Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']Kocio [']

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 30, 2023 19:19 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Widzisz, szkoda że nie wiedziałam teraz, po operacji ale myślę, że też jeszcze wypróbuję!!! Uspokajaczy dla zeschizowanych kotków i dużych nigdy za wiele!

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Nie kwi 30, 2023 20:10 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Katarzynka01 pisze:Nemi ma jakieś stany lękowe od śmierci Dżygita. Reaguje nerwowo, ucieczką i zakopaniem się gdzieś skąd trudno ją wyciągnąć - zresztą nie ma to sensu bo wyciągnięta jest w dużym stresie.
Zanim wejdę z jakimś silniejszym środkiem wypróbuję walerianę.
Dzwoniłam do dr Sumińskiej (ma co sobotę o 18 program na youtube - Zwierzę ci się, od 17.30 można dzwonić i zasięgać porady w różnych kwestiach). Poradziła mi na początek zastosowanie waleriany. Kropelkę na jakiś ręczniczek/kocyk. Małą powinno to wyciszyć i uspokoić. Oczywiście jeśli zareaguje na walerianę bo nie wszystkie koty reagują.
Spróbować warto. O postępach będę informować :)

Meg11, też sobie tego nie wyobrażam :(

Tak z ciekawości się zapytam : wiesz może czy to można zastosować u psów?
"Każde marzenie jest nam dane z siłą do jego spełnienia " K.Choszcz

Obrazek

viewtopic.php?f=20&t=214301

indianeczka

Od: Pon cze 07, 2010 14:20

Post » Nie kwi 30, 2023 20:37 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

jozefina1970 pisze:Widzisz, szkoda że nie wiedziałam teraz, po operacji ale myślę, że też jeszcze wypróbuję!!! Uspokajaczy dla zeschizowanych kotków i dużych nigdy za wiele!

Ale teraz już wiesz, możesz na spokojnie sprawdzić jak Mru reaguje na walerianę :ok:
Są koty, które nie reagują, np Nodi
indianeczka pisze:
Katarzynka01 pisze:Nemi ma jakieś stany lękowe od śmierci Dżygita. Reaguje nerwowo, ucieczką i zakopaniem się gdzieś skąd trudno ją wyciągnąć - zresztą nie ma to sensu bo wyciągnięta jest w dużym stresie.
Zanim wejdę z jakimś silniejszym środkiem wypróbuję walerianę.
Dzwoniłam do dr Sumińskiej (ma co sobotę o 18 program na youtube - Zwierzę ci się, od 17.30 można dzwonić i zasięgać porady w różnych kwestiach). Poradziła mi na początek zastosowanie waleriany. Kropelkę na jakiś ręczniczek/kocyk. Małą powinno to wyciszyć i uspokoić. Oczywiście jeśli zareaguje na walerianę bo nie wszystkie koty reagują.
Spróbować warto. O postępach będę informować :)

Meg11, też sobie tego nie wyobrażam :(

Tak z ciekawości się zapytam : wiesz może czy to można zastosować u psów?

Nie mam pojęcia czy psy reagują, nigdy nie słyszałam.
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Od: Śro gru 28, 2022 17:36

Post » Nie kwi 30, 2023 20:46 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Twierdzę, że świat bez kotów byłby mniej stresujący

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie kwi 30, 2023 21:00 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

MaryLux pisze:Twierdzę, że świat bez kotów byłby mniej stresujący

Ja wiem kto sieje taką antykocią propagandę :twisted:
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Post » Nie kwi 30, 2023 21:01 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Katarzynka01 pisze:

No kto?

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie kwi 30, 2023 21:24 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

MaryLux pisze:
Katarzynka01 pisze:

No kto?

A taka jedna pani :lol:
Bez nazwisk, moja droga, bez nazwisk 8)

Katarzynka01

Post » Nie kwi 30, 2023 21:24 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

ale wiecie, ze są koty, co na walerianę reagują paradoksalnie, tzn są nadmiernie pobudzone i dostają tzw pierdolca ?

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Nie kwi 30, 2023 21:36 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

U mnie wszystkie koty dostają pierdolca :D . Obecne, przeszłe i znajome.
Nie działa uspokajająco ale są takie rozanielone, rozluźnione, tarzają się z zabawkami (zawsze stosuję kropelkę na zabawki) i sprawiają wrażenie szczęśliwych. W oczach widzę zachwyt taki jak u zakochanej baby na widok gacha. Chlubnym wyjątkiem jest MuMiś, który szaleje z zabawką. Nosi w pyszczku, podrzuca, goni, no ... pełnia szczęścia :D
Indianeczka, nie wiem, czy na psy działa ale można spróbować :)
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
4 - W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Nie kwi 30, 2023 21:38 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

ewkkrem pisze:U mnie wszystkie koty dostają pierdolca :D . Obecne, przeszłe i znajome.
Nie działa uspokajająco ale są takie rozanielone, rozluźnione, tarzają się z zabawkami (zawsze stosuję kropelkę na zabawki) i sprawiają wrażenie szczęśliwych. W oczach widzę zachwyt taki jak u zakochanej baby na widok gacha. Chlubnym wyjątkiem jest MuMiś, który szaleje z zabawką. Nosi w pyszczku, podrzuca, goni, no ... pełnia szczęścia :D

Będę musiała bo szelma aż się trzęsie ze strachu a to udziela się zbójowi.

Obrazek

indianeczka

Post » Nie kwi 30, 2023 21:40 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Może trzeba wypróbować typowy uspokajacz? Zylkene na koty działa (przeważnie) może na psy też.
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
4 - W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Nie kwi 30, 2023 22:00 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

ewkkrem pisze:Może trzeba wypróbować typowy uspokajacz? Zylkene na koty działa (przeważnie) może na psy też.

Zylkene nie działa. Szelmy strach jest silniejszy od leków.

Obrazek

indianeczka

Post » Nie kwi 30, 2023 22:23 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

izka53 pisze:ale wiecie, ze są koty, co na walerianę reagują paradoksalnie, tzn są nadmiernie pobudzone i dostają tzw pierdolca ?

Wiemy, wiemy, mamusia opowiadała o dziecięcym doświadczeniu z kotem oraz firankami cioci :) nie skończyło się to dobrze dla firanek, kot bez strat, mama z karą :lol:
Dlatego ja właśnie zawsze jakoś walerianę kojarzyłam z pierdolcem :lol:

Katarzynka01

Post » Nie kwi 30, 2023 22:24 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

ewkkrem pisze:U mnie wszystkie koty dostają pierdolca :D . Obecne, przeszłe i znajome.

A moich nierobów jakoś nie bierze. Ani tak, ani siak. Ale popróbujemy jeszcze

Katarzynka01

Post » Nie kwi 30, 2023 22:26 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

indianeczka pisze:

Będę musiała bo szelma aż się trzęsie ze strachu a to udziela się zbójowi.

U nas zylkene i inne polecane specyfiki nie działały.
Ale waleriana jest naturalna więc może warto spróbować, nic jej nie grozi

Katarzynka01

[poprzednia][następna]