zbój Karmelotek, słodki SzczyPiórek i złodziejska Pluskwa

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro lut 09, 2011 21:47 Re: Truskawkowy Karmel! obie bździągwy są chore, karmel bardzo..

Kciuki za Karmelka :ok:

milu

Od: Nie lis 30, 2008 10:47

Post » Śro lut 09, 2011 21:52 Re: Truskawkowy Karmel! obie bździągwy są chore, karmel bardzo..

Kurcze, jak wczoraj dzwoniłaś, to naprawdę myślałam, że Karmelotek tylko się przejadł. Bo mówiłaś, że objawy wystąpiły po kolacji. A tu taki pasztet :(
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Śro lut 09, 2011 21:58 Re: Truskawkowy Karmel! obie bździągwy są chore, karmel bardzo..

Karmelku, no co Ty, jaja sobie robisz?? Ja Cię jeszcze nie zdążyłam poznać, Ty się kurde chłopie nie wygłupiaj!!
Obrazek Hexe
Obrazek Obrazek

wildhoney

Od: Wto paź 03, 2006 11:25

Post » Śro lut 09, 2011 22:04 Re: Truskawkowy Karmel! obie bździągwy są chore, karmel bardzo..

Trzymajcie się.
Wielkie kciuki dla Karmelka :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

I nie martw się na zapas.
U mojego Lakiego też podejrzewano FIP, ale sie nie potwierdziło i kotuś jest cały, zdrowy i mam nadzieję - szczęśliwy. A było naprawdę źle. Do dziś nie wiadomo tak naprawdę, co to było...
Przeogromne kciuki :ok:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Śro lut 09, 2011 22:23 Re: Truskawkowy Karmel! obie bździągwy są chore, karmel bardzo..

hmm, mieliśmy reagować, jeśli kot będzie miał powyżej 39,5 stopnia - w domyśle, miał mieć między 39 a 39,5. a ma 37,6. cieszyć się czy martwić?

duszku.. obyś miała rację! dodałaś nam otuchy wielce...

dziękujemy za miłe słowa. karmelotek leży na łóżku, daje się miziać, minimalnie reaguje - unosi bródkę, kopie tylnymi łapkami jeśli się dotyka brzuszka (standard) i zrobił okropny bunt przy mierzeniu temperatury pod ogonem :oops: oby to były znaki, że jest dobrze.

truskawka w międzyczasie broi jak pijany zając i dopomina się pieszczot, kochana księżniczka :)

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Śro lut 09, 2011 22:54 Re: Truskawkowy Karmel! obie bździągwy są chore, karmel bardzo..

szybka sesyjka bździągiew, czyli karmelotek w swoim ukochanym koszu na pranie:

Obrazek

Obrazek

i zaspana księżniczka:

Obrazek

Kocuria

Post » Śro lut 09, 2011 23:56 Re: Truskawkowy Karmel! nowe focie w fotowąciu ;)

Kocuria pisze:czyli jeśli coś jest podawane kotu, ma się znaleźć zapisane w książeczce, tak?
nie będzie mi facet robił z tego powodu problemów?

przepraszam za niewiedzę :oops: ja z małego miasteczka, tam wet był jeden, i do tego był mężem przyjaciółki mamy, więc w takie sprawy nikt się nie bawił...

o czymś jeszcze powinnam okołoweterynaryjnym wiedzieć? :oops:

Biedny Karmel. Trzymam kciuki za jego zdrówko.
Wet powinien wpisywać wszystko co podaje i datę, a często nawet nie musi wpisywać tylko po prostu wkleja nakleję z danego leku.

elu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:44

Post » Czw lut 10, 2011 8:39 Re: Truskawkowy Karmel! obie bździągwy są chore, karmel bardzo..

Karmelotu, kotusiu - szybko zdrowiej!!!
Kocurio kochana, przytulam Cię mała :1luvu:
Oby to szybciutko przeszło sobie w ch...! :ok:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Czw lut 10, 2011 8:44 Re: Truskawkowy Karmel! obie bździągwy są chore, karmel bardzo..

jak jest?

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Czw lut 10, 2011 9:13 Re: Truskawkowy Karmel! obie bździągwy są chore, karmel bardzo..

Trzymam kciuki za zdrówko kocika. Musi być dobrze :ok:

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Czw lut 10, 2011 9:15 Re: Truskawkowy Karmel! obie bździągwy są chore, karmel bardzo..

A nie mógł się zatruć orydermylem, jakąs chemia domową ( np zlizanie ze świeżo umytej podłogi)? Bo mi to wygląda na zatrucie, choc bardzo bardzo bym chciała, żeby to było zapalenie trzustki. :(

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Czw lut 10, 2011 9:49 Re: Truskawkowy Karmel! obie bździągwy są chore, karmel bardzo..

zasugeruję wetkom zatrucie - za pół godziny do nich wychodzimy.

dzisiaj się obudziłam, a karmel na parapecie obserwuje ptaki 8O sam wskoczył!
całą noc gdzieś się wiercił - zasnął w nogach tż'a, potem zniknął, potem siedział wysoko na drapaku, potem znowu zniknął.
a teraz łazi za mną po mieszkaniu i popiskuje z lekka - pora śniadaniowa dla nich, więc może sygnalizuje, że coś by zjadł? zaraz mu tż podgotuje lekko trochę mięsa, to się dowiemy :)
poza tym, usiłował wyjść na klatkę schodową do pana listonosza.
jest zdecydowanie lepiej, niż było wczoraj wieczorem. dalej niepewnie chodzi, i bardzo markuje wszystkie ruchy, i nie brzmi jak karmel - ale może faktycznie mu lepiej?

jest niewielka, ale szansa, że wyniki krwi będą dzisiaj po południu, zależy od samolotów i kurierów nimi latających.

Kocuria

Post » Czw lut 10, 2011 9:59 Re: Truskawkowy Karmel! obie bździągwy są chore, karmel bardzo..

Oby wyniki były jak najlepsze :ok: Karmelotku nie wygłupiaj się i zdrowiej mi tu szybko! A jak się czuje Truskawka?

elu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:44

Post » Czw lut 10, 2011 10:30 Re: Truskawkowy Karmel! obie bździągwy są chore, karmel bardzo..

biała żaba jak widzi wyciągany oridermyl to spływa w najdalszy kąt :lol:
poza tym, niedyspozycja karmela wyraźnie dobrze jej robi, ośmiela się. regularnie już śpi ze mną, potrafi strzelić barankiem i przytulić się do ręki, uwielbia być noszona.

szara żaba pomedytowała trochę nad mięsem, ale nic nie zjadła :(

Kocuria

Post » Czw lut 10, 2011 10:31 Re: Truskawkowy Karmel! obie bździągwy są chore, karmel bardzo..

Kocuria pisze:szara żaba pomedytowała trochę nad mięsem, ale nic nie zjadła
]
:evil:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

[poprzednia][następna]