Chcialabym wziąć drugiego kota... i mam trzy: Lola&Pixi&Mila

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob lut 12, 2011 10:12 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

Wydaje mi się, że nie jest zakłaczona, bo obie regularnie dostają pastę albo chrupki na kłaki. A to, że Lola przeżywa "nową, ubraną, pachnąca lecznicą " Pixi to druga sprawa, bo znów jest zdezorientowana. Dostanie tej wołowiny i zobaczymy , zawsze rzuca się na nią jak drapieżca ;) .

karola7

Od: Pon paź 25, 2010 18:18

Post » Sob lut 12, 2011 12:00 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

Myślę, że to kwestia wymiany zębów. Stokrotka też mało jadła (suche odrobinkę, mokre niewiele - zaledwie gotowana ryba była zjadliwa) ja dopiero później się zorientowałam, że ona już zęby wymienia. Także myślę, że spokojnie będzie dobrze. Możesz pójść z nią do weta dla pewności.
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Sob lut 12, 2011 12:14 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

Lola zjadła całą porcję wołowiny którą jej nałożyłam, więc albo rośnie panna która będzie na mokra karmę reagowała z miną " sama sobie to zjedź " albo te zęby jej przeszkadzają. Niestety znów jest przejęta "nową Pixi" , może nie jest to taki strach jak wtedy gdy się Pixi tu zjawiła bo nie siedzi skulona na łóżku, a chodzi i obserwuje, ale zdarza jej się na Pixi prychnąć, mimo iż ta jest do niej bardzo pokojowo nastawiona. Miejmy nadzieje, że prędko jej to minie. :roll:

Zdjęcia Pixi w ubranku od Diora ;) :

Obrazek

Obrazek

karola7

Post » Sob lut 12, 2011 12:38 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

karola7 pisze:Lola zjadła całą porcję wołowiny którą jej nałożyłam, więc albo rośnie panna która będzie na mokra karmę reagowała z miną " sama sobie to zjedź " albo te zęby jej przeszkadzają. Niestety znów jest przejęta "nową Pixi" , może nie jest to taki strach jak wtedy gdy się Pixi tu zjawiła bo nie siedzi skulona na łóżku, a chodzi i obserwuje, ale zdarza jej się na Pixi prychnąć, mimo iż ta jest do niej bardzo pokojowo nastawiona. Miejmy nadzieje, że prędko jej to minie. :roll:

Zdjęcia Pixi w ubranku od Diora ;) :

Obrazek

Obrazek

witaj karola
ubranko piekne :D a stres tez juz chyba mniejszy? :ok:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Sob lut 12, 2011 13:05 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

Jak kolorystycznie dobrane :D
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Sob lut 12, 2011 14:00 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

Musi przecież dziewczyna elegancko wyglądać ;) .

Oj tak stres powoli mija uffff. :)

karola7

Post » Sob lut 12, 2011 14:43 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

karola7 pisze:Obrazek

hihi, mina Pixie na tej fotce mówi wszystko na temat ubranka od Diora :D
moja kicia tak dziwnie cały czas trzęsła sierścią jak miała ubranko, dlatego wymieniłam jej na kołnierz .. ale reszta kotów też początkowo prychała i zwiewała przed tym 'niezidentyfikowanym obiektem' ;)

a co do obolałych dziąsełek to są jeszcze takie małe puszeczki z pasztetem, mój bezzębny mruczek bardzo je lubi :)

peate

Od: Czw paź 11, 2007 21:58

Post » Sob lut 12, 2011 18:17 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

He he to prawda Pixi nie jest zachwycona tym odzieniem, no ale co zrobić, musi się dziewczyna trochę jeszcze pomęczyć ;) , choć naprawdę znosi póki co to wszystko bardzo dzielnie. :ok:

No i nadrabia zaległości jedzeniowe ;) . Daje jej częściej, ale mniejsze porcje, żeby się na raz za bardzo nie napchała, ale smakuje jej bardziej niż zwykle :) .

A jakich pasztetach mówisz ? Loli jeszcze jak była mniejsza kupiłam paszteciki z RC dla kociąt do 3 m-ca, ale w ogóle nie chciała tego jeść :| . Może spróbowałabym z jakąś inna firmą, bo tak to kupowałam mokre karmy "do gryzienia" - Animondę i Schesir .

karola7

Post » Sob lut 12, 2011 21:26 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

dzielna kicia :)
no i dobrze, że Lola trzyma się na dystans, bo u mnie chłopaki pomagały Kuki w rozbieraniu ;)

paszteciki doradzali mi z Hill'sa, ale żaden mój mruczek się ich nie chwycił niestety .. natomiast ulubionym daniem mojego kota z niepełnym uzębieniem jest mus z kurczaka firmy Gourmet Gold :)

peate

Od: Czw paź 11, 2007 21:58

Post » Nie lut 13, 2011 10:54 Re: Chcialabym wziac drugiego kota i boje sie ...

Chyba na Pixi ten cały kubrak od Diora źle wpływa - jest smutna. Jak chodzi to potrząsa łapkami - tak jak to czasem kot robi jak wejdzie w wodę.
Apetyt oczywiście jej dopisuje to bez zmian, ale widzę, że nie jest jej komfortowo w tym całym ubraniu ( co zresztą zrozumiałe ). Odplątałam jej dwa węzełki - bo bardzo chciała wyszorować sobie szyję, a tak to stale lizała ten materiał - było widać, że to na chwilę poprawiło jej humor. :)

A Lola właśnie ukradła cebule i urządziła sobie galop za nią po domu :roll: .

karola7

Post » Nie lut 13, 2011 12:58 Re: Chcialabym wziac drugiego kota... i JUŻ się nie boję :) .

To sie chyba nazywa "depresja kubraczkowa" ;) Ale skoro rana nie jest duza, to chyba nie bedzie musiala sie dlugo w tym meczyc ? :)
Masz szczescie, ze drugia kicia sie trzyma na dystans, moj kocur po pierwszym obwachaniu kotki na dwie godziny schowal sie w pudle na posciel i nosa z niego nie wystawil :roll: a potem byl bardzo zainteresowany, dlaczego jego kolezanka ma taki lysy kwadrat ? No i trzeba bylo pilnowac go, zeby nie polowal na to miejsce :roll:

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Nie lut 13, 2011 13:40 Re: Chcialabym wziac drugiego kota... i JUŻ się nie boję :) .

Jutro się dowiem ile ona ma łazić w tym stroju, bo póki co jej zupełnie nie poznaje, stale śpi - z przerwami na michę i kuwetę...

Lola już skumała, że ta w pomarańczowym to Pixi i relacja wróciła do normy, aczkolwiek dziwi się, dlaczego Pixi z nią nie szaleje i nie reaguje na zaproszenie do zabawy.

Mam nadzieje, że to "tylko" depresja kubraczkowa, a nic jej nie jest... No, ale jutro rano wet, więc się wszystkiego dowiem.

karola7

Post » Nie lut 13, 2011 13:43 Re: Chcialabym wziac drugiego kota... i JUŻ się nie boję :) .

o jaki fajny tytuł :D
a czy sierś w tym łysym miejscu potem odrasta? :?: :? bo ja nie znam sie :D
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Nie lut 13, 2011 13:54 Re: Chcialabym wziac drugiego kota... i JUŻ się nie boję :) .

Odrasta ;) Moja kotka jest miesiac po zabiegu i siersc juz jest prawie takiej samej dlugosci jak byla ;)
Karola, Twoja kotka miala ciecie przez brzuch, wiec sila rzeczy (a w sumie to grawitacji ;) ) jej narzady wewnetrzne naciskaja na rane. I dojscie do siebie po tym zabiegu jednak moze zajmowac troche wiecej czasu. No i wiadomo, co kot, to moze zniesc to troche inaczej :) Mysle, ze nie masz sie czym martwic, spokojnie :ok:

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Nie lut 13, 2011 20:01 Re: Chcialabym wziac drugiego kota... i JUŻ się nie boję :) .

No tak, ja wiem i przecież to normalne, że coś ją może boleć, w końcu była rozkrojona i była to normalna operacja. Martwię się jednak ot tak, to troski. :roll:

Pożyczyłam dziś od rodziców wagę i zważyłam panny ;) .

Lola 2,2kg ( ma 5,5 m-ca )
Pixi 2,8kg ( ok.7 m-cy najprawdopodobniej )

Miałam jakieś takie wyobrażenie, że Lola to w ogóle anoreksja i że waży niecałe 2kg, a Pixi , że waży ponad 3 kg spokojnie, jak tak na nie patrze to różnica w wielkości jest znacząca. Lola to chuda glizda, a Pixi jest puchata i po prostu z natury większa, po samych łapkach widać.
Ile prawidłowo powinny ważyć kotki w ich wieku, wiecie może ? :)

karola7

[poprzednia][następna]