Moje koty VI. Już otwarte :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 26, 2011 11:18 Re: Moje koty VI. Zawieszka, martwimy się :(((

Właśnie wróciłyśmy od weta, ale od początku

Wczoraj mała nie jadła przez cały dzień, absolutny brak zainteresowania. Była też wzdęta pomimo espumisanu.
Wróciliśmy do domu przed północą, w przedpokoju czekały złe i głodne wszystkie koty. Zawieszka zjadła trochę posiekanej kurzej piersi, więc nabrałam optymizmu, tym bardziej, że po zjedzeniu poszła natychmiast spać do mojego łóżka, taka raczej wyluzowana.
Dzisiaj rano zechciała jeść. Później zrobiła kupkę :dance: Bardzo brzydką, bardzo rzadką, żółtą, ale zrobiła. W kupie nie było nic zielonego. I wzdęcie ustąpiło, może nie całkowicie, ale w znacznym stopniu. Pojechałyśmy do lekarza. Temperatura w normie, osłuchowo ok, jelitka jeszcze wyczuwalnie pogrubione, szara dupka znowu skłuta. Cieszymy się ostrożnie, jutro do pana doktora.
Po powrocie Zawieszka zażądała JEEEEEEŚĆ!!! I znowu pojadła troszkę kurzej piersi, pogadała, pogrymasiła, pozłościła się na nas, połknęła espumisan i bezopet.

Niestety w euforii gó.....ej udało mi się zapchać kibel. Jakoś bezmyślnie wszystko pięknie opakowane w papierowy ręcznik wrzuciłam no i niestety :oops: Justyn nie był szczęśliwy, ale obeszlo się bez hydraulika :twisted:
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Nie cze 26, 2011 11:22 Re: Moje koty VI. Zawieszka, martwimy się :(((

Nooo , to już troszku odetchnęłam. (wiem, wiem, ostrożnie, ale i tak się cieszę)
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Nie cze 26, 2011 11:41 Re: Moje koty VI. Zawieszka, martwimy się :(((

Ostrożna radość osłodzi mi więc imieninowy obiad u teściowej, chyba :twisted:

casica

Post » Nie cze 26, 2011 16:07 Re: Moje koty VI. Zawieszka, martwimy się :(((

:ok:
A ja już ledwo żyję ze strachu. Nakarmiłam mięsem koty w kuchni i poszłam dać mięso pozostałym. Gdy wróciłam Masza i maluchy z wielkim zapałem coś jadły na podłodze - "dobra" mamuśka wywlekła ze zlewozmywaka torebkę foliową po mięsie (małą na szczęście) i właśnie rodzinka kończyła ją spożywać.Uratowałam tylko mały kawałek. Dałam wszystkim siemię lniane a Maszy dodatkowo solidną porcję pasty odkłaczającej. Wieczorem powtórka specyfików.Czekamy na rozwój wydarzeń.
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Nie cze 26, 2011 18:11 Re: Moje koty VI. Zawieszka, martwimy się :(((

:ok: I jak obiad? pzrezylas? :mrgreen:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Nie cze 26, 2011 19:27 Re: Moje koty VI. Zawieszka, martwimy się :(((

Obiad przeżyty, zjedzony i nawet częściowo już przetrawiony :) Obeszło się bez strat w ludziach i nawet było miło.

Przed wyjściem oczywiście zapomniałam, że mała dostała nospę :oops: Ale szczęśliwie już po 10 minutach histeryzowania i miotania się, zajarzyłam - no tak NOSPA :)

Jest lepiej, ostrożnie się cieszę.

Amico, współczuję. Dracul Książę miał taki właśnie zwyczaj, że na złość nam gryzł folię :roll: Otentacyjnie, obrzydliwie, podle gryzła, połykał, womitował. Zaznaczając w ten sposób, że kolacja jest spóźniona o 5 minut, że mięso jest zbyt słone, że... no właśnie. Gryzienie folii oraz pawik, podkreślać raczył Książę Pan siknięciem od serca :)

Mam nadzieję, że one to wydalą jedną czy drugą stroną :ok:

casica

Post » Nie cze 26, 2011 20:03 Re: Moje koty VI. Zawieszka, martwimy się :(((

Nie ma łatwo z kotmai -mimo ,ze pilnuje z calych sił-ostatnio złapałam Gucia z tasma klejaca pracowicie gryziona....sasiedzi tak wyrzucili z gory ,ze wpadla w balkon maly kawalek ale byl-szczescie ,ze koty nie sa nawykle do moich wrzaskow -narobilam wrzasku-uciekł i wyplul :roll:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Nie cze 26, 2011 20:12 Re: Moje koty VI. Zawieszka, martwimy się :(((

Ehh, ja mam paranoję prawdziwą :evil: i co? Ano nico.
Przecież ścigam, chowam, wyrzucam, niby tylko bezpieczne rzeczy się mogą bezpańsko walać po podłodze i meblach.
I nagle, po tylu latach prawdziwie restrykcyjnego pilnowania, na chwilkę utraciłam operacyjną czujność :evil:

casica

Post » Pon cze 27, 2011 12:28 Re: Moje koty VI. Zawieszka, martwimy się :(((

Ufff, chyba mogę już ostrożnie odetchnąć :)
Wrócilismy od weta, Zawieszka dostała, mam nadzieję, ostatnią porcję antybiotyku, nie dostała już nospy, jeszcze do zupełnego unormowania stolca (żeby był paluszki lizać) ma dostawać bezopet i przez 2 dni espumisan. Obserwujemy i mamy nadzieje, że wszystko przeszło i wyszło.

W czwartek jedziemy z Puti (badania kontrolne) i Druidkiem - szczepienie oraz ogólna obserwacja modelu :) :ok:

casica

Post » Pon cze 27, 2011 12:36 Re: Moje koty VI. Zawieszka, cieszymy się ostrożnie:)

Ufff :)
Zawieszko, ale stracha napędziłaś nam wszystkim, a przede wszystkim Dużej.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Pon cze 27, 2011 12:39 Re: Moje koty VI. Zawieszka, cieszymy się ostrożnie:)

Moja mała złośniczka grymaśniczka :)
Najbardziej "charakterna" nasza dziewczynka, bardzo, bardzo kochana :1luvu:
Trochę ufff

casica

Post » Pon cze 27, 2011 12:59 Re: Moje koty VI. Zawieszka, cieszymy się ostrożnie:)

No to uff i nigdy wiecej :ok:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Pon cze 27, 2011 13:00 Re: Moje koty VI. Zawieszka, cieszymy się ostrożnie:)

:ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon cze 27, 2011 18:27 Re: Moje koty VI. Zawieszka, cieszymy się ostrożnie:)

moś pisze:No to uff i nigdy wiecej :ok:

Podpinam się do mosia - ufff i nigdy więcej :ok:
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Pon cze 27, 2011 20:17 Re: Moje koty VI. Zawieszka, cieszymy się ostrożnie:)

Wszystkim cioteczkom za kciuki pięknie dziękujemy :)

Jutro badania krwi ma Rysia - ciocia CC przyjedzie rano, bo Rysia tak się stresuje w drodze do weta, że nie da jej się krwi upuścić. Im dłużej u mnie, tym większy stres związany z wynoszeniem z domu. Zapłakana, zasiusiana, spięta, no dramat w transporterku :(

W czwartek Puti i Druid.

Kciuki oczywiście potrzebne - za wyniki :ok:

casica

[poprzednia][następna]