Sonia,syberyjska(?) szylkretka bez ogonka.W domu!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro sty 06, 2010 12:58 Re: Sonia,długowłosa szylkretka,strasznie zaniedbana

ewar pisze::ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: Jest lepiej niż mogłam marzyć.Mam mnóstwo zdjęć,zaraz wkleję,ale po kolei.Sonia przytyła :lol: :lol: Apetyt ma, dostaje coraz większe porcje.Jeszcze dostaje kroplówki,antybiotyk,ale w weekend ją zabieram.Dzisiaj były zabiegi kosmetyczne.Obcięte pazurki,wyczyszczone uszy (brudne,ale to nie świerzb!),wyczesane futerko.Do ideału jeszcze daleko,nie chciałam jej męczyć,ale różnica jest.Posypałam pudrem,przestraszyła się i zaczęła ślinić,ale znalazłam sposób-miseczka z jedzonkiem i już jest OK.To zawadiaka,syczy na inne koty,chce uciekać,kiedy wchodzi wetka.Kojarzy ją sobie z bólem,zastrzykami.Ale to już jest prawie normalny kot.Przed chwilą wetka dzwoniła,Sonia zrobiła elegancką qoopkę :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: Zauważyłam też,że chce się myć.Przy mnie wyciągnęła łapkę i przejechała po niej ozorem.Niby nic,ale u tak chorego kota to ogromny postęp.Ma sporo siły,wskakuje bez problemu na szafki,jest strasznie ciekawska.Nie może być źle.Wetka zrobiła super robotę.Pani Agnieszko :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

świetnie :ok: :ok: :ok: :piwa:
rozumiem że cukier jest w dalszym ciągu w normie :piwa:

jeśłi mogę poradzić z tym pudrem to, alby jej nie stresować, wysyp np na talerz trochę i wcieraj w futerko dłonią
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Śro sty 06, 2010 12:59 Re: Sonia,długowłosa szylkretka,strasznie zaniedbana

Uwaga,uwaga!
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
To nie wszystkie.Zaraz następne.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro sty 06, 2010 13:09 Re: Sonia,długowłosa szylkretka,strasznie zaniedbana

Śliczna jest :D I dzielna bardzo :1luvu:
Będą się o nią bili :wink:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Śro sty 06, 2010 13:11 Re: Sonia,długowłosa szylkretka,strasznie zaniedbana

No to kolejne.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazek
A oto kotek przyniesiony do uśpienia.Ma chore nerki.Przekochany.
Obrazek
Uff,to wszystko,co mam.Ładnie już wygląda,prawda?Chciałam,żeby troszkę o nią zadbać,bo chyba wtedy kot ma lepsze samopoczucie i szybciej wraca do zdrowia.Tak jak i ludzie.
Wetka mówi,że Sonia będzie dość dużym kotem.Kości sterczą,ale będzie jadła to przytyje.Najważniejsze,że trawi,że nie ma boleści,że nabiera sił. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

ewar

Post » Śro sty 06, 2010 13:16 Re: Sonia,długowłosa szylkretka,strasznie zaniedbana

Najważniejsze, że wraca do zdrowia :ryk:
Wielkie podziękowania dla p. Agnieszki :1luvu:

OKI

Post » Śro sty 06, 2010 13:25 Re: Sonia,długowłosa szylkretka,strasznie zaniedbana

kibicuję, trzymajcie się Dziewczyny :)

bałam się zaglądać do wątku, teraz już coraz mniej ;)
ObrazekObrazek
stópka Kopciuszka pasuje do pantofelka jak trup do trumny
Muszę dodać, że nie jest to nabór na projektanta Wilczego Szańca. Stanowisko żadne, płaca żadna, ambitne zajęcie żadne. Najambitniejsza jest procedura.

kubeczek

Od: Śro kwi 09, 2008 15:11

Post » Śro sty 06, 2010 13:28 Re: Sonia,długowłosa szylkretka,strasznie zaniedbana

Zdjęcia robione z lampą,w lecznicy jest dość ciemno.W rzeczywistości ma ładniejsze kolory.Ciemny,gołębi popiel i złoto.Szczególnie na grzbiecie to pięknie wygląda,bo ma takie złote refleksy.Pupa śmiesznie wygląda bez ogonka,prawda?
Tak,OKI,bardzo się cieszę,że zdrowieje.
Dziękuję Wam wszystkim,że jesteście,że tak bardzo kibicujecie Soni. :1luvu: :1luvu: :1luvu: To bardzo pomaga.

ewar

Post » Śro sty 06, 2010 13:29 Re: Sonia,długowłosa szylkretka,strasznie zaniedbana

Koteczka jest przepiękna.I miała szczęście,że trafiła na Ciebie i Panią Agnieszkę.Gratulacje i ciepłe myśli przesyłam. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

teresa1950

Od: Wto gru 16, 2008 9:54

Post » Śro sty 06, 2010 13:30 Re: Sonia,długowłosa szylkretka,strasznie zaniedbana

ona jest w moich ukochanych szylkrecich kolorkach :1luvu:
bardzo ładnie wygląda i co najważniejsze jest zainteresowana otoczeniem
widać że wraca do zdrowia

Ewar ja Cie nie chcę straszyć ale z tak bardzo chorymi kotami wytwarzają się szczególne więzi i później trudno się z nimi rozstać - mi się w każdym razie nie udało i Szagi, który trafił do mnie na chwilę pod koniec 2008r. po paromiesięcznej walce o jego życie i zdrowie ma status wiecznego tymczasa :wink:
(mimo wcześniejszych deklaracji o oddaniu zaraz po wyleczeniu) :wink:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Śro sty 06, 2010 13:34 Re: Sonia,długowłosa szylkretka,strasznie zaniedbana

Faktycznie, śmiesznie ta pupa wygląda. Ale chyba dodaje uroku :lol:
Będzie przepięknym, mądrym kotem. I zdrowym, bo myślę, że wyjdzie bez szwanku z tego choróbska i szybko o nim zapomni. Trzymam za to kciuki :ok:

OKI

Post » Śro sty 06, 2010 13:42 Re: Sonia,długowłosa szylkretka,strasznie zaniedbana

kotka jest przepiękna.

Szczególnie urocze ma malunki czarne na pysiu :D

I wąsy jak nie przymierzając Piłsudski :D

A tego biedaka chorego na nerki mama nadzieję nie uśpią :(
Ostatnio edytowano Śro sty 06, 2010 13:45 przez piccolo, łącznie edytowano 1 raz

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Śro sty 06, 2010 13:42 Re: Sonia,długowłosa szylkretka,strasznie zaniedbana

U mnie to chyba nie ma różnicy,czy chory,czy zdrowy.Do każdego się przywiązuję.Najtrudniej było z Edziem i Brendą.Edzio,bo pierwszy i bardzo nad nim pracowałam,a Brenda,bo była bardzo długo u mnie i był to (nadal jest) kot absolutnie wyjątkowy.Jej Duża nie może się nią nacieszyć.Są nowe koty,którym trzeba pomóc i znaleźć domy.Z piwnicy,z działki nikt nie chce,trzeba je zabrać na tymczas,wtedy mają szansę.Mam szczęście do domków,oby trwało jak najdłużej.
Sonia pojedzie do Kasi,obiecałam to.Nie będę jej ogłaszać,chociaż na pewno byłoby wielu chętnych,bo kotka śliczna.Kasia jednak zaoferowała jej domek,kiedy jeszcze nie było wiadomo,czy w ogóle wyjdzie z choroby,czy nie będzie potrzebne kosztowne leczenie.Najpierw wetka,potem ja doprowadzimy ją do dobrego stanu i Kasia będzie mieć ZDROWĄ (tak,tak!) i piękną kotkę.

ewar

Post » Śro sty 06, 2010 13:44 Re: Sonia,długowłosa szylkretka,strasznie zaniedbana

A tego biedaka chorego na nerki mama nadzieję nie uśpią :([/quote]

Skąd! Wetka go przygarnęła i leczy,chociaż to trudne,bo ciężko mu podawać leki i nie chce jeść karmy weterynaryjnej.To bardzo miły kotek.

ewar

Post » Śro sty 06, 2010 15:05 Re: Sonia,długowłosa szylkretka,strasznie zaniedbana

:ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
bardzo się cieszę!!!ewar ,jestescie wielkie!!!

kocica przepiękna!!!w moich kolorach!!!! :wink:

persymona

Od: Wto sty 05, 2010 23:11

Post » Śro sty 06, 2010 15:09 Re: Sonia,długowłosa szylkretka,strasznie zaniedbana

:ok: :ok: :ok: :ok: KICIA JEST PRZECUDNA ! Powinna zostać małą Miss miau.pl. KAwał niezłej roboty odwalony. Gratulacje. Trzymamy kciuki za dalszy pozytywny rozwój wydarzeń. Teraz pewnie będzie cały tłum chętnych do adopcji :mrgreen:
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

[poprzednia][następna]