Przegrałam dzis raz,raz zwyciezylam
1. Jak poszlam podlewac kwiatki przed blokiem -łobuz Smakusia zwiala na klatke schodowa-ganialam ja tym razme az do drugiego pietra zanim dala sie wziac na rece-na powaznie po wstawieniu nowych drzwi do lazienki-rozwazam tymczasowy areszt podczas podlewania kwiatkow w łazience
2. Potem kwiatki o wdziecznej nazwie firletki,probowaly mnie pokonac-

wykopanie otworow ,by je posadzic przed blokiem-to wyzwanie -ziemia z trawa jest jak beton,sasiada dorwala rwa kulszowa ,wiec samotnie walczylam z dziurami i w koncu udalo mi sie dwie wykopac....mam 2x2 firletki posadzone,w tym czasie sasiadka ciut podplewila przy poprzednio posadzonych roslinkach -wszystkie zyja,ale ja ledwo,ledwo
3. Przywiozlam pelno pysznego jedzonka z wystawy-kociego-rozkosz dla podniebienia kociego -cała banda pilnowala i kontrolowala dokladnie ,co schowam ,gdzie i po co......rude probowalo zabawic sie z 4kg workiem karmy sensible rc .......ale zabawke w postaci rzecoznej karmy mu zabralam i schowalam do szafki-bylo niepocieszone

Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.