Lechutek.. i my oraz Kenzo(*);(((

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro maja 12, 2010 15:10 Re: Lechutek.. i kardiomiopatia, Bogus-bialaczka szpikowa? :(

U nas bez zmian. Nadal nie wiadomo skad u Bogusia odwodnienie i tak lipna morfologia.
Jedno wiem na pewno, antybiotyk dziala na pecherz. Przestal sobie namietnie wylizywac ptaszka, nie chowa sie po katach, normalnie je i wydala.
Za to oczy ma zapadniete, sluzowki oka mocno wsuniete w oczodol, co mowi o odwodnieniu.
I badz tu madry i pisz wiersze skad te przypadlosci jego.

U Coco caly czas czekamy na zamowione leki. W sumie zachowuje sie normalnie, tak jak przed tym zanim dowiedzialam sie, ze jest chora.
Za to moje patrzenie na nia zmienilo sie, poniewaz mam swiadomosc jej nieuleczalnej choroby.

Reszta kotow nadal czeka na rutynowe, coroczne badania. Troche to sie odsunelo w czasie, ze wzgledu na Bogusia i Coco.

Lechutek jak zawsze grandzi. Teraz staram sie, zeby tak z zaskoczenia nie wskakiwal na przyglucha Coco bo obawiam sie o jej serducho.
No ale czy on mnie slucha? gdzie tam! Dokazuje az milo, ze czasami Filonek zadyszki dostanie.

Niedlugo koncza mi sie praktyki i czas wracac do Ciapkotow.
Z nowa wiedza i nowymi umiejetnosciami, mam nadzieje poprawic im komfort zycia w schronisku, o ile mozemy tu mowic o jakimkolwiek komforcie.

Dziekujemy, ze jestescie z nami i serdecznie pozdrawiamy :)

Izabela

Od: Nie cze 08, 2003 20:33

Post » Śro maja 12, 2010 17:28 Re: Lechutek.. i kardiomiopatia, Bogus-bialaczka szpikowa? :(

Trzymajcie się-mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

Mrata

Od: Pt cze 06, 2008 17:50

Post » Czw maja 13, 2010 0:00 Re: Lechutek.. i kardiomiopatia, Bogus-bialaczka szpikowa? :(

Izabela pisze:Dziekujemy, ze jestescie z nami i serdecznie pozdrawiamy :)

jesteśmy i będziemy :twisted:

Nie śmiem się wypowiadać na temat wyników,leczenia ,bo taki ze mnie fachman
jak z koziej d...y trąbka.
Mogę jednak słać dużo ciepłych myśli i jeszcze więcej kciuków :ok:
Pozdrawiam kochanych pacjentów i ich pielęgniarkę :wink:
Obrazek***

Magic.b

Od: Sob lip 19, 2008 17:37

Post » Czw maja 13, 2010 6:32 Re: Lechutek.. i kardiomiopatia, Bogus-bialaczka szpikowa? :(

Pielegniarka i jej pacjenci rowniez sla pozdrowionka ;)

Dzisiaj ostatni zastrzyk w Bogusiowy tylas i umawiam go na ponowna morfologie oraz wysylam siuski do badania cytologicznego.
Mam nadzieje, ze dzisiaj odbiore rowniez leki dla Coco z hutrowni.
Rozmawialam wczoraj z Anka. Podjelam decyzje, ze Bogusia skonsultuje jeszcze w Gdansku na Potokowej u dr Poplawskiego.

Poza tym dzisiaj mam wazne spotkanie i mega denerwuje sie :?
Gdyby ktos chcial potrzymac kciuki za ma "nerwowke" to bede wdzieczna.

Izabela

Post » Czw maja 13, 2010 7:54 Re: Lechutek.. i kardiomiopatia, Bogus-bialaczka szpikowa? :(

No to kciuki. :D
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Czw maja 13, 2010 22:09 Re: Lechutek.. i kardiomiopatia, Bogus-bialaczka szpikowa? :(

Izabela pisze:Poza tym dzisiaj mam wazne spotkanie i mega denerwuje sie :?
Gdyby ktos chcial potrzymac kciuki za ma "nerwowke" to bede wdzieczna.

tego ci u nas dostatek :ok:
pewnie już musztarda po obiedzie-ale co tam :ok:
Obrazek***

Magic.b

Od: Sob lip 19, 2008 17:37

Post » Czw maja 13, 2010 22:29 Re: Lechutek.. i kardiomiopatia, Bogus-bialaczka szpikowa? :(

Izula, wiesz, że tu ostatnio mało się odzywam, ale jestem cały czas sercem z Wami.

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Nie maja 16, 2010 8:05 Re: Lechutek.. i kardiomiopatia, Bogus-bialaczka szpikowa? :(

Co słychać?
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pon maja 17, 2010 13:26 Re: Lechutek.. i kardiomiopatia, Bogus-bialaczka szpikowa? :(

Anula, ja wiem, wszystko wiem.
Dostepna forma przekazu dla mnie, w obecnej chwili jest... klawiatura.
Przeciagli w lecznicy, jak rowniez kichajacy wet= skupisko zarazkow u mnie w nosie i gardle.
Juz nie mowie, szepce. Dla jednych to dobrze-Mlody bo matka nie warczy. Dla mnie niefajnie bo wieczorem temp rosnie do 39st i ledwo zyje.
Na razie jestem w domu, w lozku.
Koty radza sobie. Coco dostaje taletki, specjalnej roznicy nie zauwazylam po pierwszych dawkach. Bogus czeka az pancia wyzdrowieje i zatarga jego mocz do badania.
A reszta bez zmian.

pozdrawiamy z Zagilancowa Totalnego!

Mlody poszedl wypozyczyc mamusi ksiazki z bibloteki. Pratchet :) Powiedzial, ze wezmie tomy o moich kolezankach po fachu? Niezly zartownis "uhodowal mi sie".

Izabela

Post » Pon maja 17, 2010 19:47 Re: Lechutek.. i kardiomiopatia, Bogus-bialaczka szpikowa? :(

Iza - ja wiem, że Ty masz doskonałych lekarzy, ale jakbyś chciała kicię skonsultować z dr Magdaleną Garncarz to taką informację znalazłam na stronie dr. Jacka Garncarza:

W dniach 11-13.06 badamy zwierzaki w Trójmieście!!! Zarówno okulistycznie jak i kardiologicznie. TYM RAZEM BĘDZIE TEŻ MOŻLIWOŚĆ WYKONANIA ECHO SERCA. Chętnych prosimy o kontakt z naszą rejestracją pod nr tel 22 858 80 62.

Podczytuję choć nie piszę, ale kciuki trzymam cały czas :ok: :ok: :ok:

No i Aluś mocno pozdrawia Lechutka :1luvu: Ostatnie zdjęcia Alusia z domu działkowego, gdzie byliśmy na urlopie. Ostatnie zdjęcie to polowanie na laserka :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Wto maja 18, 2010 6:35 Re: Lechutek.. i kardiomiopatia, Bogus-bialaczka szpikowa? :(

Olu, bardzo dziekuje za info!
Postaram sie zadzwonic na dniach ( jeszcze szeleszcze) i zarezerwowac dla Coco wizyte.

Alus sliczny :mrgreen: i dorodny ale wagowo chyba nie przegania Lechutka ;)

Izabela

Post » Wto maja 18, 2010 9:40 Re: Lechutek.. i kardiomiopatia, Bogus-bialaczka szpikowa? :(

Coco juz umowiona na wizyte :D

Jeszcze raz dziekuje za info :)

Izabela

Post » Wto maja 18, 2010 19:40 Re: Lechutek.. i kardiomiopatia, Bogus-bialaczka szpikowa? :(

Ciesżę się, że Coco będzie konsultowana :ok:

Aluś to maleństwo w porównaniu z Lechutkiem - zaledwie 2,8 kg żywej wagi :mrgreen:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Wto maja 18, 2010 19:54 Re: Lechutek.. i kardiomiopatia, Bogus-bialaczka szpikowa? :(

Coco bedzie konsultowana i Iwanek Ciapkot rowniez :) Iwanek mieszka u forumowego Mariusza.

Ostatnio czyscilam w gabinecie zabki kotce naszej forumowej kolezanki. Okazalo sie, ze kicia ostatnio przytyla i nabawila sie cukrzycy :(
Z racji powagi tematu i kociego ciezaru, zaczelam rozmawiac o moim Lechutku gigancie. Na dniach bede miala do dyspozycji glukometr i sprawdze grubasowi cukier. Mam nadzieje, ze tylko taka jego uroda a nie objaw chorobowy.

Dzisiaj, jak na razie temperatura mi nie rosnie :ok: czyli pewnie wracam do grona zywych i uzdrowionych, tylko glos jeszcze nie ten tego ;)

Izabela

Post » Wto maja 18, 2010 21:08 Re: Lechutek.. i kardiomiopatia, Bogus-bialaczka szpikowa? :(

cześć Izunia
ja chyba swoim będę zęby czyścić, Frankowi już zawiewa rybitwą a i Ryśce coś tam się osadziło w paszczęce. pisanie prac idzie marnie, nauka takowoż :|
kciuki za Gilona, co by się okazało że to tylko worek głodowy i opuchnięta wątroba a nie choroba :wink:
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

[poprzednia][następna]