innej osoby, bo może ten ktoś inny pomoże jak nie ludziom, to tym mniejszym...

Obrazek

Pozdrawiamy Ewa & Choco & Mikuś
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Czw paź 06, 2011 7:49 Re: Choco, Mruczek[*] i Mikuś

kussad pisze:
Sylwia dlaczego :evil:

kussad pisze:

:evil: :evil: :evil:

kussad pisze:
Czas na wspomnienie lata:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Magda bardzo spodobał mi się ten post na Waszym wątku: :1luvu:

juana pisze:Witam wieczornie :D
Ważne jest też, by choć próbować wywołać uśmiech na twarzy innej osoby, bo może ten ktoś inny pomoże jak nie ludziom, to tym mniejszym...

Obrazek

Pozdrawiamy Ewa & Choco & Mikuś

Ale ujęcia :1luvu: :1luvu: :1luvu: ,zwłaszcza CHoco :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

WITAMY

Obrazek
Obrazek

Myszolandia

[poprzednia][następna]