Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']Kocio [']

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 24, 2023 18:54 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Bo widzicie, ja po prostu mam talent :lol: z czegoś, wydawałoby się, całkiem prostego uczyniłam prawdziwą odyseję.
Bo straciłam PIT, babsko któremu sprzedałam mieszkanie powiedziało mi, że nie odda "bo nie". To kolejna historia o głupiej i złośliwej bez powodu babie.
W każdym razie PITu nie miałam. Wszyscy mówili, że na e podatkach można się bez problemu zalogować, obejrzeć swój PIT i dokonać rozliczenia. Zalogowałam się, system zażądał ode mnie dochodu za rok 2021, ok, podałam. Niestety następnym żądaniem był dochód za rok 2022 no tu znalazłam się w du... bo tego nie miałam. Ok, trochę trudu zajęło ale odzyskałam PIT i zasiadłam do rozliczania poprzez stronę e podatki.
No i oczywiście dałam ciała :roll: System nie chciał ze mną współpracować. Pół dnia wisiałam na infolinii, ale dodzwoniłam się, bardzo miła pani powiedziała mi gdzie popełniam błąd. Jeszcze tylko 2 godziny musiałam odczekać, żeby system się zresetował i uff, mam, udało się :piwa: :balony: :dance: :dance2:
Czuję się teraz jak geniusz finansów :)
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Od: Śro gru 28, 2022 17:36

Post » Pon kwi 24, 2023 19:22 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Ja nie rozliczałam się przez podatki tylko bezpośrednio z e - urzędem poprzez profil zaufany - może to ma znaczenie.

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Pon kwi 24, 2023 19:37 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Tak, warto założyć profil zaufany. Przy logowaniu się do strony z rozliczonym pit-em można użyć profilu zaufanego zamiast podawać te wszystkie kwoty rozliczen z lat poprzednich.
A profil zaufany najłatwiej założyć w banku.
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pon kwi 24, 2023 20:24 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

A mój bank tej usługi nie oferuje :(
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Post » Pon kwi 24, 2023 20:35 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Katarzynka01 pisze:A mój bank tej usługi nie oferuje :(

Profil zaufany można "założyć" w każdym urzędzie. Zus, US, UM, wszędzie trzeba z dowodem osobistym i "zakładają" od ręki. Ja czekałam chyba z 15 min.
Dla mnie to ustrojstwo przydatne bardzo. Za pomocą profilu zaufanego "wchodzę" np. na Internetowe Konto Pacjenta i sprawdzam ile jeszcze opakowań leku nie wykupiłam z recepty całorocznej :mrgreen:
Jest kopalnią wiedzy. Dowiedziałam się, na ten przykład, ile kosztuje ekstrakcja zęba na NFZ, ile proteza, kiedy i gdzie byłam u lekarza i ile za to NFZ zapłacił :twisted:
Jednak najbardziej, to ułatwia rozliczenie z fiskusem :wink:
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
4 - W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Pon kwi 24, 2023 20:43 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Będę się musiała wybrać do Urzędu, jak siebie znam będę to odkładać ile się da bo nienawidzę urzędów. ech

Katarzynka01

Post » Pon kwi 24, 2023 21:01 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Katarzynka01 pisze:Będę się musiała wybrać do Urzędu, jak siebie znam będę to odkładać ile się da bo nienawidzę urzędów. ech

Trzeba to zrobić "przy okazji" :D wizyty gdziekolwiek. Trzeba tylko mieś dowód osobisty przy sobie i PAMIĘTAĆ :wink: !
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
3 - Drops + koty

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Post » Pon kwi 24, 2023 21:10 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Pamiętać, słowo klucz :lol:

Katarzynka01

Post » Pon kwi 24, 2023 21:37 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

PZ chyba mozna sobie przez kompa zrobic, a w urzedzie tylko go aktywowac? Tak jakos pamietam, ze chyba zrobilem.
Obrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim życiu musieli być myszami.

Lifter

Od: Pt sie 09, 2013 10:47

Post » Pon kwi 24, 2023 21:38 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Lifter pisze:PZ chyba mozna sobie przez kompa zrobic, a w urzedzie tylko go aktywowac? Tak jakos pamietam, ze chyba zrobilem.

Tak, właśnie tak zrobiłam, ale muszę tam pójść :lol:

Katarzynka01

Post » Pon kwi 24, 2023 21:42 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Katarzynka01 pisze:
Lifter pisze:PZ chyba mozna sobie przez kompa zrobic, a w urzedzie tylko go aktywowac? Tak jakos pamietam, ze chyba zrobilem.

Tak, właśnie tak zrobiłam, ale muszę tam pójść :lol:

Czyli niewarta skórka za wyprawkę :) . Zamiast maltretować komputer a potem urzędnika wystarczy - urzędnika 8)
L. J. Kern
3 - Drops + koty

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Post » Pon kwi 24, 2023 21:54 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Zakładając PZ w PKOBP nigdzie nie musiałam chodzić, wszystko załatwiłam on line. A przydaje się bardzo.
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto kwi 25, 2023 4:57 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

jolabuk5 pisze:Zakładając PZ w PKOBP nigdzie nie musiałam chodzić, wszystko załatwiłam on line. A przydaje się bardzo.

Ja chyba też właśnie tak. Bo nie pamiętam, żebym gdzieś chodziła po urzędach, ja nie z tych ;-)
Ale nie w każdym banku można i Kasia chyba właśnie ma taki bank że nie można

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Wto kwi 25, 2023 8:01 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Wto kwi 25, 2023 17:42 Re: Moje koty XIX. Druid ['] Zawieszka ['] Dżygit [']

jozefina1970 pisze:
jolabuk5 pisze:Zakładając PZ w PKOBP nigdzie nie musiałam chodzić, wszystko załatwiłam on line. A przydaje się bardzo.

Ja chyba też właśnie tak. Bo nie pamiętam, żebym gdzieś chodziła po urzędach, ja nie z tych ;-)
Ale nie w każdym banku można i Kasia chyba właśnie ma taki bank że nie można

Właśnie tak. I bardzo się dziwię bo to przecież znany bank, medialny i nic :evil:
Gosiagosia pisze:Obrazek

Dziękuję, a nawet dziękujemy :)

Katarzynka01

[poprzednia][następna]