Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Część 9 :-)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 14, 2011 9:48 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Część 9 :-)

ewung pisze:Nie ma to jak twarde działania wychowawcze kiedy człowiekowi serce pęka.

Właśnie... :roll:
ewung pisze:Próbowałam karnego jerzyka na Bazylu - zamykałam go w łazience. Nie mogłam słuchać jego żali.Niewiele wyszło z moich działań wychowawczych (chciałam go oduczyć zimą jojczenia o otwarcie balkonu, do szału nas doprowadzał)

Myślę, że w tej sytuacji też bym odpuściła i otwierała te nieszczęsne drzwi na żądanie o każdej porze dnia i nocy :roll: . Miękki zawodnik jestem... :oops: . Ale tu chodzi o Milkę i jej dobre samopoczucie. Nie mogę dopuścić do tego, żeby przemykała chyłkiem pod ścianami we własnym domu :idea: . Za bardzo ją kocham :)
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Czw lip 14, 2011 9:52 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Część 9 :-)

JoasiaS pisze: Jak mu zacznę robić zdjęcia, to przecie od razu go uwolnię, przeproszę i już nigdy tam nie zamknę :roll: . Miejcie litość nade mną, ciotki :lol:

No doooobra będziemy się rozczulać bez fotek :wink:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Czw lip 14, 2011 9:58 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Część 9 :-)

JoasiaS pisze:
ewung pisze:Próbowałam karnego jerzyka na Bazylu - zamykałam go w łazience. Nie mogłam słuchać jego żali.Niewiele wyszło z moich działań wychowawczych (chciałam go oduczyć zimą jojczenia o otwarcie balkonu, do szału nas doprowadzał)

Myślę, że w tej sytuacji też bym odpuściła i otwierała te nieszczęsne drzwi na żądanie o każdej porze dnia i nocy :roll: . Miękki zawodnik jestem... :oops: . Ale tu chodzi o Milkę i jej dobre samopoczucie. Nie mogę dopuścić do tego, żeby przemykała chyłkiem pod ścianami we własnym domu :idea: . Za bardzo ją kocham :)

O dokładnie sprawa jest zbyt ważna. Ja się zmobilizowałam i przestałam dawać kąski Bazylowi podczas szykowania sobie jedzenia. On oczywiście żebrał okrutnie o nie. Więc tu zaczęłam być twarda bo chodzi o jego wagę i zdrowie. Teraz już rzadko mu się zdarza żebrać bo wie, że nie ma szans czegoś dostać.

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Czw lip 14, 2011 10:04 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Część 9 :-)

AgaPap pisze:
JoasiaS pisze: Jak mu zacznę robić zdjęcia, to przecie od razu go uwolnię, przeproszę i już nigdy tam nie zamknę :roll: . Miejcie litość nade mną, ciotki :lol:

No doooobra będziemy się rozczulać bez fotek :wink:

Na pocieszenie dam fotki Milki i Frodziaszka, którzy wiedzą, że muszą trzymać się razem, bo nie radzą sobie z Frycem tak dobrze jak Kropka :wink: :

To ty, Frodo?
Obrazek

Daj całuska, braciszku :1luvu:
Obrazek

Jak dobrze, że tego szurniętego Fryca nie ma w pobliżu :roll:
Obrazek

Niemniej jednak - musimy być czujni :idea: :
Obrazek

:wink:
Obrazek

JoasiaS

Post » Czw lip 14, 2011 10:07 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Część 9 :-)

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
:ryk:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Czw lip 14, 2011 13:20 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Część 9 :-)

Uśś :1luvu:
Neurotyczne pieszczoszki dwa :1luvu: :ryk: :1luvu: :ryk:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Czw lip 14, 2011 15:45 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Część 9 :-)

Wspaniałe te zdjęcia. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Czw lip 14, 2011 17:57 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Część 9 :-)

Ja bym musiała wprowadzić karniaka dla Gucia 8) Jedyne pomieszczenie które może do tego służyć to kibel :mrgreen:
Ale tam jak czasem zamknę przez nieuwagę to tak japę drze że aż echo niesie :strach: 8O

No i musiałabym się wyzbyć ratowania atakowanych ,a to już trudniejsze -zwłaszcza jak Gutek poluje na weterana :(
No jak tu nie ratować ?

Ale śledzę postępy z wypiekami na twarzy ,bo jak się uda to będę wprowadzać u sie :wink: :D

Młodzież przekochana :1luvu: :D
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pt lip 15, 2011 10:29 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Część 9 :-)

Ciekawe, ze w ogrodzie tez sie atakuja :roll: Tyle miejsca...
Obrazek

Chat

Od: Nie cze 15, 2008 8:57

Post » Wto lip 19, 2011 13:40 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Część 9 :-)

Dziś krótkie info dla ciotki Alusi, która się do mnie dobija telefonicznie z pytaniami o ukochanego Frycusia, a ja nie mam czasu gadać, bo lada chwila spodziewam się znajomego, który robi sobie u nas w Dąbrowach jednodniową (i jednonocną) przerwę w podróży na urlop :) .

Otóż Alutku, Twój ulubieniec po kilku karnych pobytach w klatce zachowuje się niemal wzorowo. Już skojarzył gonienie kotów z karnym jeżykiem i jeżeli nawet nadal uprawia ten proceder, to bardzo się pilnuje, by odbywało się to poza zasięgiem mojego wzroku :twisted: .

Zresztą Milka nie daje mu okazji do gonienia, bo opanowała - jak to określa Michał - sztukę walki bez walki ;-) . To bardzo inteligentna bestia – uważnie nasłuchuje odgłosów domu i doskonale wie, gdzie Fryc w danym momencie się znajduje. Gdy ma ochotę coś zjeść czy też wyjść na zewnątrz, wybiera taką drogę, by minąć go szerokim łukiem.

Podawanie kropli Bacha oczywiście kontynuujemy. Myślę, że tak naprawdę dopiero jesienią okaże się co nam wyszło z tej terapii. Gdy nastaną chłodne dni, koty siłą rzeczy będą zmuszone przebywać dłużej razem, a ja będę mogła dokładnie obserwować ich relacje. Na razie generalnie gdy jedno wchodzi, drugie wychodzi :roll: . Do jesieni na pewno potrzymam je na Calmie i nie zlikwiduję klatki, by Fryc wiedział, że w każdej chwili może tam trafić za naganne zachowanie ;-) .

Jeżeli okaże się, że moje wysiłki wychowawcze nie przyniosły efektu, to - tak jak Ci kiedyś obiecałam – wyślę Ci Fryca kurierem. Przecież się bardzo kochacie, prawda? Mam na to fotograficzne dowody z niedawnego wspólnego weekendu 8) :

Obrazek

Tak więc, jakby co – jest Twój :mrgreen:

A teraz uciekam gotować ;-)
Obrazek

JoasiaS

Post » Wto lip 19, 2011 13:53 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Część 9 :-)

Niech alus natentychmiast pisze, czy on się w realu tak tuli jak wygląda na tym zdjęciu, że się tuli :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Wto lip 19, 2011 13:54 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Część 9 :-)

Do Alusi wszystkie koty sie tak tula 8) :lol:
Obrazek

Chat

Od: Nie cze 15, 2008 8:57

Post » Wto lip 19, 2011 18:46 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Część 9 :-)

tuli sie jak bezwładna szmatka wciskająca się w ramię i mrucząca wściekle :1luvu: :1luvu: :1luvu:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Wto lip 19, 2011 21:16 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Część 9 :-)

Moje się tak nie tulą 8O :twisted:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Wto lip 19, 2011 21:28 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Część 9 :-)

amyszka pisze:Moje się tak nie tulą 8O :twisted:

Amyś moje też nie (choć przyuczam Neronka i czynimy postępy szczególnie gdy micha pusta :mrgreen: ) dlatego Gluś był tak przeze mnie wymalteretowany :wink:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

[poprzednia][następna]